Нови скулптури - во Скопје и низ цела Македонија

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
подобро да живеаам во диктаторска земја,отколку во т.н. "МУЛТИЕТНИЧКА" држава...................СРАМОТА,се гадам од Македонецот кој подржува,одобрува и мирно си седи на вакви ГЛУПАВИ ИДЕИИ.......

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ве дупат море да се изнервирате и да ве банираат од форум сето ова е заговор против вас. Инаку ретко мноооогу ретко гледам телевизија и баш кога поминував пред телевизор се соопштуваше оваа вест. Ај за скулптурите да поверува човек, ама видни албанци восочни фигури во музејот на ВМРО тоа да поверува човек.
Инаку утре Грујо кога ќе го прашаат ќе изјави дека нема врска, е по гајба пиво да се кладиме кој не верува кладби во ПП. примам.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.323
Поени од реакции
15.576
То бе, сеа уште за Џамијата да се договорат кај да стои и супер :) Ги поддржувам овие проекти повеќе од се, нека ви се удри во глава поддршката на овој проект.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.188
Поени од реакции
84.063
Не гледам причина зошто да нема фигури на видни личности од албанско потекло.
А за обновување на џамијата како практичен објект, гледам премногу причини против.

Се надевам и дека црквата ќе ја изградат, по план.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
За жал прашање е кога ќе дојде време со пасош да идам во чаршија.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
А за обновување на џамијата како практичен објект, гледам премногу причини против.

ако допринеле за развој на земјава,зашто да не.....но поентата е КОЈ СЕ ТИЕ и што НАПРАВИЛЕ за оваа земја.......освен што се албанци!!!

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Петар Богдани ак ништо друго барем живеел и работел во Скопје, а за другите не знам со што се поврзани со Македонија

Еве една интересна книга од Богдани ЛИНК

антонија

модел
Член од
22 август 2010
Мислења
144
Поени од реакции
6
За жал прашање е кога ќе дојде време со пасош да идам во чаршија.
колку има само вистина во овааа.
Мислам дека Македонија е единсвената земја во светот( освен МОЖЕБИ во африка ) во која матичниот народ има помали права од малцинствата ,клучен пример така наречените рамковни вработувања и они самите не знаат колку напикаа во владата а не го знаат јазикот.

--- надополнето ---

Ме чудеше една работа=Македонците протестираа против изградба на црква (да протестират против спомениците држе вода) ниту еден албанец не застана против изградбата на џамија напротив се бореа за тоа,разбирам да се бунат албанците ама македоните за црква не можам да сванам.

--- надополнето ---

Ме чудеше една работа=Македонците протестираа против изградба на црква (да протестират против спомениците држе вода) ниту еден албанец не застана против изградбата на џамија напротив се бореа за тоа,разбирам да се бунат албанците ама македоните за црква не можам да сванам.

--- надополнето ---

колку е висок споменикот на Гоце Делчев на плоштадот

Koko Roko

Oh Mr. Topper!!!!!!
Член од
21 јуни 2010
Мислења
623
Поени од реакции
563
Не знам за тебе ама јас не сакам плоштадот да ми изгледа на Луна Парк. Колку сум против цркав, толку сум и против џамија.
Верски објекти има на секој чекор па уште таму фалат. Ги имало на времето објектите па морало пак. Толку многу работи(добри и лоши) имало што денес ги нема, па зар сите ли ќе ги враќаме назад?

?

..........

Гостин
Луге помирете се со фактот дека од нашиве политичари нема никаков аир, било да се албански македонски во власт во опозиција, можеби сеуште е влезен до пола само со главичката внатре, но наскоро ке го осетиме цел :)
Се додека не излеземе на протести се додека не запалиме собрание влада, партиски штабови, се додека не надениме некој на кол на сред плоштад, се дотогаш ке не ЕБАТ :)

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Луге помирете се со фактот дека од нашиве политичари нема никаков аир, било да се албански македонски во власт во опозиција, можеби сеуште е влезен до пола само со главичката внатре, но наскоро ке го осетиме цел :)
Се додека не излеземе на протести се додека не запалиме собрание влада, партиски штабови, се додека не надениме некој на кол на сред плоштад, се дотогаш ке не ЕБАТ :)
Еве ти, наскоро ќе има востание па придружи му се. Ваљда ќе ќариш некоја биста на плоштад од тебе за овој историски говор

?

..........

Гостин
Еве ти, наскоро ќе има востание па придружи му се. Ваљда ќе ќариш некоја биста на плоштад од тебе за овој историски говор
Незнам за какво востание говориш, ако е она што мислам, не благодарам, партиска офца не сакам да бидам, јас зборам за сенароден протест, како оние во секоја нормална држава кога на народот ке му дојде преку глава. :)

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Од поставените до сега,добар впечаток ми оставија на Гоце и Даме,СВ.Кирил и Методиј и СВ. Климент и Наум и Лавовите (1вите).

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Не можам да кажам дека ми е мило што со последниве настани се повеќе се девалвира “вредноста“ на т.н. “Скопје 2014“, и се повеќе излегува на виделина дека тоа не е никаков уметнички, културно вреден, или проект започнат со намера за некакво урбанистичко или не знам какво воздигнување на градот, туку е обична лакрдија изрежирана од страна на сегашнава власт, а се со цел замачкување очи на јавноста, отргнување на вниманието од многу поважните проблеми и од нивната тотална неспособност, еден вид диверзија што служи за политички поткусурувања и евентуално богатење на поединци блиски до груевци. Но, нејсе.

Велам, не ми мило што полека се “срозава“ угледот на “проектот“, затоа што две-три скулптури плус-минус, било да се тие на Албанци, Македонци, Срби, Турци, Марсовци... не можат да упропастат нешто што е дно и апсолутен дебилизам уште од моментот кога некој од “патриотиве“ го смислил “брилијантното“ архитектонско решение (а што се повеќе се потврдува како растат оние идиотизми од зградурини на левата страна на Вардар).

Но, НЕОПИСЛИВО ми е мило што ова со последниве “ад хок“ додадени скулпутури најмногу им пречи на оние што најмногу го подржуваа “проектот“. Толку многу ми е мило, што дркам на нивната исфрустрираност и разочарување :drk:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Не можам да кажам дека ми е мило што со последниве настани се повеќе се девалвира “вредноста“ на т.н. “Скопје 2014“, и се повеќе излегува на виделина дека тоа не е никаков уметнички, културно вреден, или проект започнат со намера за некакво урбанистичко или не знам какво воздигнување на градот, туку е обична лакрдија изрежирана од страна на сегашнава власт, а се со цел замачкување очи на јавноста, отргнување на вниманието од многу поважните проблеми и од нивната тотална неспособност, еден вид диверзија што служи за политички поткусурувања и евентуално богатење на поединци блиски до груевци. Но, нејсе.

Велам, не ми мило што полека се “срозава“ угледот на “проектот“, затоа што две-три скулптури плус-минус, било да се тие на Албанци, Македонци, Срби, Турци, Марсовци... не можат да упропастат нешто што е дно и апсолутен дебилизам уште од моментот кога некој од “патриотиве“ го смислил “брилијантното“ архитектонско решение (а што се повеќе се потврдува како растат оние идиотизми од зградурини на левата страна на Вардар).

Но, НЕОПИСЛИВО ми е мило што ова со последниве “ад хок“ додадени скулпутури најмногу им пречи на оние што најмногу го подржуваа “проектот“. Толку многу ми е мило, што дркам на нивната исфрустрираност и разочарување :drk:
Еве ти една
оти вака уживајќи во проектот нема ни да видиш кога долниот ќе ти плукне, па ќе мораш да платиш 50 евра казна... кој ќе ти верува дека тоа си го направил од задоволство.

Kajgana Shop

На врв Bottom