Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.771
Поени од реакции
8.034
Имаше еден виц на оваа тема пред да им ги дадат титулите.

Што прави навивач на интер кога интер ке освои титула?
Гаси плејстејшн! :pos: :pos: :pos:
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL...:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

kobnik

Гнетач
Член од
14 јуни 2007
Мислења
211
Поени од реакции
37
najnapred da kazam edno BRAVOOO za nasive:) mnogu maski mu izigraa na onie otepanine:):) od multi-milionskiot tim na inter ne se vide nisto.. sosema zasluzeno ke bese i da pobedea juve ama to e sea...moram i da go pofalam ranieri za strategijata (samo mozebi docna go pusti camoranesi).. potoa paldinho za odlicno izigraniot me4.. cielini za toa sto go iskrsi (metaforicno i bukvalno) onaj serakon ibra...i site drugi!!! samo taka juve i skudetoto nema kaj da bega:vozbud::vozbud:!!!!!

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.562
Поени од реакции
5.556
Немаме шанси да бидеме шампиони
Голманот на Јувентус и италијанската репрезентација Џанлуиџи Буфон уште еднаш изрази резервираност за шансите на неговиот тим да ја освои шампионската титула во Серија "А" оваа сезона. Повратниот во италијанската фудбалска елита во неделата се избори за реми против актуелниот првак Интер, но Буфон смета дека играта е далеку од она што е потребно Јувентус да се искачи на врвот во домашниот фудбал. Токму тој имаше голема заслуга за освоениот бод бидејќи при водство на гостите од 1:0 одбрани неколку стопроцентни шанси на "неро-азурите" по што Каморанези го израмни резултатот и му донесе бод на својот тим.
"Јас сум реален и знам дека е многу тешко да станеме шампиони во оваа сезона. Во моментов има најмалку два-три клуба во Серија А кои се пред нас и на организациски и на квалитативен план. Ако и во продолжение од сезоната играме како досега, мислам дека е логично да завршиме во првата 'четворка', но за титулата мора уште да малку да созрееме. Лично за себе, задоволен сум од мојот настап на дербито, но мислам дека никој не очекува нешто друго од мене. Сакам да го поздравам Паладино, кој беше одличен во сите 90 минути од натпреварот и заслужено беше избран за играч на натпреварот. Мислам дека ремито е фер резултат од овој натпревар иако и двете екипи имаа свои шанси на крајот да ги освојат трите бода и да остварат исклучително значајна победа", изјави Буфон.
Неделното дерби меѓу Јувентус и Интер беше прво по минатогодишниот скандал со "наместени" натпревари во кој главната улога ја имаше торинскиот клуб и заради тоа беше исфрлен во Серија "Б". и по него, ситуацијата на табелата остана иста затоа што Интер го задржа првото место, а Јувентус остана четврти со заостанување од четири бода.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Голманот на Јувентус и италијанската репрезентација Џанлуиџи Буфон уште еднаш изрази резервираност за шансите на неговиот тим да ја освои шампионската титула во Серија "А" оваа сезона. Повратниот во италијанската фудбалска елита во неделата се избори за реми против актуелниот првак Интер, но Буфон смета дека играта е далеку од она што е потребно Јувентус да се искачи на врвот во домашниот фудбал. Токму тој имаше голема заслуга за освоениот бод бидејќи при водство на гостите од 1:0 одбрани неколку стопроцентни шанси на "неро-азурите" по што Каморанези го израмни резултатот и му донесе бод на својот тим.
"Јас сум реален и знам дека е многу тешко да станеме шампиони во оваа сезона. Во моментов има најмалку два-три клуба во Серија А кои се пред нас и на организациски и на квалитативен план. Ако и во продолжение од сезоната играме како досега, мислам дека е логично да завршиме во првата 'четворка', но за титулата мора уште да малку да созрееме. Лично за себе, задоволен сум од мојот настап на дербито, но мислам дека никој не очекува нешто друго од мене. Сакам да го поздравам Паладино, кој беше одличен во сите 90 минути од натпреварот и заслужено беше избран за играч на натпреварот. Мислам дека ремито е фер резултат од овој натпревар иако и двете екипи имаа свои шанси на крајот да ги освојат трите бода и да остварат исклучително значајна победа", изјави Буфон.
Неделното дерби меѓу Јувентус и Интер беше прво по минатогодишниот скандал со "наместени" натпревари во кој главната улога ја имаше торинскиот клуб и заради тоа беше исфрлен во Серија "Б". и по него, ситуацијата на табелата остана иста затоа што Интер го задржа првото место, а Јувентус остана четврти со заостанување од четири бода.
Па нормално е да гледа резервирано. Научен е да гази се шо ќе му застани на патот. А годинава е неизвесно. Едно е сигурно милан и лацио(ако воопшто некој ги сметаше овие вторите) се далеку од фаворити годинава а за титулата како шо кажав порано (сега ми се издвоени фаворитите за титулата на првите четири позиции).

Ај накратко да си кажам со кој можи да има мака интер до крајот на полусезоната и кај можи да гледаме некаква шанса за да се доближиме.

Parma - Juventus // треба да победиме, макар шо се тешки
Juventus - Palermo // ќе биди потешко од шо изгледа ама можи да ги победиме
декември:
Milan - Juventus // ќе биди ептен заебано, во секој случај можиме да му извајме бод на овие со малку позатворена игра, и со малку среќа во нападот да дајме одлучувачки гол
Juventus - Atalanta // Исто тежок меч (аталанта се стандардни во средината и со некакви претензии кон европа (шо ретко излегват (оти обично се во интертото))), со малку напор можи да ги добиеме
Lazio - Juventus // Ако продолжат вака Лацио ич не се плашам
Juventus - Siena // Очекувам лесна победа
Catania - Juventus // Овие ми се матни ама можиме да ги јадиме
Juventus - Sampdoria // Исто матни, можиме да ги победиме ама белки нема да бидат нешто екстра мотивирани

Inter - Lazio // многу не очекувам од овие-збратимени тимој + лацио годинава се ... ај да не коментирам
Inter - Atalanta // ако се опуштат интер можат барам малку да му напрат проблеми (можно нерешено)
декември:
Fiorentina - Inter // овде очекувам да изгубат некој поен интер
Inter - Torino // Од торино очекувам некоја тврда одбрана, тешко е да се прогнозира дека можи интер да заебат тука ама пак нема да ме чуди и да успеат да изват нерешено касапиве
Cagliari - Inter // Со овие на сардинија ништо не се знај (тешки се) ама имаат потенцијал да му изват барем нерешено :P
Inter - Milan // ЛЕЛЕ (датум 23.декември) овде лежи зајако (ние во то коло играме со сиена па можи да се доближиме), а за мотивираноста милан да го победат интер ич да не зборам, мечов е како лотарија (во секој случај шо сакат нека прат можиме само да добиеме)
Siena - Inter // не очекувам многу помош од сиена
Inter - Parma // можи да се надеваме на бод ама пак тешко

Се на се очекувам Јувентус да напрај некаква победничка серија (и барем реми со милан). Од друга страна исто и интер да си продолжи со серијата без порази (единствено од фиорентина и милан можи да се очекува сериозен противник шо е способен да ги победи) од останатите претежно очекувам да победва интер евентуално некое нерешено да извај во некоја комплицирана недела со отпојќе настапи.
+ Фиго,Станкович, Виеира (? незнам уште колку) му отсуствуват на интер. Па од ова можи да почнат да имат некакви проблеми во средината (досега ненормално многу ги форсираја нападите преку фиго и станкович па можи ова да му напрај мала криза)

За Рома и Фиорентина не коментирам оти можи да кикснат против некој тежок анонимус (ова особено важи за рома) па нем потреба од многу анализи. самите ќе си паднат зад нас.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Буфон ги подлажува останатите малку да не ги удри шок уште сега

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Giovinco - il nuovo Pinturiccio!
Звер е малиот секоја чест :zver:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Ajde Diego ili Rikelme da mu gi kupime za da sorabotva super kje ni bidi timot :)

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.562
Поени од реакции
5.556
појќе би ви одговарал Рикелме (има поголема техника) а и добри топки ќе му мести на Трезеге ...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.794
Поени од реакции
32
Sve edno...Eden od ovie dvajca...Moze da se angazira i Gilberto Silva...Ne e potreben na Arsenal..

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.562
Поени од реакции
5.556
ако се бира измеѓу Жилберо и Рикелме подобар би бил Рикелме , да има кој да мести топки и да заземе местото на Недвед или Дел Пиеро (ако не од оваа од идната сезона)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
ако се бира измеѓу Жилберо и Рикелме подобар би бил Рикелме , да има кој да мести топки и да заземе местото на Недвед или Дел Пиеро (ако не од оваа од идната сезона)
Diego e pomlad, mnogu. A rikelme imase edna problematicna epizoda vo evropa. Premnogu rizicen poteg bi bil spored mene.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Lugje sto ke ni e Diego. Paladino moze da igra kako ataccking midfielder. ZVER e deteto navistina mnogu dobar cpecatok mi ostava. Baska sea se vrati Camoranese, za nekolku dena se vrakja i bumsong, se komletirame. Mislam deka ako Juve napravi serija vo narednive utakmici moze da se andevame na skudetoto, zasto bitno e , t.e. najbitno e ekipata da ima pobednicki mentalitet, bez toa nisto ne pravime . aj pozdrav

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom