ДУИ:"Сега подршка, а во 2014 претседател Албанец"

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
И Албанецот ќе се бори за некои интереси. (Илирида)

Ако Америка ја командува црнец, зошто не и Македонија албанец?

прашање на место....:tapp:како бе така Америка ја споредуваш со Македонија.....најди албанец кој пред се ќе биде Македонец....

Попрво ќе најдеш марсовец кој пред се ќе биде Македонец.

2022 - претседател Марсовец (кој сигурно ќе најдеме простор да го бутнеме у Устав ко конститутивен народ)

:vozbud:
смеам дас е кандидидрам јас :vozbud::vozbud:

ај сеа малце реално
Албанице ја гледаат еуфоријата која не зафатува нас но и грешките кои ги прави владава па се надева дека кризава ќе не среди убаво па да не зафати апатија и дека до тогаш ќе имаат доволно гласачи за да ни бутнат кандидат Албанец барем до вториот круг

А ако успеат да ги мобилизираат сите албанци со право на глас а доколку не зафати апатија тогаш може да се случи албанец за претседател

Е не бива,Амди за претседател
amdi.jpg

А за овие други dream dream dream:helou:ебаве ќурани

А што си мислевте.. дека нашите албанци нема да целат на нешто повисоко? :)

Па според примерот на Обама, црнец претседател во САД, после сета расистичка историја на Америка.

Само со добивањето на едно вакво место.. расте и одговорноста, односно товарот на тој што би бил избран за претседател.
Доколку разочара, посебно другиот дел од популацијата, ќе им простор за сите оние противници да речат..“ете видовте,им дадовме шанса, а тие ја упропастија“..и уште толку да се повлечеме и разединиме.

Ke bide i toa cudo nekoj den ama ne vo skoro vreme a nikako vo 2014 godina bidejki Albancite ne mozat da stanat mnozinstvo vo Makedonija uste za 100 godini, a kako sto odat rabotite i tie imaat pad vo natalitetot vo poslednive nekolku godini.
Ne znam samo kako moze da se nasednuva na vakvi nebulozi koi gi serviraat polupismeni politicari od DUI na koi najgolemi kvaliteti im se sto prethodno bile prodavaci na Bit Pazar i sverceri na cigari i alkohol (pocivilizovaniot del) dodeka za komandantite na ONA ne ni raspravam.
So eden zbor koga ke imaat Albncite povekje od 51 % naselenie vo Makedonija togas i ke dobijat pretsedatel Albanec na Makedonija dotogas samo mozat taka da si krekaat!!!

А што си мислевте.. дека нашите албанци нема да целат на нешто повисоко? :)

Па според примерот на Обама, црнец претседател во САД, после сета расистичка историја на Америка.

Само со добивањето на едно вакво место.. расте и одговорноста, односно товарот на тој што би бил избран за претседател.
Доколку разочара, посебно другиот дел од популацијата, ќе им простор за сите оние противници да речат..“ете видовте,им дадовме шанса, а тие ја упропастија“..и уште толку да се повлечеме и разединиме.
Никој ништо нема против тоа во иднина да имаме претседател од Албанско етничко потекло. Но овде не се зборува за тоа, туку за продолжетокот на дпмнеовското лицемерие.
Неможам а да не се изначудам на смиреноста во ДПМНЕ после изјавата од страна на ДУИ дека се разговарало за некаква подршка за иден претседател Албанец.

Значи збориме за она истата партија која ги сечеше канџите на орелот. Она иста партија која не дозволуваше високо образование на Албански јазик. Она иста партија која од 2002-ра до 2006-та ја користеше секоја секунда за да популистички и квазипатротски поентира врз коалицијата СДСМ ДУИ. Зборуваме за онј ист Ѓорчев, кој до 2006-та "терористите" Али и Г'зим не ги вадеше од уста, за да денес преговара токму за нивната претседателска подршка.

Што е тоа братот, ако не е квазипатриотизам и популизам ?

Не ми е јасно само како Грујо и компанија ќе го убедат своето членство да гласа за тој кандидат, едно е партиска поддршка друго е реалното поединечно гласање, или пак изборот на претседател ќе го префрлат на собранието а таму се е можно.:toe:

Не ми е јасно само како Грујо и компанија ќе го убедат своето членство да гласа за тој кандидат, едно е партиска поддршка друго е реалното поединечно гласање, или пак изборот на претседател ќе го префрлат на собранието а таму се е можно.:toe:
На нив сега приоритет им е да ја добијат подршката за овие претседателски и локални, а со тоа мислејќи дека до 2014-та ќе се променат работите, па и нема да мораат да ја возвратат подршката.

Али Аљи е заебан играч.
Памти он од а до ш коа некој нешто ќе му обеќа, и не гази на гнила штица.
Пример за тоа е и фамозниот мајски договор кој Гвујо до пред некој месец го негираше.

А за члемството на ДПМНЕ....лесен проблем.
Они ти се као пласетлин.
Битно им е само на која страна пастирот ќе го усмери стапот.

На нив сега приоритет им е да ја добијат подршката за овие претседателски и локални, а со тоа мислејќи дека до 2014-та ќе се променат работите, па и нема да мораат да ја возвратат подршката.

Али Аљи е заебан играч.
Памти он од а до ш коа некој нешто ќе му обеќа, и не гази на гнила штица.
Пример за тоа е и фамозниот мајски договор кој Гвујо до пред некој месец го негираше.

А за члемството на ДПМНЕ....лесен проблем.
Они ти се као пласетлин.
Битно им е само на која страна пастирот ќе го усмери стапот
.

Не би бил баш толку сигурен во тоа тврдење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom