Зошто "ГРБОТ" не се смени?

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Во право си дечко, така е... За мене лавот симболизира нешто Бугарско... :toe: Јас така го гледам... :toe:
А незнам зошто ви боде очи нашиов грб Македонски...??? Што му фали ...??? Што и фали на ПЕТОКРАКАТА...??? :kesa:
:tapp: Пост на годината (ем тоа само што почна).

Лавот не е бугарски! Точно и тие го употребуваат но да те потсетам дека твојот ценет дво глав орел го користат 1.Србите 2.Русите 3.Црногорците 4.Албанците 5.Грците... Ако тебе те потсеќа на Бугарско тоа е твој ама не и национален проблем.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Во право си дечко, така е... За мене лавот симболизира нешто Бугарско... :toe: Јас така го гледам... :toe:
А незнам зошто ви боде очи нашиов грб Македонски...??? Што му фали ...??? Што и фали на ПЕТОКРАКАТА...??? :kesa:
ДАЛИ ПЕЖО-то Е БУГАРСКО??
А на петокраката не и фали ништо, само тоа што е симбол на комунизмот а комунизмот одамна пропадна на овие простори. Ѕвезда на грбот нема ни Русија како прва комунистичка земја...
Срамота е тоа да од сите поранешни комунистички земји, само ние и белорусите го имаме истиот грб од комунизмот.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Образованието е виновно, посебно професорите по историја. Со чесни исклучоци.

Да си останев само со “школското“ знаење, ќе бев плодна почва за развој на асимилаторски политики.

Срамота колкава е игнорантноста во врска со македонската историја. Жал ми паѓа кога читам аналфабети и притоа треба да им се воочуваат дупките во знаењето.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
браво за темата
навистина, еве гледам на возачката стои грбот со петокраката, баш за тоа дискутиравме со татко ми
и мене не ми е јасно зошто сеуште никој не поткренал иницијатива да се смени?

Член од
8 април 2008
Мислења
132
Поени од реакции
4
Јас сум за лавот... Иако и овој грб не е лош со исклучок на ѕвездата која нема веќе никаква логика да седи таму.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.483
Поени од реакции
1.854
Лавот е национален симбол и треба да биде грб на државава.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Девојко со три кеца :) покренаа иницијатива ВМРО 98-02, ама наиде на огромна осуда тоа нешто, пред се кај медиумите, дека пасошите ќе личеле на партиска книшка од ВМРО, итн. Латас највеќе се жестеше.
Инаку, Македонија нема грб. Тоа е амблем некаков, со социјалистички мотиви, кои немаат врска со хералдика (за неупатени, хералдика е наука која се занимава со грбовите).
Колку за оние кои лавот ги потсетува на нешто бугарско, гледате дека не е секогаш проблемот во бугарите :)

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
Лавот не е бугарски! Точно и тие го употребуваат но да те потсетам дека твојот ценет дво глав орел го користат 1.Србите 2.Русите 3.Црногорците 4.Албанците 5.Грците... Ако тебе те потсеќа на Бугарско тоа е твој ама не и национален проблем.
Па јас реков дека МЕНЕ ме потсеќа на Бугарија... Тоа е мое мислење... Овде секој си го кажува своето мислење, што нормално ќе дојде до спротиставени ставови и неслагање... Но тоа е ФОРУМ, за изнесување на сопствени мислења...

А според мене јас како ЧИСТОКРВЕН МАКЕДОНЕЦ никогаш нема да го прифатам Лавот како Македонски симбол...!!! НИКОГАШ...!!! А Гвујо ако сака нека стави и сто лава...!!!

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Да бидеш малце појасен делијо па да ни кажеш зошто не би го прифатил лавот ?
Бтв нема гвујо да го става ,туку народот ќе го стави.......

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
Да бидеш малце појасен делијо па да ни кажеш зошто не би го прифатил лавот ?
Бтв нема гвујо да го става ,туку народот ќе го стави.......
Тешко народот дека ќе го стави... Ќе го изгласаат на мала врата во собрание... Ќе видиш... :wink:

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
и јас сум за референдум, така е најреално

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Зошто секогаш темите се развлекуваат и се носат во погрешен правец поради некои српчиња и бугарчиња?!?

Што има да се замарате со тоа што рекол некој обичен србољуб или србин?
Па неговото мислење е НАЈМАЛКУ вредно за да се продолжи со реплицирање на тоа што тој го напишал!

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Тешко народот дека ќе го стави... Ќе го изгласаат на мала врата во собрание... Ќе видиш... :wink:
Па собранието е уствари народот Делијо :wink:
Не ми одговори зошто ти како Македонец не би го прифатил лавот?:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom