Дали сум јас предавник ?

• Креатор на темата Креатор на темата мали
  • Време на започнување Време на започнување
И јас по третпат ќе прашам:
Кој тебе мали те прозива ко предавник, само затоа што не се слагаш со работата на владата?
И зошто тоа го земаш за валидно?
Aj ja ke odgovoram.
Nad 80 % od clenovite koi postiraat na politika..... i 100% od nekolkute clenovi koi gi "drzat koncite" vo podforumov, koi na takov ili onakov nacin se steknale so ugled i avtoritet, i drugite clenovi se ugleduvaat na niv.

Aj podrzuvaj gi SDSM ako smees? Ne mozes, za predavnik ke bides proglasen.
Aj podrzuvaj go Brane ako smees? Ne mozes, za predavnik ke bides proglasen.
Kire, Gero, Frcko......? Ne mozes, za predavnik ke bides proglasen.
Aj kazi deka ti se bendisue Fuere, i deka sakas u fuckin Evropa... Ne mozes, za predavnik ke bides proglasen.

Aj kazi deka ti e glupavo i nesfatlivo da se trosat milioni evra na kic spomenici, koi patem nisto ne pridonesuvaat so nivnoto postoenje tamu negde na nekoj trotoar... a od druga strana imas luge koi se na rab na samoubistvo radi toa sto nemaat da gi nahranat decata....ili eve, da gi batalime tie siromasi ( da ne pocnete sea so kapitalizam, socijalizam...)... nemas edna edin stvena asalna ulica vo skopje kade sto komotno ke si ja vozis kolata bez da kalkuliras uste kolku ke ti traat amortizerite.... :toe::toe::toe:

A za toa dali e validno ili ne..... vo realniot zivot najverojatno ne, ama u ovoj virtuelniot forumski zivot najverojatno da, ke ima non-stop obidi za tvoja diskreditacija i kompromitacija.... pa na kraj ke dojde do situacija koga nekoj 14-godisnik ke ti soli pamet :toe::toe:

Ова е преапстрактен муабет.

Што е тогаш патриот?
А, што предавник?

Кои се нештата кои ги одредуваат луѓето како патриоти/предавници?

Не знам ада, ти кажи ми. Јас мислам дека сум патриот, ти мислиш дека сум предавник. Моите сфаќања не се поистоветуваат со твоите, па често низ темиве испаѓало дека не сум. Директно или индиректно си ми го кажала тоа, па повели ти кажи ми зошто е така.
Дај ми ги потребните дефиниции што ги бараш, како поактивен член на ваквите теми и ова поле општо.

Не знам ада, ти кажи ми. Јас мислам дека сум патриот, ти мислиш дека сум предавник. Моите сфаќања не се поистоветуваат со твоите, па често низ темиве испаѓало дека не сум. Директно или индиректно си ми го кажала тоа, па повели ти кажи ми зошто е така.
Дај ми ги потребните дефиниции што ги бараш, како поактивен член на ваквите теми и ова поле општо.
Никогаш директно или индиректно не сум те посочила, на било каков начин.

А, некои од моментите кои укажуваат дека одредена особа гаи сомнителни наклоности кон Мк, може да се сублимираат во:

-Поткопување, потсмевање или негирање на Македонската историја, традиција, култура, народ, државотворност, уникатност, и нивниот континуитет низ времето, односно негирање и поигрување со идентитетот и целовитоста на Македонија, во глобала.

на Миленко можеш вода да му носиш далеку е човекот за тебе и за твоите идоли неможете да се пофалите ни со 2 % од она што тој го има направено и проживеано

на Миленко можеш вода да му носиш далеку е човекот за тебе и за твоите идоли неможете да се пофалите ни со 2 % од она што тој го има направено и проживеано

Koj ne go znae skapo plakja, koj go znae pet pari ne dava.

:back:

Никогаш директно или индиректно не сум те посочила, на било каков начин.

А, некои од моментите кои укажуваат дека одредена особа гаи сомнителни наклоности кон Мк, може да се сублимираат во:

-Поткопување, потсмевање или негирање на Македонската историја, традиција, култура, народ, државотворност, уникатност, и нивниот континуитет низ времето, односно негирање и поигрување со идентитетот и целовитоста на Македонија, во глобала.

Добро, до тука може да кажам дека сум патриот. :vozbud:
Но, што е со самокритичноста? Треба ли еден патриот да ја поседува и самокритичноста и да биде сфатен и прифатен од околината кога искажува револт кон својот народ, поточно кон оној дел кој заборава на својата татковина кога е во прашање некоја партија, или па крајно ги меша тие две работи и се однесува лошо и непромислено?

Кои се нештата кои ги одредуваат луѓето како патриоти/предавници?
Што се однесува до форумов, најверојатно "независните" критериуми на судот на "правдата и честа", составен од тебе и уште два/троица членови.

Ќе се повторам една општа земена дефиниција на патриотизмот, дококу сепак навлегуваме подлабоко и го раслојуваме патриотизмот ќе дојдеме и до различни видови и значења.

Патриотизмот е и морален и политички принцип и социјална свест,во чија целина се љубовта кон земјата и волјата да ги потчиниш своите лични интереси према општите национални.

Патриотизмот претставува гордост во однос на достигнувањата и културата на својот народ, желбата да се зачува традицијата и карактерот, да се идентификуваш себе си со останатите членови на нацијата, работење во зачувување и готовност за бранење на националните интереси и народот.

Патриотизмот не ништо друго освен интегрален дел на ЈАВНАТА СВЕСТ кој се рефлектира во различни етапи во нејзиниот развој.

јас брате лично го знам и многу го ценам за другите незнам и не ме интересира

Убаво е тоа.

А ти, си патриот? Ајде да видиме.

За тебе ова не е навреда, како една од тие кои без срам ги напиша мали? Само затоа што е демек со поблаги зборови кажано, точно тоа што го критикуваш?

Да, ајде да сумираме. За да не напаѓам, културно прашувам. Како тоа со ваков муабет си земаш сила некого да наречеш предавник, а сам себе патриот?

п.с.
Извинето, бидејќи од почеток до крај се наоѓам и јас во постот на мали. Со тоа нели и јас сум од тие предавниците, кои не се сакани од патриотите, според кои треба да се сака својот народ, без оглед каков е.:smir:

Дивајн,
Бидејки самата напомена дека се наоѓаш себеси во постот ми дава право да заклучам дека репликата ти произлегува повеќе од природата на повредена суета отколку од резонирање и размисла.
Да сумираме:
Резултатот излезе дека е македонско мнозинство, а не предавник.
Зошто ова не го виде? Што те спречи?

Мојот текст беше, од една страна, да се укаже на невистинитоста на поставените аргументи кои повеќе звучат како производ на опозициска политика (политички пароли наменети за политичка борба) да не речам политичка пропаганда на опозицијата. Од друга страна беше показател колку лесно можат да се лепат етикети.

Дали знаеш што е стадо ефект?
Дали разбираш што е општествен инженеринг?
Дали знаеш што е утилатеријанистички конзервативизам или каков било конзервативизам? Социјалдемократија? Либерална демократија? Објективизам, либертаријанизам?
Дали знаеш што е Левијатан, Паренс Патрија и државизам?
Дали знаеш што е слобода и индивидуализам?
Дали знаеш што е демократско општество и уредување? Од што е обусловено?

Внимавај како ќе си одговориш себеси бидејки ниедно од поставените прашања не е толку едноставно колку што звучи. Тие кои читаат што пишувам имаат генерална идеа околу овие прашања. Цврсто сум убеден дека не ги знаеш. Инаку не би ми реплицирала. Не ги познава ниту личноста „Мали“ ама тоа не го спречува да плука и оцрнува, но не е само тој. Не ги познаваат ни мнозинството од населението и тоа оној дел кој треба барем нешто да знае бидејки припаѓа на образованите. Не ги познаваат ни оние кои ги нарекуваме политички естаблишмент.
Затоа оценката беше „македонско мнозинство“, а не предавник.

Веќе добивам впечаток дека е табу тема да се напише нешто добро за оваа влада на овој форум. Ќе ме сакате ли повеќе ако пишувам само тоа што ви годи да го прочитате?

Би те замолил да сториш мал, незначаен, напор за правилно да сфатиш што пишувам.

Поздрав:helou::smir:

• Ми се допаѓа
Reactions: ada
Но, што е со самокритичноста? Треба ли еден патриот да ја поседува и самокритичноста и да биде сфатен и прифатен од околината кога искажува револт кон својот народ, поточно кон оној дел кој заборава на својата татковина кога е во прашање некоја партија, или па крајно ги меша тие две работи и се однесува лошо и непромислено?
Кога се става партија пред татковина, и кога се поистоветува партија со народ, односно кога велиме дека ако не си од таа и таа партија, ти не си дел и од народот и татковината...тогаш не збориме за никаков патриотизам, туку само за предрасуди и партиски препукувања.

Кога се става партија пред татковина, и кога се поистоветува партија со народ, односно кога велиме дека ако не си од таа и таа партија, ти не си дел и од народот и татковината...тогаш не збориме за никаков патриотизам, туку само за предрасуди и партиски препукувања.
Тачно тука чекав.
Малку ми е криво што јеби га ти ми влезе у бусија...
ал метак не прашта.
:toe:
И ... ти викаш... тоа олошот од дпбне е патриотски расположен?
И брани `бои` на Македонија?
Стваааарно? Не заебаваш?
:kesa:
Што не дојдоа тогаш кога Serpico и Звонко протестираа?
Зошто стално и секаде уфрлаа крт у М.Ц.И. ?
Зошто се откажаа од бранителите?
Зошто вработуваат исклучиво по партиски клуч а не по квалитет?
Зошто ја дотераа пола Македонија од земјоделските предели кои што ќе ги развиваа у Скопје да стануат писари?
ДА не продужуем...знаеш дека за уште 95 зошто може со право да барам одговор.

Државотворна свест,у тој контекст граѓанска,а не национална,у Македонија нема и уште многу долго нема да има.Се друго,разно разни плакатен-фирери (што би ви рекол драгиот Concrete) прават (притоа апсолутно неумесно и невешто) ЗА КОРИСТ.

За крај... еден извадок од бугарска песна,поздрав за другарчињата на Трн (кој што не е предавник,са к`н,он е хунза баш-патриот,ама понекад ги греши работите и пее капетанот место капиданот,Тодорче Александров му е многу мил и е пријател со шефовите од вмро-бнд.)
Ш`ц дума да не става,всичко скрито да остава...

Заедно спремаат наднационална политика на обединението.

Ај да не продужуем... :toe:
ми се гади и ми се повраќа...ебате.

едитирано од администратор.

Тачно тука чекав.
Малку ми е криво што јеби га ти ми влезе у бусија...
ал метак не прашта.
:toe:
И ... ти викаш... тоа олошот од дпбне е патриотски расположен?
И брани `бои` на Македонија?
Стваааарно? Не заебаваш?
:kesa:
Што не дојдоа тогаш кога Serpico и Звонко протестираа?
Зошто стално и секаде уфрлаа крт у М.Ц.И. ?
Зошто се откажаа од бранителите?
Зошто вработуваат исклучиво по партиски клуч а не по квалитет?
Зошто ја дотераа пола Македонија од земјоделските предели кои што ќе ги развиваа у Скопје да стануат писари?
ДА не продужуем...знаеш дека за уште 95 зошто може со право да барам одговор.

Државотворна свест,у тој контекст граѓанска,а не национална,у Македонија нема и уште многу долго нема да има.Се друго,разно разни плакатен-фирери (што би ви рекол драгиот Concrete) прават (притоа апсолутно неумесно и невешто) ЗА КОРИСТ.

За крај... еден извадок од бугарска песна,поздрав за другарчињата на Трн (кој што не е предавник,са к`н,он е хунза баш-патриот,ама понекад ги греши работите и пее капетанот место капиданот,Тодорче Александров му е многу мил и е пријател со шефовите од вмро-бнд.)
Ш`ц дума да не става,всичко скрито да остава...

Заедно спремаат наднационална политика на обединението.

Ај да не продужуем... :toe:
ми се гади и ми се повраќа...ебате.

Ај бе не сери... муфљуз еден.
Насерем се ја на твојата мутава `политика` базирана на оквалификуење` на невини луѓе.
И ќе ми го бричите со зелено џамче,ебате тоа плакатен фирерите.
Олош еден.....обичен.
Е готово, ме начека со постов...

Добро бе, шо реков ја?
Партиски интереси и платформи, се ПАРТИСКИ ИНТЕРЕСИ И ПЛАТФОРМИ.
Некад попатриотски, некад не. Али, небитно.

Сеопшти национални интерси и платформи пак, се дел од општата свест на народот, од неговото патриотско чувство. И тука НЕ треба да има врска партијата.

Дивајн,
Бидејки самата напомена дека се наоѓаш себеси во постот ми дава право да заклучам дека репликата ти произлегува повеќе од природата на повредена суета отколку од резонирање и размисла.
Да сумираме:
Резултатот излезе дека е македонско мнозинство, а не предавник.
Зошто ова не го виде? Што те спречи?

Мојот текст беше, од една страна, да се укаже на невистинитоста на поставените аргументи кои повеќе звучат како производ на опозициска политика (политички пароли наменети за политичка борба) да не речам политичка пропаганда на опозицијата. Од друга страна беше показател колку лесно можат да се лепат етикети.

Дали знаеш што е стадо ефект?
Дали разбираш што е општествен инженеринг?
Дали знаеш што е утилатеријанистички конзервативизам или каков било конзервативизам? Социјалдемократија? Либерална демократија? Објективизам, либертаријанизам?
Дали знаеш што е Левијатан, Паренс Патрија и државизам?
Дали знаеш што е слобода и индивидуализам?
Дали знаеш што е демократско општество и уредување? Од што е обусловено?

Внимавај како ќе си одговориш себеси бидејки ниедно од поставените прашања не е толку едноставно колку што звучи. Тие кои читаат што пишувам имаат генерална идеа околу овие прашања. Цврсто сум убеден дека не ги знаеш. Инаку не би ми реплицирала. Не ги познава ниту личноста „Мали“ ама тоа не го спречува да плука и оцрнува, но не е само тој. Не ги познаваат ни мнозинството од населението и тоа оној дел кој треба барем нешто да знае бидејки припаѓа на образованите. Не ги познаваат ни оние кои ги нарекуваме политички естаблишмент.
Затоа оценката беше „македонско мнозинство“, а не предавник.

Веќе добивам впечаток дека е табу тема да се напише нешто добро за оваа влада на овој форум. Ќе ме сакате ли повеќе ако пишувам само тоа што ви годи да го прочитате?

Би те замолил да сториш мал, незначаен, напор за правилно да сфатиш што пишувам.

Поздрав:helou::smir:
Го видов резултатот и токму тој е тоа лошото што ти го замерив. Нели во таа математика и сам гледаш дека во Македонското мнозинство ставаш повеќе предавници? Не смееш да постапиш така ако критикуваш некој кој прави истото или нешто слично. Или очигледно смееш, сеедно.
А за цел останат муабет, во кој повеќе пати ме правиш малоумна, немам што да искоментирам. Не за друго туку навистина не ми е навика да се обраќам лошо на повозрасни и поискусни од мене, а и не сум ти баш многу упатена во поимите на кои бараш одговор. Според тоа, бидејќи не се разбираме, нема шанси да се надополниме, а може понатаму само да се извреѓаме гнасно. Затоа фала на одговорот кој го барав и толку.

Прибидејќи и тука не се разбираме и почна да ме замара заобиколувањево, фала на вниманието и поздрав и до тебе.:smir:

DRUGAR jasno i ednostavno-DOdeka ne UBIVAS,siluvas krades,,dilas otrovi......nitu si predavnik nitu pa nistp ne te povrzuva so toj termin...ti imas STAV kako i Drugite kajganji pa zosto e forumov:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom