Паранормални појави (само плод на нашата психа?)

Дали паранормалните појави се само плод на нашата психа??

• ДА

Гласови: 42 48,8%
  • НЕ

Гласови: 44 51,2%

• Вкупно гласачи
    86

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Под поимот паранормални појави се подразбираат сите појави кои според вас се надвор од нормала,сите необјасниви поими кои ви се случиле и сите привиденија кои све ги имале....
Мене ми се случи да видам постара жена во мојата детска соба(детската соба ја делам со сестрами)на 5 јануари минатата година како ја држи сестра ми за ногата.Замрзнав на место и ми беше страм ова да го кажам но лузните од прстите на ногата на сестра ми не изчезнуваат а се познаваат четири прсти и таа не знае како се здобила.Вечерта кога ја свртив главата на другата страна жената повеќе ја немаше.
Од тој момент мн читам за паранормалните појави и сакам да слушнам ваш коментар ама ве премолувам да бидите сериозни...
Оваа тема намерно ја ставив во филозофија и психологија оти во сите книги што ги најдов пишува дека тоа е само плод на нашата психа....
Што мислите вие??

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Ако има докази т.е во овој случај отисоци од четири прсти на сестра ти на ногата, нема никаква конекција со филозофија и психологија. Сепак докази си се докази, и да се обратиш кон некој нема врз која оснава да те нарече шизофреничен. :)
Според мене.

С

Сатори

Гостин
Оваа тема намерно ја ставив во филозофија и психологија оти во сите книги што ги најдов пишува дека тоа е само плод на нашата психа....
Што мислите вие??
Тогаш не си ги читал вистинските книги!
Прелистај и ќе најдеш интересни податоци.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
За духовите читав дека се заробени помеѓу овој и оној свет и дека се премногу осамени и сакаат да предизвикаат внимание ама пошо ми звучеше како детса приказна почнав да верувам дека се само плод на нашата психа

Член од
8 јануари 2009
Мислења
169
Поени од реакции
8
плод на твојата психика. ако е еднаш и не е толку страшно. а ако се случува повеќе пати добар знак за Schizophrenia paranoica

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
плод на твојата психика. ако е еднаш и не е толку страшно. а ако се случува повеќе пати добар знак за Schizophrenia paranoica
Зашто се мора да посочиш дека се работи за болест...
онтопик:Личнп верувам во духови и не мислам дека се плод на нашата психа, затоа што не верувам дека некој потсвесно би сакал да види дух...

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Hmm.. da e nasata psiha , nema drugite da gi gleda , neli ? Ili zaedno halucinirame ?

predmeti nema da letat da se del od nasata psiha , neli ?

jebi ga , nikoj ne znae , a i rano e da se doznae ..

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Па не секогаш се плод на нашата психа. Понекогаш може да се случи да се плод на нашата психа ако ја видиме само ние таа паранормална личност, појава или како и да се вика, но ако ја видат и други луге со нас во исто време, тогаш веке не станува збор за психичко пореметување туку сигурно има нешто паранормално. Кај повекето религии има објаснување дека ако некој повеке пати види вакво нешто, тогаш е роден под слаба звезда или нешто слично на тоа. Од научен аспект ако се гледа ова се доага до заклучок дека личноста има слаба психа и треба да си посети некој стручен од областа на психологијата или психијатријата.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Па не секогаш се плод на нашата психа. Понекогаш може да се случи да се плод на нашата психа ако ја видиме само ние таа паранормална личност, појава или како и да се вика, но ако ја видат и други луге со нас во исто време, тогаш веке не станува збор за психичко пореметување туку сигурно има нешто паранормално. Кај повекето религии има објаснување дека ако некој повеке пати види вакво нешто, тогаш е роден под слаба звезда или нешто слично на тоа. Од научен аспект ако се гледа ова се доага до заклучок дека личноста има слаба психа и треба да си посети некој стручен од областа на психологијата или психијатријата.
Под поимот паранормални појави се подразбираат сите појави кои според вас се надвор од нормала,сите необјасниви поими кои ви се случиле и сите привиденија кои све ги имале....
Мене ми се случи да видам постара жена во мојата детска соба(детската соба ја делам со сестрами)на 5 јануари минатата година како ја држи сестра ми за ногата.Замрзнав на место и ми беше страм ова да го кажам но лузните од прстите на ногата на сестра ми не изчезнуваат а се познаваат четири прсти и таа не знае како се здобила.Вечерта кога ја свртив главата на другата страна жената повеќе ја немаше.
Од тој момент мн читам за паранормалните појави и сакам да слушнам ваш коментар ама ве премолувам да бидите сериозни...
Што мислите вие??
А и болдираново е за на психијатар??

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
ако веруваш постојат, ако не, воопшто ако не ни мислиш на нив не постојат

Член од
30 март 2011
Мислења
117
Поени од реакции
12
Мислам дека све што е кажано постои во голема мера,бидејки неможам јас да измислам некое животно или некое створење и да ми веруваат половина свет нели? значи нема еден човек што верува во нив него има многу такада мора некој и да ги видел или например еве ламјата ,во секоја приказна за мали деца има некоја страшна ламја зашто?? Можело да биде и страшен слон нели?:helou:ама не е... бидејки некогаш и таа постоела ,можело во приказните да се стави алигатор ,змија,ненси(лок нес) ама не, него тоа е ламјата ,така и со духовите за да се верува во нешто макар и без да го видиш треба да ти звучи доволно реално за да веруваш дека постои .

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Понекогаш некои паранормални појави се само производ на човечката фантазија и се научна фантастика,
за да не биде така нетреба да се влегува во филм. треба се да биде практично се однесува на духовното.
Само тогаш тие појави нема да бидат плод на нашата фантазија ќе бидат реалност.

Г

Господ

Гостин
Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?
Иако е од книга која повеќето ќе ја дисаат како оф-топик,цитатот е на место.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.307
Поени од реакции
30.644
акако можеме ние, обичните смртници кои кмишат на форум, да утврдиме дали е паранормално или реално?

Kajgana Shop

На врв Bottom