demmian
Попиванов
- Член од
- 9 јули 2008
- Мислења
- 1.613
- Поени од реакции
- 53
Te cekam tebe da me otselis.
Биди повеќе од сигурен дека ќе дојде ден,кога ќе викаат ,,Шиптарот заплакал кога му било најубаво,,:back:
Te cekam tebe da me otselis.
Ne lajam za zemjata be macoru, lajam za glupostite koi se forsiraat i plasiraat vo zadnjo vreme, se so cel da im se zamackaat oci na narodot, i da go hranat so bajati i neracionalni iluzii, vo sostojba koga ne mozat realno onaka covecki da go nahranat, ako so nisto drugo barem so leb, sol i voda.Kварк, проливиш. ОК.
Не лај за земјата која дом и леб ти дава, а лаеш отпојќе што дури и за шега е невкусно.
Кој компромис бре ветрушко една???Дали си видол ти во речник објаснување за зборот компромис???И бај д веј...име на една држава не е за компромис...Ama ve vrti pastirot kako saka na maliot prst veruvaj ej EU ne vika smeni ustavno ime tuku vika reshi go sporot so Grcija okolu imeto,znachi reshavanje na sporot podrazbira kompromis, fer i kompromisno reshenie za dvete drzhavi.Meshash poimi ama daleku si od poentata i sushtinata.
А бај д веј....зошто веќе еднаш не се прекинат преговорите ?Кој компромис бре ветрушко една???Дали си видол ти во речник објаснување за зборот компромис???И бај д веј...име на една држава не е за компромис...
Слушај, а кубурот?? За недајбоже го чуваме??[/b]
Биди повеќе од сигурен дека ќе дојде ден,кога ќе викаат ,,Шиптарот заплакал кога му било најубаво,,:back:
Безидејноста не е причина, тоа е последица, за жал, на ненародната политика на СДСМ!Ne lajam za zemjata be macoru, lajam za glupostite koi se forsiraat i plasiraat vo zadnjo vreme, se so cel da im se zamackaat oci na narodot, i da go hranat so bajati i neracionalni iluzii, vo sostojba koga ne mozat realno onaka covecki da go nahranat, ako so nisto drugo barem so leb, sol i voda.
Треба.А бај д веј....зошто веќе еднаш не се прекинат преговорите ?
Тоа ни јас незнам зошто.А бај д веј....зошто веќе еднаш не се прекинат преговорите ?
А Илузиите?! Хмм...тие постојат за народот со затворени очи полека да умира...до степен кога обескрвен и клекнат на колена, со чело допрено доземи, ќе прифати се за една корка сува леб и малку вода, да го натопи лепчето за полесно да го проголта залакот чемерен и горчлив со сувата му и испукана уста.
Ama mene ne me interesira be druze koj, kako, zosto go sozdal problemot. Jas samo sakam da se resi.... kako? Ne znam, ne zimam pari jas za da mislam a i za da resavam nesto, postojat luge koi se plateni za taa rabota.Безидејноста не е причина, тоа е последица, за жал, на ненародната политика на СДСМ!
А Илузиите?! Хмм...тие постојат за народот со затворени очи полека да умира...до степен кога обескрвен и клекнат на колена, со чело допрено доземи, ќе прифати се за една корка сува леб и малку вода, да го натопи лепчето за полесно да го проголта залакот чемерен и горчлив со сувата му и испукана уста.
i zgora na se narod koj sto e na rab na egzistencija, i komu sto uste za kratko kur nema da go zaboli nit za Ace, nit za Filip, nit za istorija nit butur, nego milum ili silum ke gleda da se nahrani, vaka ili onaka, bez oko da mu trepne kolkava ke bide cenata koja ke treba celoto opstestvo da ja plati, i koja ke bide hipotekata koja ke im ja ostavi na idnite generacii.....
Секогаш ги дефокусирате работите кон небитни работи... Почнете да им верувате и на други, а не само на Латас и Томиќ!Ех,штом е оваа новина напишана во Утрински можам да предпоставам колку е точна и проверена информацијата.
Барав и по други веб-сајтови и никаде не е спомната информација слична на оваа.
Поредната глупост на Утрински.
А зарем има разлика од едно до друго??? 'Реши го спорот' значи ништо друго освен 'смени го името и новото име мора да им се допадне на Грците'!EU ne vika smeni ustavno ime tuku vika reshi go sporot so Grcija okolu imeto.
Не бе.Тоа ни јас незнам зошто.
Опозицијата и власта треба заедно да го покренат тоа прашање.
Само едните од нив се ептен забегани - проповедаат компромис и виткање кичми.
Стрелец, не е точно. И тогаш го имавме истот, ама го немавме Букурешт надвиснат над глава.Секогаш ги дефокусирате работите кон небитни работи... Почнете да им верувате и на други, а не само на Латас и Томиќ!
http://publications.europa.eu/code/en/en-5000500.htm
http://publications.europa.eu/code/en/en-370200.htm#pc2
А зарем има разлика од едно до друго??? 'Реши го спорот' значи ништо друго освен 'смени го името и новото име мора да им се допадне на Грците'!
Проблемот е зошто дојдовме до ваква ситуација... Признале ли симпатизерите на пастирот или не, до 2006 година имавме спор, но континуиран прогрес во однос на името... Тогаш работите застанаа, а по некое време почнаа да стануваат се' полоши... Времето навистина работеше за нас, но сега работи против нас!
треба...ама треба и да се стори тоа да не бидеме ние виновните...така најубо!А бај д веј....зошто веќе еднаш не се прекинат преговорите ?
Де те молам 2006 каков прогрес сме имале со името, во која насока.Секогаш ги дефокусирате работите кон небитни работи... Почнете да им верувате и на други, а не само на Латас и Томиќ!
http://publications.europa.eu/code/en/en-5000500.htm
http://publications.europa.eu/code/en/en-370200.htm#pc2
А зарем има разлика од едно до друго??? 'Реши го спорот' значи ништо друго освен 'смени го името и новото име мора да им се допадне на Грците'!
Проблемот е зошто дојдовме до ваква ситуација... Признале ли симпатизерите на пастирот или не, до 2006 година имавме бавен, но континуиран прогрес во однос на името... Тогаш работите застанаа, а по некое време почнаа да стануваат се' полоши... Времето навистина работеше за нас, но сега работи против нас!
Не очекувам дека ќе (сакаш да) ме разбереш, но ќе ти кажам... Постојано бевме бомбардирани со вести дека уште некоја земја не' признала под уставното име... Од позицијата која ја имавме во Лисабон - Португалија (1991 г., кога добивме шамар од ЕУ) имавме постојан прогрес се' до 2006 година!Де те молам 2006 каков прогрес сме имале со името, во која насока.
Премногу ја потценуваш моќта на албанскиот наталитет и одливот на млади луѓе од Македонија (иселување преку океани + бугарски пасоши)... Ти си бистро момче, не треба многу да ти објаснувам!И тогаш времето работеше за нас и сега....само не треба да се пласира тезата дека мора под итно во НАТО и ЕУ оти еве, не сме и тешко е, ама може и вака, едвај, ама може.