Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Еве им го на копиљацине од МТВ некст тајм, нека се враќаат дома барем нема да плаќа државава 3 дена сместување за вошкарите што ги испративме, ахх бе генгста оро лудница ќе направеа по бина ама ај кому да кажеш тоа:toe:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ne znam kako ja izvele pesnata ama mislam deka toa ne erelevantno. Ne samo shto pesnata beshe najlosha od site dosega evroviziski pesni, tuku e edna od najloshite shto voopshto e izlezena na Makedonskata pop scena. A jas sum slushnal mnogu mnogu makedonski pop pesni. Mislam nankva pevlivost, refren, nishto. Bilo koja od prvite 10 na nashata evrovizija da ja pratevme kje beshe podobra od ovaa.

Ама ти сега с еправиш ептен паметен зашто певлива ли е на шведкса рефренот? или ерменија, или португал? муабетот е дека од повеќе песни што влегоа во финале ние бевме подобро или имавме подобра песна, истот важи и за белорусија и швајцарија па и црна гора имаше боља песна од овие што ги набројав.

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
пропаганда против русија и европа
најпоќе сме страдале од нив
меѓу нив англија франција бугарија грција ....

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
И онака не го пративме најдоброто ( не ни е прв пат ) . . . :toe:

Поздрав43 :pipi:
102,3 % се слагам дека песната на Лозановски беше убедливо најдобра на скопски фестивал.:smir:
Ама уопште не ми е криво што не влегоа, последниве 2 години кога ги гледав настапите на евровизија го немаше она некое патриотско т.н. подигрување на срцето дека го гледаш претставникот на својата земја... :) најверојатно зошто првата година имаше плагијатор, плачко со тато менаџер, за Тамара искрено незнам што да прокоментирам, некако сум рамнодушен кога ја гледам и ја слушам, ни ми е по мерак ни па сум да ја плукам,a годинава посебен случај на обични лигуши што се ваѓаат на неискуство а се прават звезди...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
пропаганда против русија и европа
најпоќе сме страдале од нив
меѓу нив англија франција бугарија грција ....

За ова си во право, зашто во зелената соба ниеднаш не ни го покажаа знамето или поточно нашиот евровизикси тим а ги покажаа сите други со нивните делегации и нивните знамиња. Абе луѓе не не сакаат што да правиме низ историјата е докажано дека не понижавале и не не сматрале за луѓе.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
се плашат брат

Епа имо од што да се плашат затоа што царството небесно кое го проповедал господ исус христос и македонското царство на александар велики е едно исто царство.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
decava imaa mnogu dobar nastap no pesnata bese slaba za razlika od tie sto vlegoa.
i po gavolite koj k*r ja stail taa utepanata od gospod komentatorka od MTV cel film go krsi,pogolem antitalenat od nea ne postoi u MK.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Can you feel the rhythm in my heart
the beat`s going dum tek tek...:je:
Се` е според очекувањата, немаше поголеми возбудувања. Супер организација во Москва. Убаво си настапивме. И онака тоа е веќе одамна единственото нешто кое може да се очекува од оваа Хендикеповизија.
Масевски: Евровизија е најголем фестивал.
Сан Ремовците се смеат сега.
P.S. Ја обожавам Каролина Костовска, водителка за пример... Ме изнасмеа. Во 6 милијарди народ би ја препознала екипата од МРТВ.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
decava imaa mnogu dobar nastap no pesnata bese slaba za razlika od tie sto vlegoa.
i po gavolite koj k*r ja stail taa utepanata od gospod komentatorka od MTV cel film go krsi,pogolem antitalenat od nea ne postoi u MK.
Па нема друг-а...оваа води иселенички џубокс па викаат ај се разбира од музика :pos2:
....и сега се враќа филмот на нашиот Евросонг....луѓе не се зафркавајте Евровизија е озбилна работа :tapp:

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637

Големи поздрав4иња и кис4иња од коментаторката. :back:

П.С. За следната година можеме на Евровизија да ја однесеме „Волчица“, па да ни пее голи вести расоблекувајќи се. :pos:

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
И оваа година чиста местенка на Евровизија како и сите претходни.
Или некој сака да слуша балади во финале или што е проблемов незнам.
Најдобри беа Македонија,Турција,Чешка,Романија и Босна и Херцеговина.
Малта таа мртва ќе оди во финале а ние и Чешка не отидовме абе намештаљки невидени.Израел па Ерменија па Финска па незнам уште кој поглупи таму ги ставија.Леле кога ја слушнав Малта 4-та ќе полудев то 300 кила ја сруши сцената.Но што било поминало се надевам дека можеби МАКЕОДНИЈА ќе се освести и другата година ќе гледа да ги прати Генкста Оро да не се заебаваме.Така направија и за Бојан Биг Мама и Ферус па овие што ги бутнаа на Евровизија не влегоа.Сепак нашите имаа добар настап.Оваа година срамота од Русија.Организацијата катастрофа.Водителите моли ги да кажат нешто.Сцената неможеа ли малку поголема глеј колкава е Русија.Публика-моли ја да навива.Публика-каде е ја нема.СРАМОТА КАТАСТРОФА.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Супер беа Next Time, и имаа еден од наjдобрите настапи. Од сите песни, само 3-4 вредеа, а тие во финале не влегоа него наjгрдите и оние за кои не очекував. Мислам дека треба да престанеме за џабе да трошиме пари за овоi глуп фестивал, кога никогаш нема да победиме, а и да победиме немаме каде да направиме пристоjна Евровизиjа. Паметно направиjа италиjанците што се откажаа.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Сега ми го кажаа оваа го пренеле на гемранска телевизија

MAZEDONIEN, ich dachte bon jovi steht auf der bühne..... :helou:

mislile bon jovi stanal zitel na RM

Па фала богу бе. Имаше и коментари на јутуб дека ваквата музика е веќе видена и слушната у превод, не е интересна веќе. Ја само не знам и како уопште може да ги споредуваат со Bon Jovi и Slash :nesvest: И искрено преку кур ми е од пристрасните коментари демек малите земји увек губеле, или демек се плашеле нешто од нас, кур се тресе у ладна вода или не знам што друго. Прекините да размислувате пристрасно и ќе видите зошто не отиднавме у финале, а и по некоја случајност да отидевме, ќе завршевме меѓу последните и за џабе дечките ќе плаќаа продолжен престој по хотелите. Ова нека го сметаат за благослов. :smir:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Абе не треси толку се разбираш од музика.

Еви те еден босански коментар кој е на место.

Provincijska manifestacija koja je prije mnogo godina izgubila svaki smisao, danas sluzi jedino za promociju neuglednih i nerazvijenih istocnih zemalja (ukljucujuci Grcku, Tursku i Izrael) koje inace niko ne uzima za ozbiljno i od cijih je pjesama muzikalnije oglasavanje pojedinih zivotinja.
Sto se nas tice, jasno je da necemo pobijediti dok ne posaljemo likove koji guslaju, zavijaju ili izvode gluho glamocko kolo.

Едноставно као да бевме малерозни вечерта и изгледа бројот 13 не ни донесе среќа.
Ме изнасмеа да не пукниш. Колку црвени треба да ти засветат за да добиеш бан за идиотизам?

Прво, тој босанскиот коментар „на место“ што ми го пушти како некој контра-аргумент, е горе долу истото што и јас го пишав. Евровизија од угледен фестивал стана бина на која треба да направиш „лумперајка“ а песната не е ни битна. Се разбира, многу поважно од ова е да си излобираш поени зошто телевоутингот е приказна за мали деца.

Нема 13ки, малери, баксузи, Зоте наш, голем маж, не е овој циркус веќе место каде се натпреваруваш со добра песна или пејач, ова е едно големо ништо, залудно фрлени пари и типкање по форумов...

О, голем познавачу на музиката... :pos2:

Епа имо од што да се плашат затоа што царството небесно кое го проповедал господ исус христос и македонското царство на александар велики е едно исто царство.
Сум ти рекол и порано побарај помош дури не е доцна...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom