Која е разликата помеѓу Бугарија и Грција ?

• Креатор на темата Креатор на темата radapciger
  • Време на започнување Време на започнување
Вие ке се поболеете с това ЕУ бе :)

Па ако имахте муде ке кажете "не ни треба ЕУ".

И оттам ставате колонија на Русија или Кина и пеј с'рце. Или откривате голем нафтен кладенец и ставате како Норвегија. Господ нали е македонец, ке ви помогне.

Ама вие не та не. Ем сакате во ЕУ, ем ЕУ са ви криви, ем сакате во НАТО, ем натовските членски се ви криви.

Па вие стварно си немате национална доктрина бе. Прави сте :)

Бугарија е позната радодајка во Еуропата...прво нацистите, па комунистите, па капиталистите....:vozbud::vozbud::vozbud:

Е ти си уникален наистина, по тези ширини малко са ционистите :)

Ама вие не та не. Ем сакате во ЕУ, ем ЕУ са ви криви, ем сакате во НАТО, ем натовските членски се ви криви.

не е до „мудата„ туку до информациите кои му се приложени на овој народ.
Го жалам народот кај вас и нас поради глупавоста да сватат некои работи, а таквите како тебе си ги полнат џебовите и немаат тронка совест.

И оттам ставате колонија на Русија или Кина и пеј с'рце. Или откривате голем нафтен кладенец и ставате како Норвегија. Господ нали е македонец, ке ви помогне.

A znaes li deka prvata zena Eva bila Bugarka?
Samo Bugarkite davat picka za edno jabolko :vozbud:

Aбе КАЛОРИФЕРА;КАЛОРИФЕРА сиот си вицој.Да ти се плукнам во тоа опавчето коњско да ти се плукнам.

Гледам дека не си ме разбрал.Но ти не си се ни потрудил.Па нели јас ти се обратив тебе.Мене ме испровоцира твојот коментар дека би било смешно вие да го признаете фактот дека ние сме два различни народи.Убаво ти напишав дека се дури е така ќе разговараме на јазикот на кој разговараме.Јас и ти можеме на најфин начин да зборуваме до утре ама секогаш ќе има некој и некои кој ќе го растураат тоа.Погледни во весникот Нова Македонија на местата за коментари па ќе ти стане јасно.За каква пдршка од Бугарија зборуваш.Што вреди тоа признавањето(со тоа веќе не отековте)кога официјалната политика на Бугарија кажува нешто друго.Дали ти ја знаеш приказната со Касапоти човекот кој некогаш му се нашол на касапот.Ете така правите вие во врска со признавањето.Не мора на секое да не потсетувате дека први не признавте.Направете така и ние нема да се зезаме со вас и да си правиме мезе за тоа што сте НУЖНИК во ЕУ.:pos2::pos2:Но добро сигурно не мислиш дека ќе прифатиме дека сме Балгари со симбол КОЊСКО ОПАВЧЕ.И дека сме цицале од кобила.И дека сме чеда на како се викаше...а АСПАРУХ.Ма дај.

Ама кој да признае, државата? И што да признае дека вие немате ништо обшто со неја? Е па немате! Што има да се признава????И прашам се дали понудихте србите, хрватите, грците или албанците да ве признат по ист начин по кој сакате од бугарската држава? Е така, со декрет. Декларираме че македонците се сосема различно тесто од србите .. и така натаму?

Ама кој да признае, државата? И што да признае дека вие немате ништо обшто со неја? Е па немате! Што има да се признава????И прашам се дали понудихте србите, хрватите, грците или албанците да ве признат по ист начин по кој сакате од бугарската држава? Е така, со декрет. Декларираме че македонците се сосема различно тесто од србите .. и така натаму?

abe kopito ne podkovano ne mesaj babi i zabi ...ovde zborime za bolvarite i gejcite i za nivniot pederski sojuz.....aj sea zaplakni toa supakot i na spienje

Исто племе се тие, им е страв од Македонците и затоа какаат цело време.
Не треба тука живот да има за такви како нив во нашата држава, а не права.
Тие зборуваат за фалисификати и неправди.
Една песна не знаете да напишете бе, а не пак историја. Не сум ја слушнал уште песната Народе Македонски преведена, како ке биде таа „Хоро блгарска„ ???
Па ќе им ја пратите на браќата во грчка за да може да бидат храбри и да се борат за своите права во грција. Ќе горите сите до еден , мамето ваше фашистичко!

Aма кој к.. не заболе за грците или србите или албанците или пак за вас.Мислиш дека многу ни значи вашето квази пријателство?Поитавте први да не признаете за сега низ нос да ни го вадите.Да ви се плукнам во признавањето.По твоите постови за момент помислив дека можи со тебе да се разговара но и ти си ист како и сите твои сограѓани:ДВОЛИЧЕН.Јас во предходните постови спомнав дека Грците и Бугарите се разликуваат.И тоа многу.Мада некој пишува дека сте исти к..во две паковања.Се разликувата по тоа што Грците јасно и гласно ни кажаја дека не не сакаат и нема да не признаат ни државата ни идентитетот наш.И тука е чисто барем знаеме на што сме.Но вие сте нешто друго од внатре расипано.Се правите наши браќа па пријатели, знаете па ние ве признаваме а од друга страна нешто друго ве чеша.Не можете да се помирите со фактот дека едни со други немаме никаква врска.Да неможете да се помирите иако тоа добро го знаете,а истото вие оставено во наследство од вашите колачи(прадедовци)кои правеќи се ослободители колеја се живо на овие простори.Не очекувам да ме сватиш и немораш да пишуваш нешто како не си ме сфатил.

Зашто им е нафтен кладенец бре? Па да отворат еден кладенец со аjвар и готово.:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom