Навивачки филмови и серијали

претераа више со филмовиве , Тешко нас ако почнат сите "хулигани" да вадат биографски филмој. Изглеа во мода е сеа... Инаку коа сме веке на темава , Cass и I.D според мене најдобро режирани филмови , Инаку ви го предлагам The Football Factory кој исто така е добар филм кој е режиран од Nick Love кој до сеа според мене нема промашај за филм , исто така во филмот улога има и Danny Dyer а сите знаеме кој е тој човек и какви беа неговите серијали за светските навивачи , вреди да се погледне ,

n121536.jpg

Исто така предлагам да се погледне и Solo Ultra документарец со ултрасите на Франкфурт ... Ако сака некој линк за спуштање нека пише пп.

2yyqhzp.jpg

Исто така сеа пред некој месец искочи и новиот филм Awaydays кој лично мене не ми се свига , освен добрата облека кај нив се друго е шит во филмот боље да го крстеле AwayGays. Кој сака линк од овој филм нека пишува пп.

Awaydays.jpg

Awaydays ти е филм без врска,без некоја посевна приказна,туку само пуштиле глумци со јака облека да се глупираат во филмот.Јас сакав да го гледам,но кога ми го кажа еден другар,реков не сакам да се разочарам и го немам гледано...

L`Ultimo Ultras многу добро филмче од она што го имам читано по нетов,се зборело за навивачката свест во Италија и повеке бил накај документарец,отколку игран филм...

Исто така добар филм е- It's a casual life...

Исто така добар филм е- It's a casual life...

Oдличен е горенаведениов во кој е прикажан начинот на живот на фудбалските кежуалци т.е англиските хулигани , вреди да се погледне , ако е некој заинтересиран имам линкови за спуштање , нека ме контактира

Имаше еден филм што одамна го гледав на ТВ, се вика Proc? (1987), (Зошто?) Чешки филм, вистинита приказна за навивачите на Спарта Прага од времето кога хулиганизмот беше во својот врв. Се работеше за одличен европски филм кој помина одлично кај гледачите и публиката, една комбинација на насилен навивачки филм и документарец. Сепак, незнам дали би можело некаде да се најде по торенти и дали би се нашол барем англиски превод, но како и да е, за оние кои се заразени по вакви филмови, нека си имаат во предвид ако налетаат некаде на филмот.

Торенти за филмови барајте во темата побарување за торенти.

Оваа ќе ја прекрстам во Навивачки филмови и серијали, па дискутирајте на таа тема.
filmov porano go iam gledano na mtv, filmot togas jas kako detiste mi ostavi vpecatok dosta dobar i mislam deka golem del od dejstvoto bese vo voz )))
isto imase i eden talijanski film za navivaci na roma i toj bese onaka cool i mislam se vikase ultra
inaku nekoj pogore go spomna ID e toa e remek delo za ovoj zarn filmovi, za spustajne go barav pred nekoe vreme ama rapidshere strogo ali so free user nisto ne se pravi
baraj te go na rapid ili megaupload..ovoj e pekol film zakon

filmov porano go iam gledano na mtv, filmot togas jas kako detiste mi ostavi vpecatok dosta dobar i mislam deka golem del od dejstvoto bese vo voz )))
isto imase i eden talijanski film za navivaci na roma i toj bese onaka cool i mislam se vikase ultra
inaku nekoj pogore go spomna ID e toa e remek delo za ovoj zarn filmovi, za spustajne go barav pred nekoe vreme ama rapidshere strogo ali so free user nisto ne se pravi
baraj te go na rapid ili megaupload..ovoj e pekol film zakon

Точно, добро си запамтил. Тоа е вистинска случка, навивачите на Спарта се враќаат со воз, прво започнува со малку пиење, потоа ги малтретираат патниците и на крај го демолираат возот, а никому не му е јасно зошто? Прашањето зошто е поточно за хулиганизмот како појава, тоа е феномен, никој не ја разбира потребата од него нити зошто се случувал, ама се случувал. И ден денес, ама крајно ретко за среќа.

Еве дел од мојата колекција , имам линкови за спуштање кој е заинтересиран нека ме контактира , добри филмчиња и документарци ...

green-street-hooligans.jpg

1236758923_green-street-hooligans-2-2009-dvdrip.jpg

Its.a.Casual.Life.jpg

2yyqhzp.jpg

4gsxh3.jpg

Awaydays.jpg

id.jpg

nfmsrm.jpg

2ebyb9d.jpg

2chpb8o.jpg

2hwid51.jpg

34e52bm.jpg

15zp5vk.jpg

10wuu8o.jpg

257n4ep.jpg

2ut3orp.jpg

21bpxs4.jpg

n121536.jpg

8017229428401102721ec3.jpg

Od samiot naslov Cass stanuva zbor za eden crnec so imeto Cass Penant so poteklo od Jamajka. Se naprail golem poznat huligan i lider na grupata ICF (Inter City Firm) navivacite na West Hem. Filmot e biografija. Rastel so roditeli od bela raca, iako sto bil crnec.
Eve za koj stanuva zbor. Vredi da se napomene deka i napisal i nekolku knigi za navivackiot svet.

cass_homepage.jpg

Ова е мој избор за вас , инаку имам и голема колекција на документарци од хулигани од полска , германија , англија ...

DarkWalker и јавно да ти се заблагодарам за филмовите што ми ги прати :)

Е сега читав нешто низ нетов дека требаше да излезе еден српски филм,мислам дека се викаше “Шишање“...но го прекинале поради некој неразјанести причини од тамошните власти,а се работело за екстра филм за навивачите од Србија,не ме факајте за збор,така ми кажаа :)

Кој го интересира повеке...еве еден интересен документарец за навивачите на Вождовац-Инвалиди.

http://b92.blip.tv/file/2102874/

Го немам гледано и филмов-clockwork orange,но според тоа што ми кажуваат добар филм бил и помалку болен,пошо имало се и свашта во филмот...

Ова го најдов за L`Ultimo Ultras или превод Последниот Ултрас...

http://soloultras.blogspot.com/2009/07/lultimo-ultras.html

Е сега читав нешто низ нетов дека требаше да излезе еден српски филм,мислам дека се викаше “Шишање“...но го прекинале поради некој неразјанести причини од тамошните власти,а се работело за екстра филм за навивачите од Србија,не ме факајте за збор,така ми кажаа :)

Шишање филмот ќе биде ист како Рани филмот фазон. Како што излегоа т.н. мафијаши во тоа време, така ќе излезат и т.н. Скинси.

Го немам гледано и филмов-clockwork orange,но според тоа што ми кажуваат добар филм бил и помалку болен,пошо имало се и свашта во филмот...

Филмов е врв. Не е навивачки, но многу групи го користат популарното Droogs лого.

A%20Clockwork%20Orange.jpg

sjff_01_img0111.jpg

"There was me, that is Alex, and my three droogs, that is Pete, Georgie, and Dim, and we sat in the Korova Milkbar trying to make up our rassoodocks what to do with the evening. The Korova milkbar sold milk-plus, milk plus vellocet or synthemesc or drencrom, which is what we were drinking. This would sharpen you up and make you ready for a bit of the old ultra-violence..."

Најдобро нешто за навивачи што сум го гледај јас е The Game. Тоа е серија за жените на фудбалерите кои одат да навиваат за нив пред натпреварите и сите нивни ритуали и безвезни однесувања. Закон комедија многу смешна.

Така се навива.

Најдобро нешто за навивачи што сум го гледај јас е The Game. Тоа е серија за жените на фудбалерите кои одат да навиваат за нив пред натпреварите и сите нивни ритуали и безвезни однесувања. Закон комедија многу смешна.

Така се навива.

Другар , навивањето не е комедија , навивањето е озбилна ствар ... Гледај го I.D. па ке сватиш за што ти зборам , и уште нешто , жени не се за на трибина :helou:

Другар , навивањето не е комедија , навивањето е озбилна ствар ... Гледај го I.D. па ке сватиш за што ти зборам , и уште нешто , жени не се за на трибина :helou:

И да го надополнам другаров...читни на википедија се за навивањето,ке го смениш мислењето.
За нас навивачите,навивањето е начин на живот без кој не можеме да живееме,да опстанеме,тоа е дел од нас :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom