- Член од
- 8 април 2008
- Мислења
- 6.419
- Поени од реакции
- 776
да да ...Верувај јас не сум во заблуда. Ти си.
јас и повеќето од Македонија
само ти си паметен ...
да да ...Верувај јас не сум во заблуда. Ти си.
:pos2::pos2:Во право си јас сум паметен и слушам што ми кажуваат другите луѓе ете и тебе те слушам ама вие додека не ме слушате мене или луѓето како мене нема далеку да дотуркате.
ти може не си фактор ...Хехе ти ми рече дека сум паметен Јас се обидувам да ти кажам дека јас те слушам ете и јас го споделувам мислењето твое дека човек на власт е поинаков не велам не... А за СДСМ незнам како да те убедам да гласаш , незнам што сакаш да ти кажам бидејќи јас не сум главна фигура таму немом ништо да ти ветам јас ... Слушни ги нив што ти ветуваат јас твоето мислење се обидувам да го променам но , се зависи од тебе.
И иначе да не прајме монолог нека се вмеша некој друг во дискусијата.
Можи да бидам искрен кон тебе ? (Ако се цени искреноста ќе разбериш нешто ќе ти наведам неколку причини за гласот мој кон нив.)
1. Бидејќи јас сум зачленет во СДСМ
2. Мислам дека Ѓорѓе Иванов нема благе везе од менаџирањето на држава бидејќи тој е првенец во политиката , да го наречам аматер во политиката тој можда во животот е одличен човек незнам го немам сретнато никогаш но, од тоа што го имам видено на ТВ и што ми го имат кажувано дека е одличен професор но, за политичар не треба само памет туку треба и компетентност и умешност и човек кој си има ставови а не чита некои текстови напишани од советници на г-динот. Никола Груевски. Дека Ѓорѓе не седи цврсто на своите ставови за нешто ги нема ни изјаснато туку како што ќе се сврти топката тој така одговара на прашањата. Фрчко има добар и силен став кога станува во прашање е името на нашата држава и евро-аталнтските интеграции. Исто така би гласал и за Имер Селмани кој според мене е одличен човек. И мислам дека сите би заслужиле да бидат претседател освен тој што има моментално најголеми шанси кои се должат на нивните маркетингшки трикови кои сите ги игнорираат.
3. ВМРО како партија искрено не ме бендисува ете каде што има луѓе каде што неможиш едноставно да им кажиш нешто лошо за нивната партија. Па добро бе човеку СДСМ што не направија не велам не, ама и ВМРО имат направено тие не се цвет за мирисање :S Ама то е то.
4.Очигледно мене вака во оваа држава не ми одговара и сакам да има промени во начинот на размислување како мојот кој е многу близок до СДСМ .
5. ПОТЕНЦИРАМ ! - Да не бев зачленет во СДСМ не би гласал никако за Ѓорѓе Иванов туку за еден од следните членови тука.
Ви Благодарам
еве Селмани не е веќе у игра ...Па се сложувам со тебе дека гласаш и ти за Партија. Незнам за минатото за на Фрчко ете вака ако ги гледам немора Фрчко да биди оти не на пример Имер Селмани тој човек е 100 пати подобар нели ? И нема такво минато какво што е на Фрчко ама Иванов не ми изгледа како човек за претседател ама то е мое мислење а очигледно не на сите ...
У владеење на ВМРО се деси ратот у Македонија.:pos2::pos2:
се преценуваш ...
дај му власт на чоек да видиш каков е. ..
фрчко ја имаше таа можност ... сдсм ја имаше таа можност ...
кажи ми ти ШТО направија за да ги гласам ....
ако немаш шо да ми кажеш те молам не ми реплицирај со бош муабет ...
да не си праиме монолог на темава јас и ти ... ок . :wink:
У владеење на вмро се деси војна да ...У владеење на ВМРО се деси ратот у Македонија.
Друже, за ова за сдс шо го кажуеш може зеленко да ти даам ама се крати со црвенкото шо би ти го дал за тоа шо сметаш дека ВМРО праат нешо подобро за земјата. Клати го возот за да мислат дека се движиме. Политика на ВМРО.
Сеа СДС се криви шо вмро ги изгубија фотељите после војната??? АЛбанците добија од таа војна и некој шо лапнаа минералчиња и тие профитот шо го делеа со истите.У владеење на вмро се деси војна да ...
но од каде таа војна?
барања на права ?
кој доби од таа војна ...
кој си ги зграби фотељите ?
еве наслушуваме дека на есен немири се најавуваат, ќе паѓала влада ... се подбуцнуваат албанците со кантонизации ?!? кој ги нафрла овие работи?
околу вмро и клатењето на возот не би се сложил ...
јас би рекол дека возот се движи но не толку брзо како шо сакаат да мислиме ...
сепак водат многу подобра политика од сдсм ... у моментов многу по Македонска ...
спореди ги времето на власт на сдсм со времето на власт на оваа гарнитура на вмро-дпмне со Груевски ... сепак се движиме за разлика од тупкање у место со сдсм ..
а друга опција нема нели ... неизлевањето на гласање и бојкот според мене не е опција
реално освен сдсм и вмро-дпмне у Македонија нема друг Македонски блок ....Сеа СДС се криви шо вмро ги изгубија фотељите после војната??? АЛбанците добија од таа војна и некој шо лапнаа минералчиња и тие профитот шо го делеа со истите.
Сега пак вмро на власт и ако се деси пак нешо пак сдс криви??? Значи кој и да е на власт СДС се криви а? хахахахаха.
Кај се движи возот? До Букурешт и назад? Еве ја лично неам видено ништо псоебно од владава(па и од сдс коа беа) освен истите стечајци...истите шо се дигаат на штрајкови....истите дупки на улиците....истите тендери со различни учесници и профитери.....
Не излегов на гласање пошо едноставно не стигнав да излезм а и не ми се свиѓаше менито воопшто.
Ама според ова шо го пишуваш излага дека СДСМ се криви за се до сеа.За тоа дека не се средени внатрепартиски,дека се самобендисани и често пати арогантни тоа си у право и тоа воопшто не им чини. Не смеат така да се однесуваат и тоа е главна причина зошто се таму каде што се.Немири и подбуцнувања на албанскито блок имаше и од страна на ВМРО пред неколку години ако се сеќаваш.Кога си у опзиција ја користиш секоја прилика да ја бутнеп власта. Со сите е така.За ова болдираново си тотално во аут.Народот воопшто не е свесен што се случува.Воопшто!Се што гледаме позитивно се рекламите на телевизија,и добро склопени програми.Ама се тоа е маркетинг.Со инает нишо немоеж да постигнеш.Несакам да ни го сменат името ама несакам да живеам ни во ќорсокак.Значи компромис. Е сеа каков ќе биде тој компромис зависи од тоа кој ќе го води.Дааааај боже да излезе на крај како што кажуваат симпатизериве на ВМРо овде на форумов.Даааај боже.реално освен сдсм и вмро-дпмне у Македонија нема друг Македонски блок ....
кој како зошто е крив да не навлегуваме ...
трета опција нема ...
е сега еве наесен се најавуваат кризи протести кантонизации немири ....
не ми е јасно зошто?
не сме доени до тоа дереџе ...
политиката на сдсм, нивното неработење во интерес на Македонија се покажа и тоа народот го казни ...
наместо тие да се средат у партија да се реконструираат ... и пред народот Македонски да испаднат да речат извинете грешевме во некои работи ... ама сега у оваа нова постава овака овака и овака ќе праиме ... па една програма да извадат, они пак по старо со БЦ на чело се спремаат да паѓала влада, ќе организирале протести ... бог да чува ...
а зошто тоа не го прават сите знаеме (мислам на признавањето на грешките), имаат коплекси на самобендисаност, „безгрешност“, комплекси во прав смисол на зборот ... додека тоа не го надминат тие нема да се сменат и ќе пропаѓаат ... власта нема да ја вратат со истата политика и сега со најава на немири ... и подбуцнување на албанскиот блок за кантонизација ... :smir:
народот е многу посвесен у моментов него кога и да било ...
Груевски нуди позитивни ставови, позитивна програма и ми праи кеиф да ти кажам право шо ги контра грците ... преку кур и од нив ... а сдсм толку ме нервираат со нивните ставови - еве ние на власт одма решаваме ЕУ НАТО ... а како ... ќе им се напупиме на грците да шутираат пенал ...
сепак кога ќе размислам вмро-дпмне у моментов се единствена опција у Македонија ... а сдсм нема да бидат додека не им се десат внатрешни промени у партија ... позз :smir: