ДУИ:"Сега подршка, а во 2014 претседател Албанец"

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Не би бил баш толку сигурен во тоа тврдење.
Па погоре посочив примери за нивната растегливост. Кој нивен член до 2006-та мислеше дека е можно ДПМНЕ да биде во иста влада со Али ?
Никој :toe:

Па погоре посочив примери за нивната растегливост. Кој нивен член до 2006-та мислеше дека е можно ДПМНЕ да биде во иста влада со Али ?
Не е тоа исто:nenene:
За коалицијата со ДУИ решаваше врвот на партијата,додека за оваква работа ќе треба да се убеди членството да гласа за Албанец.....нема тоа да биде ни малку лесна задача.

Не е тоа исто:nenene:
За коалицијата со ДУИ решаваше врвот на партијата,додека за оваква работа ќе треба да се убеди членството да гласа за Албанец.....нема тоа да биде ни малку лесна задача.

Бомо видели.

2006 до 2008 имаше ОФИЦИЈАЛНА коалиција со ДПА додека во сенка на дело беше коалиција ВМРО-ДПМНЕ со ДУИ

Во твојот пост најверојатно мислиш на до 2008 година, па да ти кажам изгледа многу ја видоа која е политичката реалност и многумина од членовите мислеа дека е можна таа коалиција, само јавно не смееја да се произнесат.
Што мислиш зошто беа предвремените избори?

2006 до 2008 имаше ОФИЦИЈАЛНА коалиција со ДПА додека во сенка на дело беше коалиција ВМРО-ДПМНЕ со ДУИ
Мислев токму на 2006 :) Уште после првите 100 дена од владеење, Груевски увиде дека направил фатална грешка во коалицирањето, па веднаш ја смени реториката спрема Ахмети и ДУИ. Тогаш почна и масирањето на нивното членство.
Во твојот пост најверојатно мислиш на до 2008 година, па да ти кажам изгледа многу ја видоа која е политичката реалност и многумина од членовите мислеа дека е можна таа коалиција, само јавно не смееја да се произнесат.
Па во доа е проблемот бе друже. ДПМНЕ секогаш касни неколку години во согледувањето на политичката реалност :toe: Истото го прави и сега.
Што мислиш зошто беа предвремените избори?
Поради кочењето на реформите во парламентот од страна на комуљарите :)

Се разбира, поради она што го напишав во првиот пасос од репликата. За ова имам толку многу напишано овде.

Predvremenite izbori bea za da se smirat ponatamoshnite etnicki prekupuvanja.Ne bi sakal da go izneseme temava vo toj pravec zatoa nema da komentiram poveke.
Realnost e deka VMRO-DUI se vo koalicija iako toa na nekoj mu e kako TRN vo Oko no i tie samite znaat deka nemozhat nishto da napravat za toa.Svesni se shto mozhat da dobijat a shto da izgubat dokolku prodolzhuvaat da si igraat na kartata zlatna rezerva.
Kako i da e,jas mislam deka DUI ke mu dade podrshka na kandidatot na VMRO toa e poveke od ocigledno,toa shto ne go znaeme e deka shto se dogovara zad kulisite nekade vo nekoe tivko mesto,dali Albanec za presedatel vo idniot mandat,dali dotogash nekoe prestiziozno mesto,dali nekoja druga rabota toa ke go dokazhe vremeto.
Jas imam neshto protiv spored se,tolku cinicno se citira zborot albanec ko da bil Lucifer znaci vie samite makedonci ne mozete da se smirite so horoskopot deka toj Albanec e voedno i gragjanin na Republika Makedonija,na tie Makedonci koi za svoite problemi gi zaostava site drugi zhiteli na ovaa zemja,a albancite vo momentov se tivki Podrzuvateli na nivnata vnatreshna vojna so razni gejski opstrukcii.
Kako i da e jas cvrsto veruvam deka dokolku doaga da padne dogovor deka vo sledniot mandat ke imame Albanec za presedatel ,deneshniot kandidat ke dobie ogromna podrshka za izvojuvanje pobeda od nemakedonskite glasaci

Никој ништо нема против тоа во иднина да имаме претседател од Албанско етничко потекло. Но овде не се зборува за тоа, туку за продолжетокот на дпмнеовското лицемерие.
Неможам а да не се изначудам на смиреноста во ДПМНЕ после изјавата од страна на ДУИ дека се разговарало за некаква подршка за иден претседател Албанец.

Значи збориме за она истата партија која ги сечеше канџите на орелот. Она иста партија која не дозволуваше високо образование на Албански јазик. Она иста партија која од 2002-ра до 2006-та ја користеше секоја секунда за да популистички и квазипатротски поентира врз коалицијата СДСМ ДУИ. Зборуваме за онј ист Ѓорчев, кој до 2006-та "терористите" Али и Г'зим не ги вадеше од уста, за да денес преговара токму за нивната претседателска подршка.

Што е тоа братот, ако не е квазипатриотизам и популизам ?

Го напнуваш со едни исти работи за кои и онака освен тебе никој друг не се замара.

Или ајде во круг цело време кој бил полош....не ти ја ама ова ти како не јас а ти.... инфантилни муабети.

Темава не е прес-конференција на СДСМ, затоа не се замислувај дека водиш кампања од говорница и не си придодавај некое значење.
Олабави малце, прошарај и по други теми на интерес по форумов, оти ..досаден си ко мувата це-це.

Koj gubi ima pravo da se luti Bratot nemoj da go sfatish premnogu realno replikite ne Realen

A be почнавме и да гледаме у кристална кугла за тоа дали ќе има албанец за претседател :pos2:
Ајде ако не да почнеме и да учиме да гледаме на тарот карти
ја глеам тука ...лавот ќе ја голтне ружата а ружата ќе го боцка лавот у грло :pos2:
и зш секад мора ова да се претвори во полу наци полу вмро-сдсм препукување?
Ајде сеа веќе решете се кој е лошиот волк...

A be почнавме и да гледаме у кристална кугла за тоа дали ќе има албанец за претседател :pos2:
Ајде ако не да почнеме и да учиме да гледаме на тарот карти
ја глеам тука ...лавот ќе ја голтне ружата а ружата ќе го боцка лавот у грло :pos2:
:3:
А орелот го јавнал лавот и го колва по главата дур на овој му се повраќа од таа боцкавата ружа што го боде у грлото... :pos:
Сирот лав... :toe:

емава не е прес-конференција на СДСМ, затоа не се замислувај дека водиш кампања од говорница и не си придодавај некое значење.
Олабави малце, прошарај и по други теми на интерес по форумов, оти ..досаден си ко мувата це-це.
Темава е токму она за кое пишувам. Не може една партија во Македонија кога и одговара да сее национализам, а кога е подршка во прашање, да ги шири нозете и да глуми либерализам. Или пак во зависност од ситуација, два месеца да глуми радикална десница, а два екстремна левица.
Тоа што ти се срамиш од твоите ставови од пред пет месеци или пред година/две, е твоја работа.

А за тоа дали јас би гласал Албанец за претседател, се произнесов на ова, а и пред неколку месеци на една друга тема, а биди сигурен дека мојот став по ова прашање и во иднина ќе остане непроменет.

Никој ништо нема против тоа во иднина да имаме претседател од Албанско етничко потекло. Но овде не се зборува за тоа, туку за продолжетокот на дпмнеовското лицемерие.
Неможам а да не се изначудам на смиреноста во ДПМНЕ после изјавата од страна на ДУИ дека се разговарало за некаква подршка за иден претседател Албанец.

Значи збориме за она истата партија која ги сечеше канџите на орелот. Она иста партија која не дозволуваше високо образование на Албански јазик. Она иста партија која од 2002-ра до 2006-та ја користеше секоја секунда за да популистички и квазипатротски поентира врз коалицијата СДСМ ДУИ. Зборуваме за онј ист Ѓорчев, кој до 2006-та "терористите" Али и Г'зим не ги вадеше од уста, за да денес преговара токму за нивната претседателска подршка.

Што е тоа братот, ако не е квазипатриотизам и популизам ?
Kако е пријателот опозиционер?Е ај да се поконтраме малце и на оваа тема а?Слушај за какво лицемерие зборуваме.Јас досега немам видено политичар а да нее лицемер.Па затоа е политичар или ако сакаш ако нее лицемер не би можел да биде политичар.Така би бил пропаднат политичар.Но мене нешто друго ме чуди.Ме чуди тоа како сите наседнуваме на албанските трикови со партиите.Нивната политика е истата па било ДУИ илиДПА или ПДП и незнам колку ги има.Албанската кауза,така ја викаат тие.Нивните препукувања кои некогаш завршуваат и трагично се од друг карактер,а политиката продолжува каде што ќе застани предходниот.Ако ВМРО коалицира со ДУИ тоа е лошо?Или знам ќе речеш нее во тоа проблемот проблемот е што ВМРО ветуваше дека никогаш нема да коалицира со ДУИ.Е сега да го довршам она што го започнав.Албанците многу итро се снајдоја во 2001 мислам после конфликтот.Не се сите припадници на ОНА во ДУИ.Тие многу паметно ги распоредија поистакнатите членови во сите Албански партии.Ете Лека е во ДПА,Красниќи е во ДПА,Хоџа вокоја беше заборавив итн итн.Во ДУИ останаја Ахмети и повеќето команданти.И сега во што е подобра ДПА?Но и кога зборуваме за лицемерие многу пред Груески некој или некои, многу погласно се колнеја дека не иди во предвид коалиција со ДУИ.И на таа финта ги освоија изборите за потоа да поитаат кон ДУИ за да коалицираат.Иначе јас лично мислам дека сепак ВМРО до некаде расчисти со луѓето кои сечеја нокти и слични глупости.Мислам дека сепак се на добар пат кон модерна десница по европски терк што нее случај со другите од спротива кои немаат ама баш ништо направено.Нив мислам дека му е потребна реформа што би се рекло од корен.

Доколку сакаме да постои Македонска нација неопходно е заеднички да ја градиме, одржуваме.

Прогресот во позитивна смисла ќе донесе и укинување на етничките партии.

Доколку сакаме да постои Македонска нација неопходно е заеднички да ја градиме, одржуваме.

Прогресот во позитивна смисла ќе донесе и укинување на етничките партии.
Да. Ама разликата е во тоа што на мене тоа ми стана јасно уште пред 6 години, а на тебе сега.

Да. Ама разликата е во тоа што на мене тоа ми стана јасно уште пред 6 години, а на тебе сега.

Под дејство на некои тешки лекови си....

Дали јас добро те толкувам дека се персонифицираш со СДСМ? :tv:

Ејј... хаха.. гледај го "Body of Lies".. од Ридли Скот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom