Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Баш сепер изгледат. Поздрав за убавото дело.
Нека бидат вовеки там.
![]()
Во споредба со минатото, доста слични се новите скулптури и во градба и во поставеност.
Не сум знаел дека и порано имало таму скулптури... Од кого биле и што се случило со нив?
Мора да ги сочуваме ,се плашам дека некои некултурни стоки веднаш ќе ги ишкртаат секакви има![]()
конечно, одлично изгледаат.
но зошто е Гоце на коњ во одело качен, кај му се пушката и гуната ??? најверојатно Гоце го претставува идеолошко политичлкиот а Груев воениот дел на Востанието но сепак визуелно боље ке изгледаше
Јас незнам кога Македонците ќе научат дека со склуптури и песни не се докажува или брани индентитет.
Како и да е 50% од проектот ми е ОК, но на погрешно време и место е.
Бев, ги видов. Не ми побудија никакво патриотско чувство. Не гледам ни како може две парчиња бронза да го тоа сторат. Ваљда оти не можат.
Патриот си ако ја знаеш биографијата на Делчев. На патриот не му се потребни камења. Естетски не ми се ни забележливи.
Гоце во одело сепак носи тајна порака... Во внатрешниот џеб од палтото, стои сметката колку пари се украдени од проектот. А тоа е така, зашто во друга облека нема џебови, може да испадне сметката па некој да ја види... :wink:
Он топик, сеа совршено ни одговараат со целата усрана композиција на антички, комуниситчки и модернистички згради на плоштадот. Да живее најкичерајскиот плоштад на Светот.lee: