Фала, фала. Да дојте и цвеќе да ставите на 4-ти! :smir:Баш сепер изгледат. Поздрав за убавото дело.
Нека бидат вовеки там.
Не сум знаел дека и порано имало таму скулптури... Од кого биле и што се случило со нив?
Во споредба со минатото, доста слични се новите скулптури и во градба и во поставеност.
Од српските кралеви (Александар и Петар мислам). Бугарите ваљда ги кренале во воздух.Не сум знаел дека и порано имало таму скулптури... Од кого биле и што се случило со нив?
Aj аирлијаа нека е И под хитно мора да се постави чуварска служба од градот и да работи 24/7... има многу удрени во оваа држава што ќе ги боли ова, почни од лудаци, пијаници, па до соросоиди, борци за човекови(педерски) права и распеани скопјаниМора да ги сочуваме ,се плашам дека некои некултурни стоки веднаш ќе ги ишкртаат секакви има
Некој да се замислел околу било што, па макар тоа да е смислата и поентата на нивното поставување од уметнички аспект, тие воопшто немаше да се најдат таму.конечно, одлично изгледаат.
но зошто е Гоце на коњ во одело качен, кај му се пушката и гуната ??? најверојатно Гоце го претставува идеолошко политичлкиот а Груев воениот дел на Востанието но сепак визуелно боље ке изгледаше
Ај биди љубезен и кажи му на народот ( пошто он незнае ) кога ќе е правото време и место за поставување споменици за луѓе кои со петни жили се бореле за држава како што сега ние ја имаме ( а мислам дека они у тоа време многу повеќе ја заслужувале него ние денес )... Ја еве стварно незнам,кога, дали за 20, 50, или 100 години ќе биде правото време...или треба да ја изгубиме државата па тогаш ќе е правиот тајминг...објасни ми please :se_ molamЈас незнам кога Македонците ќе научат дека со склуптури и песни не се докажува или брани индентитет.
Како и да е 50% од проектот ми е ОК, но на погрешно време и место е.
E можат, ама не бронзата и не каменот,не неговата форма и неговиот визуелен изглед ,туку душата и пораката на таа бронза и тој камен...Бев, ги видов. Не ми побудија никакво патриотско чувство. Не гледам ни како може две парчиња бронза да го тоа сторат. Ваљда оти не можат.
Патриот си ако ја знаеш биографијата на Делчев. На патриот не му се потребни камења. Естетски не ми се ни забележливи.
Гоце во одело сепак носи тајна порака... Во внатрешниот џеб од палтото, стои сметката колку пари се украдени од проектот. А тоа е така, зашто во друга облека нема џебови, може да испадне сметката па некој да ја види... :wink:
Он топик, сеа совршено ни одговараат со целата усрана композиција на антички, комуниситчки и модернистички згради на плоштадот. Да живее најкичерајскиот плоштад на Светот. lee: