Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Од БиХ песнана првиот пат пред 1 и пол месец кога ја слушнав ме импресионира, така да освен за нашиве сум и за нив..:pipi:

Напред, Македонија, напред, Некст Тајм!!
Ќе замарам упте милион пати за нашата Македонија, ако не си партиот и се срамиш да ги искажеш чувствата, онда седи си пзоади монитор:tapp:

Но, ти си од Бога најмило нешто што ќе остане, хеиејјјјјјјјјј, браво, НЕКСТ ТАЈМ
Извини гласаме за песна.
Јес, да ги подржувам нашиве, сум за да влезат во финале зошто ипак тука живеам,ама има подобра песна од нашава.

Најдобра си дијаманте :back:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
коментаторкава е за подвода :)

п.с пуштив порака за босна

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Oсвен што МТВ ставиле најглупа водителка, која е жив оток ме нервираат и рекламите.
Додека ни беше настапот тоа ПОЛИКЛИНИКА можеше да не го зафаќа пола екран.

Сте приметиле дека Малта има само дебели пејачки?
Всушност пејачкава трет пат мислам настапува на Евросонг :)

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Најдобри беа!:)
Млади, убави, преубава музика, глас што ги натпеа 3 гитари и 2 тапани ( за разлика од Турчинката што неможеше ни музиката да си ја натпее)
Само уште на почетокот малце по да скокаше. И со девојката кога легна беше најубаво:vozbud:

И боље беа и од Елена и од било кој наш претсавник:pipi:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Сте приметиле дека Малта има само дебели пејачки?
Ациде како да немаат дебели пејачки когаа оваа три пати се појавува на Евровизија:pos2:Затоа таков впечаток :pos2:

Инаку еве мое мослење за секоја од песните

1.Црна Гора
Брза и певлива песна.Одличен вокал интересен, но не многу впечатлив настап.Песната е веке чуена, но како и да е брзо влегува во уши.

2.Чешка
Со еден збор , ЦИГАНСКИ ЦИРКУЗ.Барем да беа покреативни и да видевме циркуз каков што веке немаме видено.Вака ова е е ептен тапа.Лошо.Доста лошо.

3.Белгија
Дали тоа Елвис Присли воскреснал.Веке стануваат досадни со ваквите копии на Елвис и со ваквите песни.До кога од Белгија ке слушаме само кич и шунд?

4.Белорусија
Моќна песна која е интерпретирана на одличен начин.Доста мокен вокал кој одлично се совпага со потребите на самата песна.Имаше мал фалш на еден од рефрените при пеењето на високите тонови, ама не е страшно.

5.Шведска
Со еден збор магично.Секоја чест.Ко да излегла од бајките.Фантастичмно.

6.Ерменија
Просечна песна која не воодушевува и која е веке слушната.Вокалните способности исто не воодушевуваат.Со еден збор просек

7.Андора
Де жа ву? Средношколси мјузикл?Лубовно лимонадче за тинејџери од 13 до 15 години.На крајот збиберено со фалш.

8.Швајцарија
Интересна песна во секој случај.Мегутоа ништо посебно.Додека ја слушав песната постојано се прашував каде претходно сум ја слушал.

9.Туррција
Брза, певлива и динамична песна која на одличен начин е интероретирана од Хадисе.Впечатлив сценски настап кој потсетува на Сертаб Ернер

10.Израел
Интересна комбинација од Израелка и Арпакиња.Сепак ништо посебно и на моменти премногу досадно

11.Бугарија
Што е со сталингот?Кој ги облакал?Побогу не е песнава за Тарзан или Херкулез па вака да се облечени.Сепак одличен вокал и мелодија која е идеална за саундтрак од некој филм.

12.Исланд
Фантастична балада која беше феноменално испеана од ангелскиот глас на преубавата млада пејачка.Секоја чест

13.Македонија
Браво момци.Секоја чест.Да кажеше некој дека ке поминат волку добро немаше да верувам.Браво!

14.Романија
Хехе.Балкан грлс ар д бест =))).Интересна содржина, мелодија која не воодушевува.

15.Финска
Впечатлив сценски настап, солидна композиција, солидна интероретација.

16.Португалија
Со еден збор=РЕЛАКС.Релаксирачка песна за попладневна дремка.Нема да се изненадам ако ги видам во финале

17.Малта
Малта оваа година се надева на победа, иако според мене тоа нема да се случи.Сепак Кјара има фантатсичен глас од кој запира здивот.Песната е со иста тематика како и претходната во 2005.

18.Босна и Херцеговина
Секоја чест Регина.Ке бидам насрекен ако догодина домакин на евровизија е Сараево.Одлично испеано, одлична песна.

Епа еве кои според мен етреба да се најдат во финале почнувајки од најдобриот вечерва

1.Босна и Херцеговина
2.Шведска
3.Малта
4.Исланд
5.Турција
6.Финска
7.Белорусија
8.Македонија
9.Црна Гора
10.Романија

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Браво, одличен настап на Некст тајм, се надевам дека ќе одиме во финале и реално би било со оглед на конкуренцијата, едвај 5-6 песни ми оставја впечаток

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Имам 4 фаворити.

Значи, Некст Тајм, многу јасно.
Исланд песната е... срцепарателна.
Швајцарија, мој стил, убава рок песна.
Ииии Финска. Мх! :vozbud:

Се надевам на финале!
кој се тие??????

се зезам,заврши гласањето сеа ке видеме дали влеговме.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Претпоставувам вака ќе одат гласовите од Македонија:
12 поени - БИХ
10 поени - Црна Гора
8 поени - Турција
7 поени - Романија

итн...

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Не дека се наши ама најдобри се.
Иначе и да влеземе и да не влеземе гајле ми е.Веќе ми го направија меракот со тоа што си пееја на македонски.Конечно на македонски.Браво.Ако сеа не влеземе во финале никад нема!

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Еееј, мојот омилен хор, Александров, и мојата омилена песна, Катјуша! И Калинка и Подмосковније вечера да ги опнат, ќе бидам среќен
Очи черни сега хаха

H

HITCH

Гостин
Еј и нашиве од Беломорска имаат гласано инаку како педериве би ни дале 7 гласови :oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

O

Out Boy

Гостин
:back:Исланд - откровение на вечерта!:back:

Ако се биде како што треба, Македонија дефинитивно е во финале.

Г

Грејвдигер

Гостин
Мислам дека подобро ќе беше на англиски да ја пеат...

уу добри чупиња :)

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Нема подобро, најдобри сме:vozbud::vozbud::vozbud:
Готово, влеговме во финале, ЈЕЕЕЕЕЕЕИЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, но ти од Бога најмило нешто што ќе останееееееееееееее

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
АУ, шоуто на Русиве - топ! Првпат да ми привлече внимание некој настап за време на гласањето! :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom