Лична поврзаност со Бог

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
Да, Бог навистина сака сите да се спасат па токму затоа ни го испрати својот Единородоен Син.

Елементите на реинкарнација може само тебе на нешто да те асоцираат, ако си ја читал книгата. Православието не познава карма или судбина, ниту реинкарниација, туку познава смрт а после неа-суд.

Да, сум излегол и од моето гето, оти „до вчера„ се изјаснував за атеист и ништо од атизмот не ми е непознато.
Гледаш јас ова не го знаев дека до вчера си бил атеист а од денес не си ист...па ако не е тоа некое длабоко интимно случување ај просветлиме и кажи што е тоа што те натера да го промениш тимот...

Loski Nikolaj-Bog i svetsko zlo-ruski bogotraziteli, ja kupiv od knizarnicata Ikona, citaj i ke vidis deka zastapuva reinkarnacija i karma branejki go ucenjeto za slobodnata volja na covekot i apsolutnata bezgresnost na Bog.I pisuva deka toa ucenje ne e vo sprotivnosrt so pravoslavnata vera. Citaj pa vidi Miki, a ako te mrzi epa nisto togas...

Гледаш јас ова не го знаев дека до вчера си бил атеист а од денес не си ист...па ако не е тоа некое длабоко интимно случување ај просветлиме и кажи што е тоа што те натера да го промениш тимот...

Во право си-прашањето ти е премногу приватно. Но, можам да ти одгворам нешто „одоколу„. За да се обрати некој кон Бога, постојат повеќе начини, оти патишата Божји навистина се чудни. Најлесниот пат е следниот:

- дружење со луѓе кои веќе поверувале
- читање на Светото Писмо.

Се останато, е Божјо водење на поединцот кон неговото спасение.

Loski Nikolaj-Bog i svetsko zlo-ruski bogotraziteli, ja kupiv od knizarnicata Ikona, citaj i ke vidis deka zastapuva reinkarnacija i karma branejki go ucenjeto za slobodnata volja na covekot i apsolutnata bezgresnost na Bog.I pisuva deka toa ucenje ne e vo sprotivnosrt so pravoslavnata vera. Citaj pa vidi Miki, a ako te mrzi epa nisto togas...

Не ми е позната книгата, но не е голем проблем.
Можам да ти посочам еден сличен пример, за споребда. Свештеникот Александар Мењ, русин, е отфрлен од православната (руска) Црква, заради некои негови јавно изнесени ставови (да не ги набројувам), а кои се дидибус неправославни. Не можам со сигурност да кажам, но ќе се распрашам, ама ова кое ти го велиш, со авторот од книгата, може да е идентичен случај како овој кој го наведов.

За да се обрати некој кон Бога, постојат повеќе начини, оти патишата Божји навистина се чудни. Најлесниот пат е следниот:

- читање на Светото Писмо.

Печатени материјали и пропаганда. Така комунистите убедија други да станат комунисти, вегетаријанци убедуваат да станат вегетаријанци, поборници за легализација на марихуана убедуваат другите дека тревката не е штетна, поборниците на секс со ист пол убедуваат други дека е то убо, муслиманите убедуваат дека исламот е вистинската вера, продавачите на тојота дека нивните возила са најдобри, батката на ТВ дека ножевите што ги продава се најостри...... Значи си станал жртва на пропаганда (порано то го викавме “Специјални рат“

Леле....
А Светото Писмо да не ме наведе „...на игла...„?

Леле....
А Светото Писмо да не ме наведе „...на игла...„?
Ти го болдирав битното. Не е толку битно дал на игла на вегетаријанска храна на идеологија, на сексуална орјентација, на тип на алишта.... ТЕ НАВЕДОА.
То е битното.

Ти го болдирав битното. Не е толку битно дал на игла на вегетаријанска храна на идеологија, на сексуална орјентација, на тип на алишта.... ТЕ НАВЕДОА.
То е битното.
Лет јас мислам дека не го НАВЕДОА ами го ЗАВЕДОА :vozbud:

ok izvini . izvini molim te .Te molam molim te izvini . Abe od kaj si ti ? Kazav so imam procitano , ne rekov deka vevam vo to . Pa na krajot na kraistata od kur znaes ti dali ne e taka ? Sranjava so gi citav za gramovite se od maestro po astralna proekcija , so najmalku 2000 pati astralno se proektiral - taka da - aj uzivaj

E па кажи му на Маестро да си ги провери изворите на информации пред да се проектира анално... овај астрално. А чим ви го зборел тоа за грамовите јасно е кој е што е.
А како знам дека не е така? Па кога ќе слушнам нешто, не го земам здраво за готово туку го проверувам.

E па кажи му на Маестро да си ги провери изворите на информации пред да се проектира анално... овај астрално. А чим ви го зборел тоа за грамовите јасно е кој е што е.

А како знам дека не е така? Па кога ќе слушнам нешто, не го земам здраво за го%u

Тоа ти го велиш, а јас го велам следното:

- на оние на кои не им треба Црква, не им треба ни Бог ни ништо-тие се самодоволни, сами за себе се богови.
- Бог не е во тебе, сигурно, оти кога би бил, и ти би бил во Бога.
- Да, надвор од Црквата можеш да имаш се, освен спасение.
- на верните им требаат и Петар и Павле, како застапници пред Бога.
- ако некој непшто не направил, не значи и дека нема да го направи допрва, во некоја блиска или далечна иднина.
- Хитлер се родил таков каков што се родил. Внимателните истражувачи, наоѓаат демоноопседнатост во Хитлеровото однесување, па оттаму и сите последици кои Хитлер ги нанесе со Втората светска војна. Занчи, не е до Бога, туку-до лукавиот е.
-
мојата философија е трула ама трае веќе 2000 г.Да беше трула навистина, за 20 века од неа немаше ништо да остане.
значи прашањето беше зашто Господ не го унаказил Хитлер, ко што унаказил толку многу невини деца. Ама можам да разберам зашто го избегнуваш нема проблем.Значи НЕВИНИ, зошто детево ништо не направило, а не верувам дека твојот Бог би казнил некој кој НЕ НАПРАВИЛ НИШТО ЛОШО. Више не знам како да ти опишам дека детево и родителиве не се пратени од сатаната

Тоа ти го велиш, а јас го велам следното:

- на оние на кои не им треба Црква, не им треба ни Бог ни ништо-тие се самодоволни, сами за себе се богови.
- Бог не е во тебе, сигурно, оти кога би бил, и ти би бил во Бога.
- Да, надвор од Црквата можеш да имаш се, освен спасение.
- на верните им требаат и Петар и Павле, како застапници пред Бога.
- ако некој непшто не направил, не значи и дека нема да го направи допрва, во некоја блиска или далечна иднина.
- Хитлер се родил таков каков што се родил. Внимателните истражувачи, наоѓаат демоноопседнатост во Хитлеровото однесување, па оттаму и сите последици кои Хитлер ги нанесе со Втората светска војна. Занчи, не е до Бога, туку-до лукавиот е.
- мојата философија е трула ама трае веќе 2000 г. Да беше трула навистина, за 20 века од неа немаше ништо да остане.

A ti ustvari nemash poim deka Satana ne se zamara so takvi bedni stvari, I deka Satana nema vrska so zloto, i deka satanizmot zabranuva ubivanje..
Ali jbg, pak ke kazam, koj ke ti objasni, se znaesh, tvojata biblija na se te nauchila :(

Edit: Isto taka nemash poima i deka Hitler nemal vrska so demoni, i ne ni znaesh zasho gi mrazel Evreite, i deka ne se rodil takov, tuku gi zamrazlil so tek na vreme.
A ona sho postignal da go napravi, bez obzir kolku e bizarno, go napravil zasho bil genij.

Во право си-прашањето ти е премногу приватно. Но, можам да ти одгворам нешто „одоколу„. За да се обрати некој кон Бога, постојат повеќе начини, оти патишата Божји навистина се чудни. Најлесниот пат е следниот:

- читање на Светото Писмо
.

Се останато, е Божјо водење на поединцот кон неговото спасение.

.

Или преведено ...тоа се вика: Отсуство на свое јас и лесно потпаѓање под туѓо влијание.

вистински веник ќе ти каже дека тоа се искушенијата што Бог ни ги дава за да ја докажеме нашата вера и љубов кон него.- и нормално ова ти кажува колку се слепи луѓево кога не сакаат да гледаат.
мнг добра поента ти е земјотресот. Еве ја додека верував во Бог цело време се прашував зашто комшивчето е родено со даундров синдром. И кога сфатив дека нема одговор престанав да верувам.
Ајде верници кажете ми и мене зашто такво се роди детето?

А зошто се прашуваше затоа што во твоите очи и во очите на луѓето кои се во контакт со комшивчето тоа изгледа помалку способно, послабо, понеспособно?
Според мене одговорот е да, но од тоа да произлегуваат сите страдања на комшивчето, од тоа што тоа неможи да излези ни на улица без луѓето да го гледаат со подсмев и сожалување како демек некој помалку вреден од нив.

Е токму од ова сожалување и подсмев потекнува сето страдање на детето не од неговиот наводен недостаток затоа што недостаток е само она што ние луѓето ќе го сватиме како недостаток и наместо да го прифатиме детето како некој еднаков со нас ние го отфрламе.

Замислете само секој кога би се однесувал со детето како со нормална личност нзместо со подценување тоа не би ни знаело дека нешто не е во ред со него, а и кога би знаело неговата болка би била далеку далеку помала.

ТОА ШТО ДЕТЕТО Е РОДЕНО СО ПОМАЛИ ТЕЛЕСНИ СПОСОБНОСТИ ОД НАС “НОРМАЛНИТЕ“ НЕЗНАЧИ ДЕКА Е СПОСОБНО И ЗА ПОМАЛИ ДЕЛА НАПРОТИВ ТОА Е ДАЛЕКУ ПОСПОСОБНО И ОДМЕНЕ И ОД КОЈ И ДА Е “НОРМАЛЕН“.
А КАКО ПРОСТ ПРИМЕР ЗА МОЕТО ТВРДЕЊЕ ЌЕ ТИ КАЖАМ ДЕКА ТОА НЕМА ДА ТИ РЕЧИ ПРЕДТЕБЕ НА ПР. „ЛЕЛЕ КОЛКУ ТИ Е УБАВА КОСАТА ДЕНЕСКА“ САМО ЗА ДА ТИ УГОДИ,А ВСУШНОСТ ДА МИСЛИ ДЕКА ТИ Е ЗАНИКАДЕ И ЗГОРА НА ТОА ДА ТЕ ОЗБОРУВА ЗАДГРБ.

СПОРЕД ТОА ЈАС МИСЛАМ ДЕКА ТОА НЕ Е ДЕТЕ ОД КОЕ ТРЕБА ДА СЕ СТРАМИМЕ ТУКУ ДЕТЕ НА КОЕ ТРЕБА ДА СМЕ ГОРДИ ШТО ГО ИМАМЕ ВО НАШЕВО “ЦИВИЛИЗИРАНО ОПШТЕСТВО“.

Па сега кажими кој е виновен за страдањата на комшивчето Бог или луѓето?

A ti ustvari nemash poim deka Satana ne se zamara so takvi bedni stvari, I deka Satana nema vrska so zloto, i deka satanizmot zabranuva ubivanje..
Да и уствари не се вика така, туку Буда.

Edit: Isto taka nemash poima i deka Hitler nemal vrska so demoni, i ne ni znaesh zasho gi mrazel Evreite, i deka ne se rodil takov, tuku gi zamrazlil so tek na vreme.
A ona sho postignal da go napravi, bez obzir kolku e bizarno, go napravil zasho bil genij.

Само вешт манипулатор на народните маси, но далеку од гениј. Не секој ненормален е гениј.
Постои илјада и еден пример каде што не ги земал во предвид ставовите и советите на своите генерали (е тие биле вистински воени гении) и губел значајни битки, од кои зависел целиот фронт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom