Мдаа шипоњиве понесени од изборот на Обама во САД и охрабрени од колумни на експерти-говнојадци, почнаа да сањаат за албанец преЦедател. Само една работа забораваат. Тоа нигерите во Америка навистина се чувствуваат Американци и не сонуваат за сецесија на делови од Ју Ес оф Еј (Западна Македонија) и припојување кон некаква си таму Африка (Албанија). Кога ја ќе видам дека 100 посто македонских шиптара ќе имаат национално чувство равно на нигерине, тогаш ќе гласам за некој хазби за преЦедник. Вака, тешко таа работа. Добро ај не мора 100 посто, нека се бар 80!
Продолжи со истиот тон и речник, и ќе бидеш презадоволен ако таа бројка стигне до 10%
Секаде постојат “сонувачи“ од тој тип Светко, па и во САД.
Но сепак, треба да се создаде македонско национално чувство кај нашиве албанци.
А тоа неможе и без наша помош! :smir:
За тоа треба НИЕ (сите) да вложиме. Но кога јас, ти, тој..вложуваме, а ТИЕ (световид и компанија) рушат...тогаш јас, ти тој...остануваме да функционираме само како лични заменки. Тогаш јас, ти тој...се мислиме што да правиме, и како да делуваме, дека сепак...еден животен век имаме.
Во Америка постои и ККК, ама америчката влада ги апси. Кај нас пак паролите смрт за Албанци, Голема Албанија остануваат неказнети.
Па луѓе, Дуи со помош на министерството за култура направи музеј ,,слобода`` за БОРЦИТЕ на ОНА, а нашиве борци си ги заборавивме...Што барате после, кога ние им ги градиме музеите
Вие, ама ич ништо не сте изградиле. Музеот нема ни грам државна пара во него инвестирано.
Не треба никаква поддршка Мр. Груевски, писмени или усмени договори , не треба веќе да си созволува никој, претседател избира Македонскиот народ,па ако тој милува да биде лабанец,знае самиот да си се изјасни така, ама не верувам дека постојат такви шанси. Било каков договор за албански претседател , ќе ја уназади партијата која ќе помисли да преговара на таа тема, под било кои услови, а доколку некогаш се случи такво нешто, тогаш сме на прагот на нови немири, со гаранција.
Албанците, без лутење, не заслужувате многу пониски функции кои ги имате бидејќи ги злоупотребувате. Вие не гаите никакви вистински чувства за оваа земја, освен соништата за приграбување и уништување. Задоволете се со она што го имате, за да не наидеме на истите проблеми и да си живееме мирно и поштено.
Па нормално не заслужуваме пониски функции. Заслужуваме повисоки

Убаво си кажа самиот. Уште да си се прочиташе.
Братот, лесно е да се зборува за америка како модел каде што едните и другите, зелените и црвените, плавите и кафеавите можат заедно да живеат. Финтата е што во Америка 200 години сите мислеле дека робовладетелсво е кул работа. Ние имаме само 18 годинки државност. Ни фалат уште 172 годинки.
Америка е дефакто и де јуре секуларна држава. Во Македонија пак не е тоа така. Со државни пари се градат цркви. Џамиите пак со парите на верниците. Не ме сфаќај погрешно. Јас не сакам џамии да се г(к)радат со мои пари. Сакам школи. Ама кој ме ебе мене? Па и тебе. И него. Тој шо краде, тој одлучува што ќе се гради.
Во Америка сите улици се градат според план и одреден проект. Кај нас улицата Цветан Димов виде асфалт само кога ни почина претседателот, и тоа дека мораше по таа улица делегација да помине за до гробишта, иначе не верувам дека и тогаш ќе видеше асфалт.
Да не звучам иредентисчки. Немам ништо против македонскиот народ, култура и историја. Додуша и делиме премногу заеднички години и векови. Напротив. Имам против македонските влади (барем досегашни) и нивната политика. Првин беа про-југо ориентирани, продолжена рака на србизмот, каде што сеуште се маваше по албанскиот грб, да не набројам воопшто. Таа на Љупчо па, не ми се ни коментира. Сегашнава донекаде ветува нешто...само што премногу штета има од претходно, за овие да закрпат за 2-3 годинки...Но сепак...ветуваат нешто. Иако малку.
А да...кога тогаш албанец ќе стане претседател. Само што многу поубаво би било кога тоа народот би го изгласал, а не партиите да си го договорат.