Неофашизам во Европа?

• Креатор на темата Креатор на темата Amnaesiac
  • Време на започнување Време на започнување

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
што мислите дали има фашизам во Европа?

јас мислам има
пример атина

што мислите дали има фашизам во Европа?

јас мислам има
пример атина

Јас незнам што е фашизам. Те молам објасни ми, за темата да е целовита пред/за да се отвори дискусија.

Очекувам објаснување, благодарам.

Јас незнам што е фашизам. Те молам објасни ми, за темата да е целовита пред/за да се отвори дискусија.

Очекувам објаснување, благодарам.

тоталитарен, екстремно националистички политички систем, во кој државата контролира се и ја потиснува опозицијата, како и залагање за таков систем

требаше да ја крстам неофашизам

Ќе ја прекрстам јас.
И таков има во градот Атина?

тоталитарен, екстремно националистички политички систем, во кој државата контролира се и ја потиснува опозицијата, како и залагање за таков систем

требаше да ја крстам неофашизам
И ова се релативни поими. Сепак, за да дискутираш за такво етикетирање на држава, потребна е малку посериозна анализа на истата.

Како и да е, Грција досега се покажува како учебникарски пример на нео-фашизам.

И ова се релативни поими. Сепак, за да дискутираш за такво етикетирање на држава, потребна е малку посериозна анализа на истата.

Како и да е, Грција досега се покажува како учебникарски пример на нео-фашизам.

не зборев за држава
така гледано нема ниедна неофашистичка држава во европа,
мислев неофашистички движења, или такви елементи во една држава.
на пр. ни атина не е фашистичка, ама има фашистички елементи и тоа официјални т.е. во власта

Ја би ипак директно и без обланди.
Во Македонија дефинитивно постојат елементи на фашизам, а грција не може да биде изговор за се' што се случува во државава.

не зборев за држава
така гледано нема ниедна неофашистичка држава во европа,
мислев неофашистички движења, или такви елементи во една држава.
на пр. ни атина не е фашистичка, ама има фашистички елементи
грчката, официјална политика, и внатрешна и надворешна, е апла фашистичка. Така, да и за државата може да констатираме дека е нео-фашистичка.

А, нео-нацизам, и тоа на голема врата, се појави и во Австрија.
Како минорни, неважни групи, го има и во други држави, особено од средна европа.Но, ништо алармантно,како и да е.

Ја би ипак директно и без обланди.
Во Македонија дефинитивно постојат елементи на фашизам, а грција не може да биде изговор за се' што се случува во државава.

оперирани, не можам да разберам како може партијата да ти е пред земјата??? продолжете, избори се ближат

А, нео-нацизам, и тоа на голема врата, се појави и во Австрија.

aha се појави... и отиде

340x.jpg

haider_assassination.jpg

• Ми се допаѓа
Reactions: ada
Кои се тие елементи?
Наброј конкретно и образложи...

оперирани, не можам да разберам како може партијата да ти е пред земјата??? продолжете, избори се ближат
Токму поради тоа што државата ми е на прво место (па потоа се друго), и го кажувам ова.

Реален, биди љубезен и просветли не
Кои се тие елементи?
Наброј конкретно и образложи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom