Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
juve.jpg

Хех видете ја сликава ... ова е валјда од новте дресови. Кико во право беше бе брат жолтиов испадна голански:pos2::pos2:

Аха да:wink:..Ова се новите дресови..Сто посто..Погледнете му на Дел Пиеро со жолти букви му пишува на грбот бројката и името, плус Сисоко е тука, лани беа со црвени, така да ова се милион посто новите дресови..Тој на Буфон ме бендиса, фаца е со црната линија:)Форца бјанконери..Вгодина да прославуваме скудетоо!
bf.gif
el.gif

Tие даваа 30 милиончиња:)Така да како што се загреани не би ме чудело, само со навивачиве што ќе прават...

Инаку Казираги го објави младинскиот состав на Италија кој ќе настапи на Олимпијадата..Ми падна во очи, што има забележителен број на играчи кои се поврзани со Јуве,,,

Болдираните...

Исто така работа што ме боцна во око е следнава..На официјалната страна на Јуве,Паладино денеска го продадоа и одма е тргнат од листата, а Амаури е земен пред еден месец, а уште не е претставен, како играч, во тимот..Со бројка, и со се останато..Уверетре се сами, тука
Ваљда полесно е да се тргне одколку да се слика Амаури и да се стави мозе зафатен човек е:pos2:иначе за дресовите не коментирам уште ништо утре у 12 се ке се изјасни:wink:

juventus0809cj2.png

Eve go noviot dres ... recisi oficijalnio

Уффффффф... Еј лудило е зими се... Ми се свиѓа оти е со малку црно бели црти и тоа што се дебели... Баш е спуер... Forza JuveEEEEE!!!!!!:helou:

Уффффффф... Еј лудило е зими се... Ми се свиѓа оти е со малку црно бели црти и тоа што се дебели... Баш е спуер... Forza JuveEEEEE!!!!!!:helou:

Со олку широки риги речиси и да непамтам дека сме имале дрес ... мислам дека би било подобро да бидат потесни ригите ... меќутоа што е тука е ... бтњ се надевам дека жолтите бројки нема да бидат проблем и добро ќе се распознаваат

Брат баш ми се бендисаа вака дека се со дебели траки... Супер се вака... Со многу траки не ми се свиѓаат мене... вака е закон...:helou:

И тоа што има жолто... ме аресе сигурно буквите и бројките им се жолти !!!! НАПРЕД ЈУВЕ .... сеа за во гости да испаднат ЦРНИ !

Дресот е десетка..Вреди..Поубаво вака со голема трака..Закон се според мене..

Не бе таман работа не сме ние Сиена :pos2:
Или барса :pos:
Инаку, топ се дресовиве. Ми се свиѓа што ѕвездите се над амблемот, а не од другата страна. Исто и голманскиов е екстра. Утре ќе бидат и официјално презентирани новиве Шампионски дресови.:vozbud:

2182702293_1fe5bcf77d.jpg

Вакви сеа другите во гости што ке сме или црни ! и БОМБА сме !!

Денес му е роденден на Џиампјеро Бонипетри, легендарниот играч и Претседател на Јувентус..Тој ја помина целата своја фудбалска кариера во Јувентус, и тој е еден од столбовите на успехот на овој клуб..Потпиша на 16 години,прво играше за младинците кога направи невиден подвиг..Постигна 11 гола во еден натпревар:nesvest:Веќе во втората сезона играјќи за Јувентус кадетите, постигна 27 гола само во Сериа А,само на 20 годишна возраст, и се најави како најнадежен талент..Веќе на 24 годишна возраст, тој имаше постигнато 100гола за Јувентус..Во 1957 година, Јувентус потпиша со Џон Чарлс и со Омар Сивори, и овие двајца заедно со Џиампјеро Бонипетри беа наречени "the Magical Trio" (Магичното Трио)..Со овие три фудбалери Јувентус три сезони беше буквално доминантен тим во Сериа А, освојувајќи 3 Скудета, и 2 пати Копа Италија..
Џиампјеро во Јуве освои 5 Скудета, и 2 Копа Италија..
Кратко време после пензионирањето,Фамилијата Ањели му дадоа менаџерска ролја, каде беше Претседател на Јувентус многу години, и ден денес е Почесен Претседател на Јувентус.Од 1994 до 1999 година беше пратеник во ЕвроПарламентот од страна на десничарската Италијанска партија, Форца Италија, која моментално е на власт на чело со Претседателот на Милан, Силвио Берлускони..
ch.gif
ch.gif
ch.gif
boniperti_del_piero_2.jpg

Двете легенди на Јуве, Џиампјеро и Дел Пиеро..
boniperti_gioca.jpg

Џиампјеро Бониперти
boniperti_platini.jpg

Мишел Платини (моментален Претседател на Уефа) и Бониперти..

СРЕЌЕН РОДЕНДЕН, ПРЕТСЕДАТЕЛЕЕЕЕ

Ај со среќа нека му е роденденот... Па да се надеваме на нешто подобро во Јуве...:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom