You Tube овозможи превземање на клипови

• Креатор на темата Креатор на темата koleee
  • Време на започнување Време на започнување

koleee

Убер Македонче
Член од
6 јули 2008
Мислења
643
Поени од реакции
42
v121994p0.jpg
Корисниците на You Tube, видео сервисот веќе можат да превземаат популарни и омилени содржини преку неофицијални програми и апликации. Сега и самиот You Tube ја понуди оваа услуга, која полека започнува да се додава на видео клиповите поставени на популарниот сајт. Опцијата „Click to download“ за сега може да се види под видео клиповите најчесто со политичка содржина (како што се клиповите со Барак Обама),
но од You Tube најавуваат дека во брзо време и останатите видео материјали ќе добијат „download“ опција. Само останува да се види како You Tube ќе се избори со големата пиратерија и со проблемите со „copywriting“. Претходните неколку месеци You Tobe претстави некои интересни новости и услуги, кои значајно ја зголемија посетеноста на сајтот. Додадена е опцијата High Definition Videos, а тука се гледање на содржината на клиповите на целиот екран и можноста превземање филмови и содржини кои трајат повеќе од 10 минути. А сите овие услуги и понатаму се бесплатни. :helou:

Фаала богу, конечно ќе ме поштедат од прашањата кои ги добивам секојдневно, Како да превземам клип од YouTube?

Можеше и до сега ...не мора со youtube graber, ќе си инсталираш realone player 11 и можеш било кое видео да го данлодираш

Можеше и до сега ...не мора со youtube graber, ќе си инсталираш realone player 11 и можеш било кое видео да го данлодираш

да бе и јас имав слушнато за тоа уствари еден братучед ме ми кажуваше како можело од youtube да зима клипови ама не го разбрав и така остана

абе вест како вест јас сакав тема да се отвори

со инсталирање на DonwloadHelper на Мозилата може да се спушта кој било клип од кај сакаш :toe:

Мислам дека подобро ќе е темава да оди во Интернет и мрежи, бидејќи нема што да се дискутира на темава од музичка гледна точка.

па и преку разни сајтови, а и преку риал плејер се симнуваа досега видеата од јутјуб

Јас досега си ги копирав од кеш фолдерот на Firefox.

Имам спуштено клип од јутубе ама подобро е со програмата Орбит (полесно и поедноставно)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom