Нови скулптури - во Скопје и низ цела Македонија

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
..а што правиме со претходните влади кои ни денар не инвестирале во ништо????кај се тие пари??
Дали истите пари, место да завршат на непознати банкарски сметки, да беа реализирани за некои економски,културни,спортски проекти(не визуелни или на скица,ТУКУ ИЗГРАДЕНИ да се покажеше ефект) ќе ви пречеше изградбата на Скопје 2014????

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Едно не ми е јасно.

Како може некој да е продадена душа кога се грижи за социјалната непогода на ближните, визави крајно невкусната урбанизација, пренатрупувизација и слична глупизација!

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
..а што правиме со претходните влади кои ни денар не инвестирале во ништо????кај се тие пари??
Дали истите пари, место да завршат на непознати банкарски сметки, да беа реализирани за некои економски,културни,спортски проекти(не визуелни или на скица,ТУКУ ИЗГРАДЕНИ да се покажеше ефект) ќе ви пречеше изградбата на Скопје 2014????
Значи, замолувам по не знам кој пат. Форумот е Архитектура, дизајн и уредување, не е Политика, и ништо слично. Се што е поврзано со влади, се што води кон политизирање и плукање на едите или другите, ќе биде бришено. И по некое време, некој ќе си снема пристап од темата. Не зборувам само за цитираниов член, туку општо. Јас не знам како ви се трошат тастери, коа и сами сте свесни дека мислењето е офтопик.

Дај бе луѓе малку отворете погледите пошироко, промислете и напишете нешто од ваша глава. Зошто вас тоа ви се допаѓа или не, и зошто ВИЕ мислите дека е правилно или не. Доста се водите по некои партиски уличиња, кои најчесто завршуваат со ќорсокак. Имајте свое мислење. И ќе ви биде ценето на темава, и ќе дискутираме.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Значи, замолувам по не знам кој пат. Форумот е Архитектура, дизајн и уредување, не е Политика,
Само едно прашање имам до тебе, кој ја финансира архитектурата во Македонија?Кој ги поставува скулптурите?Елизабета од свои пари или Грујо од сопствен џеб?:nenene:Финансираме ја, ти, Јанко, Петко, Станко....и гледаме дека нашите пари не се трошат како што треба.
Кога би било се во ред во државава, тогаш нека ставаат споменици и скулптури на секои 2 метра, а не у здрав мозок да не праат будали.Од што ќе се прехрани гладен народ бе Кире?Од која скулптура попрво?200 милиони евра за тебе се малку да се фрлат на скулптури, а сеуште да има кратери по улицине?Ма дај нека не си играат играчки со гладен и невработен народ.
Размисли малку, барем ТИ со своја глава.

Г

Грејвдигер

Гостин
Garfield не знаеш дека секој е предавник што е против поставувањето на тие споменици, секој е анти-христ што е против градењето на црква на плоштадот и сл... ? До таму стигна работата што почнаа да не делат на македонци и не-македонци поради ставовите кои ги зазимаме околу трошњето на пари за скултуприте на македонски борци и шо ти знам таму...:jaj:

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Κаков пребрз развој, ќе градат споменици, фонтани, нема нуклерна централа да отвараат. 4 години, за кој како, не некој и 20 години да му даеш ништо нема да направи. Се вложува во сите сфери, не е изоставен нити спортот, земјоделството нити образованието.
А и плус тоа градбите привлекуваат туристи кои носат пари.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Значи, замолувам по не знам кој пат. Форумот е Архитектура, дизајн и уредување, не е Политика, и ништо слично. Се што е поврзано со влади, се што води кон политизирање и плукање на едите или другите, ќе биде бришено. И по некое време, некој ќе си снема пристап од темата. Не зборувам само за цитираниов член, туку општо. Јас не знам како ви се трошат тастери, коа и сами сте свесни дека мислењето е офтопик.

Дај бе луѓе малку отворете погледите пошироко, промислете и напишете нешто од ваша глава. Зошто вас тоа ви се допаѓа или не, и зошто ВИЕ мислите дека е правилно или не. Доста се водите по некои партиски уличиња, кои најчесто завршуваат со ќорсокак. Имајте свое мислење. И ќе ви биде ценето на темава, и ќе дискутираме.
а дали може постот да го разбереш како индиректен муабет во Архитектура, дизајн и уредување, ,сепак без ПАРИ и пари од власта,не можеше да се направи Скопје 2014(реплицирам на нешто што е поврзано со архитетура)......а ако не ти се допаѓаа моите постови пиши ми на ПП,дека моите постови некој ги разбира како политизирање на форумов(мој или негов проблем не е важно,важно јас нема да пишувам на подфорумов).и да те потсетам кој пишуваше за болници,сообраќајна инфраструктура итн:smir:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Мене ми е сето тоа изнасилено грдило во центарот.

Ама шо знам јас, ни јас ни Ѓорчев не сме урбанисти, архитекти, ами ете.

Но, дека мора нешто да се направи (болници, училишта, економија, чекорења), мора. Шо не значи дека ако се има (а се нема), не би било лошо да се уреди градот.

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Мене ми е сето тоа изнасилено грдило во центарот.

Ама шо знам јас, ни јас ни Ѓорчев не сме урбанисти, архитекти, ами ете.

Но, дека мора нешто да се направи (болници, училишта, економија, чекорења), мора. Шо не значи дека ако се има (а се нема), не би било лошо да се уреди градот.
Тоа е прашање на вкус, се разбира дека ќе има некој на кој нема да му се допаѓа.

Од кај знаеш ти дека се нема пари.

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
а дали може постот да го разбереш како индиректен муабет во Архитектура, дизајн и уредување, ,сепак без ПАРИ и пари од власта,не можеше да се направи Скопје 2014(реплицирам на нешто што е поврзано со архитетура)......а ако не ти се допаѓаа моите постови пиши ми на ПП,дека моите постови некој ги разбира како политизирање на форумов(мој или негов проблем не е важно,важно јас нема да пишувам на подфорумов).и да те потсетам кој пишуваше за болници,сообраќајна инфраструктура итн:smir:
Не ме потсетувај мене ништо, јас убаво паметам што сум напишал. Препрочитај ме.

Не е во ред, тема која може да се разгледува и од други аспекти, да се упростува и да се политизира. Ама, ваљда само така знаеме.

Терај.

Од која скулптура попрво?200 милиони евра за тебе се малку да се фрлат на скулптури, а сеуште да има кратери по улицине?Ма дај нека не си играат играчки со гладен и невработен народ.
Фудбал? Ракомет? Кошарка?
Ај вака: болници! Училишта! Социјални центри! Сообраќајна инфраструктура!
Нели е попаметен предлог?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Тоа е прашање на вкус, се разбира дека ќе има некој на кој нема да му се допаѓа.

Од кај знаеш ти дека се нема пари.
Пари се има од гладниот народ, која ќе ги јаде варените муда на Букефал!

А вкус, не е само до вкусот, туку е и до сенсот. Немаат сенс за естетика, кажаа и Серпико и Кирца дека едноставно некои работи не одат на овој начин рака подрака.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Така е, покажи го своето интелектуално ниво, да заштедам време во читање на форумов.

Драги продадени македонци, предавници, кодоши,и шпиуни на вас секогаш
во очите трн ќе ви бидат сите споменици на македонските херои кои ја одбележале македонската и светската историја, култура, писменост, уметност и сл.
Дури сте живи ќе плачите, викате и пискате зошто Македонија не го сменила името и не влегла во унијата и во нато. Односно сево ова го правите затоа што Македонија сеуште постои, постои нашата историја, нашето име и нашиот Македонски народ. И треба да ви биде јасно дека така и ќе остане затоа што нема надеж за вашата агонија и очај поради тоа што Македонското постои и опстојува.
Еј, не генерализирај, има шпиуни што работат за македонските разузнавачки служби!

И како било одговорено:
Ок, значи останува само да ги предомислиме овие од Владата, гоне/моне и сличните... ништо полесно. Само прво да му одговориме на гоне што со претходните влади. Се со ред.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ок Helex те читам дробиш по форумов,се правиш експерт, од такви како тебе експерти сме на ова дереџе. Значи у оваа држава секој е архитект стручњак, секој е политичар,економист и што ја знам уште. Значи ти вреѓаш луѓе како Данило Коцевски кој ја знае историјата на Скопје на памет,цел живот се бави со Скопје,пљукаш по Вангел Божиновски кој цел живот се бави со таа професија и уше стотици други кои се надлежни на овој проект.
Свака част значи најпаметен си у државава такви луѓе еднаш у 100 години се раѓаат како тебе

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Ок Helex те читам дробиш по форумов,се правиш експерт, од такви како тебе експерти сме на ова дереџе. Значи у оваа држава секој е архитект стручњак, секој е политичар,економист и што ја знам уште. Значи ти вреѓаш луѓе како Данило Коцевски кој ја знае историјата на Скопје на памет,цел живот се бави со Скопје,пљукаш по Вангел Божиновски кој цел живот се бави со таа професија и уше стотици други кои се надлежни на овој проект.
Свака част значи најпаметен си у државава такви луѓе еднаш у 100 години се раѓаат како тебе
Се испосраа они сами себе. Искрено, се разочарав во Данило, овој другиов го знаев што мустра е уште од Тереза.

ПС. А инаку дробам толку оти ептен ме испровоцираа овие со “2014“. Нормално не љубам (пре)многу да висам по форуми.

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
да повторам
кој ќе плукни по ова ќе се дави во својата бара

Kajgana Shop

На врв Bottom