Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Глинените садови за да бидат добри се печат во оган..мислам дека ме разбра..![]()
И плескавиците се повкусни низ оган кога ќе поминат
Abe i ti i jas i site ko nas ke mu bideme povkusni na krajot na batko Satana . Na skara brate , na zar oh oh , meraci , krckava dusa dobro ispecena
А другите кај ќе одат во Дизниленд? Или си со Бог или не си...друго ништо не важи..Јас не сум христијанин и за мене не важат законите христијански. Кај сатаната ќе одат само христијани кои верувале погрешно и правеле гревови.
А другите кај ќе одат во Дизниленд? Или си со Бог или не си...друго ништо не важи..
Јас не сум христијанин и за мене не важат законите христијански. Кај сатаната ќе одат само христијани кои верувале погрешно и правеле гревови.
Без искушение, нема спасение.
Не е само Исус бог. Има на ова земја уште други богови и божества и тие си имаат свои свети книги , храмови и верници. Некои се постари од христијанството некои се понови....
Така да не можеш да тврдиш дека ако ти и една група на луѓе верувате во еден бог дека не постои друг. То ти е размислување на една жаба која мисли дека нејзината бара е единствената и дека е совршена.
Jas ne sum fizirar - za mene ne vazi zakonot za gravitacija . Ali shit - seuste stojam cvrsto na zemjata . A ozbilno , so vikas ti ? so se slucuva so covekot posle smrtta ? Daj prosvetli me . Nemam jas mnogu citano za toa . Ozbien sum . So si procital ? so velat deka se slucuva ?
Гравитацијата е природен закон и може да се пресмета со формула која важи и за тебе и за авион и за пердув. Религиите и нивните закони и учења, пак се настанати низ текот на човековата историја и се. Инаку колку што јас знам по смртта бактериите во телото почнуваат да го разјадуваат истото, се јавува вкочанетост на мускулите, мртвачко синило и почнува процес на распаѓање.
Душа?Jas pak idiot mislev deka nesto sosem drugo . za gravitacijata nemase potreba od filozofiranje - me svati so sakav da kazam . A nema dusa ili taka nesto ? Za toa me interesirase ako ima - prosvetlime so se slucuva so nea posle smrtta . Bez mnogu filozofiranje . Odi direktno na odgovorotFala od napred :wink:
Душа?
Демек луѓето имаат душа (иако никој не знае кај ниту некој може да ја извади да се извага да се види кој хемиски состав е). А немаат душа другите. Ете на пример пајакот. И тој се раѓа расте, живее си плети мрежи си јади си кака али тој нема душа. Ни песот. Ни Волот. Ни Јагнињата (иако се топат како душа в уста за великден). На многу луѓе му е непојмливо дека по смрта иди празнина. Понор. Не знаеш ништо не чувствуваш ништо и стануваш ништо па затоа си бараат утеха во религиите, надеж дека сепак некако ќе живеат вечно. Иако што би правеле вечно? Пак уште во Рајот. Само муабети за Бог само славење на Бог само пеење за Бог.... и тоа вечно. Од ден на ден од век на век од милениум на милениум .... бескрајно. “сега да си кажваме колку е добар и моќен бог... леле стварно, абе ко него нема ете гледаш ни јадење ни треба ни пиење ни секс ни мода ни фудбал ни филмови ни капење ни какање ни болки ни скокоткање ни тепачки ни компјутери ни палачинки ни кока кола ни авиони ни плажи ни сунчање а бе стварно е супер а бе невероватно е убо еве веќе 3.987.089 години сме во рајот и се е супер ништо не ни треба си лебдиме овде како пињати и си кажваме секој ден како ни е супер и убо и прекрасно........“
Прилично блесаво изгледа. Вечност во духовен свет.
Da ne mesam astralna proekcija oti ke mi recis deka astralnoto telo nema vrska so dusa ... Da , ali sepak izleguvas nadvor se setkas a teloto ti lezi na krevet - znaci ima nesto , ne ? ne ke da e praznina . Nekoi lugje poslednite migovi od zivotot gi turile za napredok na naukata . Dali debel ili slab , maz ili zena , zdrav ili bolen , peder ili lezbejka- posle smrtta gubel 22 grama od tezinata . Tuka ima nesto ... A sto ima loso vo toa vecno da go slavis Tvorecot ? onoj koj ti dal vecen zivot ? koj go zbrisal zloto , nikogas vekje nema da ti tesko , ni macno , ni zal , ni bolka .... Jako ti bese toa tepacki , picinja , kompjuteri
... Ke ni neostiga ali ... Abe super e da e taka kako so velis ti . Praznina . Te nema vekje . Ali sto ako e da se przis ? forever ?
Зато ти велам ако се плашиш од некои пржења и слично... излези бе од таа религија која ти се заканува и те присилува. Земи си некоја друга каде нема казни која е поблага.
Зато ти велам ако се плашиш од некои пржења и слично... излези бе од таа религија која ти се заканува и те присилува. Земи си некоја друга каде нема казни која е поблага.