Џабе флертот

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Жените само губат време кога се обидуваат да флертуваат со некој маж, бидејќи припадниците на посилниот пол едноставно не можат да препознаат што тие всушност сакаат да кажат со своето однесување.

Востановените методи во женскиот свет како: трепкање со очи, заводливо смешкање или несвесно допирање, мажите без ничија помош воопшто и не можат да ги препознаат како "легитимен модел" на флерт.

Според научниците од универзитетот Индијана, машкиот мозок е бескорисен кога треба да се препознаат сигналите испратени од спротивниот пол, освен ако тие не се премногу експлицитни.

Во истражувањето за кое биле ангажирани околу 280 мажи и жени, претежно апсолвенти на универзитетот, на учесниците им биле дадени фотографии од жени на кои тие требало да препознаат дали жените се пријателски расположени, сексуално заинтересирани, тажни или отфрлени.

Двата главни заклучоци од ова истражување биле дека мажите ужасно тешко можат да разликуваат пријателско однесување и флерт, додека жените ја преценувале машката способност за интерпретирање на флертот. Тие веруваат дека машките се одлични во разделувањето на овие сигнали, но не реагираат бидејќи не се заинтересирани во моментот.

Ајде мажи кажете сега дали воопшто забележувате што е тоа флерт или забележувате ама пошто не ви се свиѓа типката се правите како ништо да не е :) ?

И прашање за женските:дали знаете да флертувате и како најчесто го правите тоа?

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
primetuvam,ama cesto namerno ne reagiram,pa neka se potrudi malku poveke.ili sto treba,ona da isprati nekoj signal i jas odma da skoknam.neeeeeeeeeeee be,ako saka nesto,neka se potrudi poveke.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728

Ајде мажи кажете сега дали воопшто забележувате што е тоа флерт или забележувате ама пошто не ви се свиѓа типката се правите како ништо да не е :) ?
пааа се забележува, но понекогаш е така прикриен, така да само многу мал број на луѓе го приметат...овие последниве две недели приметувам флерт(а ваљда се глеа и мојот):), али едноставно не брзам....After all другарка ми е:smir:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Абе машките приметуваат ама едно не ми е јасно....зашто флертуваат женските коа после ќе речат...другар си ми ти ова она..

Да се преформулирам: Зашто флертуваат коа не сакаат да се ебат?

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Абе машките приметуваат ама едно не ми е јасно....зашто флертуваат женските коа после ќе речат...другар си ми ти ова она..

Да се преформулирам: Зашто флертуваат коа не сакаат да се ебат?
Па не се флертува само за ебење ехеее колку пати се има флертувано онака само ради ќеиф :wink:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Па не се флертува само за ебење ехеее колку пати се има флертувано онака само ради ќеиф :wink:
Ај не ради секс.
Друга цел на флерт? Да не спомнувам финансии ќе се навредите.
Мување?

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Ај не ради секс.
Мување?
Добро мување ама ете и онака...кај мене на пример ехее на времето кога флертував :) битно ми било само вниманието да му го привлечам а после тоа не морало ништо да се деси.Ми било битно да ме запамти која сум и што па ако има нешто друго само по себе ќе си дојде.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Добро мување ама ете и онака...кај мене на пример ехее на времето кога флертував :) битно ми било само вниманието да му го привлечам а после тоа не морало ништо да се деси.Ми било битно да ме запамти која сум и што па ако има нешто друго само по себе ќе си дојде.
Да бе после од коа ќе го запалиш ќе му речеш ја и ти сме другари трте мрте така и да остане, уште ќе се праиш наудрена, не знам што направив за така да размислуваш :D:D:D :))))

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Ај не ради секс.
Мување?
Позиција, моќ, добивање на работно место, напредок во кариера, правење некој друг љубоморен, лична зинтересираност кон оној кон кого е насочен флертот... Доволно е? Ако не, да шкртнам уште нешто. :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Позиција, моќ, добивање на работно место, напредок во кариера, правење некој друг љубоморен, лична зинтересираност кон оној кон кого е насочен флертот... Доволно е? Ако не, да шкртнам уште нешто. :)
Болдот: искористување/курвање
црвеното:незрело

mean

:пипи:
Член од
12 октомври 2008
Мислења
587
Поени од реакции
24
Зависи од кликерот на машкото и од тоа како женското флертува. Некогаш машкото може намерно да се прави демек не приметува дека женскава му се пушта доколку воопшто не го привлекува, а некогаш и најобичен пријателски однос може да го сфатат како флерт и да си помислат дека девојката сака нешто со нив, а уствари да не биде тоа така.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Очигледно научниците и испитаниците во истражувањето биле тешки шупаци, но тоа не значи дека машкиот мозок е толку ограничен како што го направија.
Секако дека можам да приметам ако девојка сака да флертува. Друга работа е дали навистина тоа го мисли или само се зеза, сепак не сум видовит:) Меѓутоа јасно се прави разлика меѓу пријателски поглед и заводнички.

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Да бе после од коа ќе го запалиш ќе му речеш ја и ти сме другари трте мрте така и да остане, уште ќе се праиш наудрена, не знам што направив за така да размислуваш :D:D:D :))))
Нема да му кажам дека сме другари(тоа е твоја случка изгледа не моја :) ) ама нема па ни одма на ебење да скокнам.Ќе го оставам малку да размисли за мене...па после пак флерт...па ако бидне нешто ок (така секогаш ми успевало) ако не здравје ИДЕМО ДАЉЕ :vozbud:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
а што викаш на личната заинтересираност?:toe:
Немам некој издефиниран став. Лична заинтересираност, да го заинтересира за што? за дружење...шо знам нејасно ми е. Немам посебен коментар.

Kajgana Shop

На врв Bottom