Нови скулптури - во Скопје и низ цела Македонија

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Ме интересира живо дали истиов муабет ќе го напраеше да беше во прашање изградба на споменик на некој албански историски лик, ама не верувам дека објективен одговор ќе добијам на моево прашање.
Da se rabotese za izgradba na nekoj spomenik, ne, ama da se rabotese za izgradba na desetina i da se potrosat desetina milioni, da... :toe:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Едно да си сигурен - идните генерации ќе не пцујат за тоа што сме го упропастиле градот. Убаво ќе зборуваат само оние кои од ова имаат некаков (директен или посреден) профит.

Слободно, може да се донесе добра поента со споредба со други градови. Само, реално, и сам знаеш дека нема што многу да се спореди - додека центарот „цвета“, периферијата скапува.

Кире градов е упропастен до нема каде,со овие проекти брат сигурно нема да ги упропастиме идните генерации,комуњарските градби се тие што го гнасат градот

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.270

И после ај, лошо било да ти кажат "Коњу један" :icon_eek:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
штом не си цените сопствена историја,НЕ ОЧЕКУВАЈТЕ ДРУГ ДА ВИ ЈА ЦЕНИ :toe:
Студентката Рада Стојановска смета дека граѓаните од другите делови на Македонија треба да се побунат, зашто се' се вложува во Скопје, а во другите градови, особено во источниот дел на земјава, има цели гратчиња без улици, вода, канализација.

- Потекнувам од едно гратче и искрено мака ми е да гледам како во Скопје никнува и се гради на големо, а моите блиски со години немаат работа. Одат во Грција амали да бидат, берат по плантажите или ги чистат апартманите по грчките летувалишта. Спомениците им ги наполнија џебовите само на уметниците, но со парите од сиромасите. Оваа држава не е социјална, не знам каква е - вели Стојановка.

во право е девојкава,но ќе ја прашам нешто:
Каде се студентите кога ќе треба да се протестира???нели тие се иднината и движечката сила на земјава:toe:или можеби не се замараат со такви работи и на раат ќе си пијат кафе на КЕЈ,Македонија и ќе тераат шеми низ Скопјево(како и Скопјаните така и "провинцијалците")
секогаш владите ни се криви,но по се изгледа НИЕ СМЕ НАЈГОЛЕМИТЕ ВИНОВНИЦИ,штом НЕ СЕ БУНИМЕ за сиромаштија,корупција,невработеност,непотизам итн,а се буниме за скулптури,цркви,плоштадот итн ЗНАЧИ УБАВО НИ Е:toe:

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Da se rabotese za izgradba na nekoj spomenik, ne, ama da se rabotese za izgradba na desetina i da se potrosat desetina milioni, da... :toe:
па кога во изминативе 10-тици години никој не изградил нити еден, ќе мораме да градиме десетици во една година, тоа е :toe:

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
.

Драги продадени македонци, предавници, кодоши,и шпиуни на вас секогаш
во очите трн ќе ви бидат сите споменици на македонските херои кои ја одбележале македонската и светската историја, култура, писменост, уметност и сл.
Дури сте живи ќе плачите, викате и пискате зошто Македонија не го сменила името и не влегла во унијата и во нато. Односно сево ова го правите затоа што Македонија сеуште постои, постои нашата историја, нашето име и нашиот Македонски народ. И треба да ви биде јасно дека така и ќе остане затоа што нема надеж за вашата агонија и очај поради тоа што Македонското постои и опстојува.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
па ако немаме немаше до сега 5 влади да срушиме????
Abe neme interesira mene politika bato...Tuku tie pari so gi dadoja za spomenici mozese da gi dadat za mnogu podobri raboti.Da se pomogne na narodot(neli rabotat za narodot vladata)....drugo da se podobri sportot vo Makedonija.Znaes kolku ke bea osvezuvanje tie pari ako se dadea vo Vardar(fudbal),Pelister(rakomet)Rabotnicki(kosarka) itn. Ama ne parite bea dadeni tamu kade sto mozese da se isperat pari i lugeto da si zarabotat.Pozz:smir:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Skopje 2024:

Mada mi fali skulptura na Gandalf the grey, Bubmlebee, Silvester Stalone i Dzeronimo na konj kade u skut mu sedi Pokahontas!

A i na Wyatt Erp i Doc Holiday!

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Abe neme interesira mene politika bato...Tuku tie pari so gi dadoja za spomenici mozese da gi dadat za mnogu podobri raboti.Da se pomogne na narodot(neli rabotat za narodot vladata)....drugo da se podobri sportot vo Makedonija.Znaes kolku ke bea osvezuvanje tie pari ako se dadea vo Vardar(fudbal),Pelister(rakomet)Rabotnicki(kosarka) itn. Ama ne parite bea dadeni tamu kade sto mozese da se isperat pari i lugeto da si zarabotat.Pozz:smir:
Фудбал? Ракомет? Кошарка?

Ај вака: болници! Училишта! Социјални центри! Сообраќајна инфраструктура!

Нели е попаметен предлог?

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
“Подобри работи“, за некој подобри работи е спортот за друг културата и уметноста. Пари треба да се вложува во СИТЕ сфери, ништо не треба да се запоставува. И не може се’ одеднаш.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Фудбал? Ракомет? Кошарка?

Ај вака: болници! Училишта! Социјални центри! Сообраќајна инфраструктура!

Нели е попаметен предлог?
Popameten zdravje, ama koj da cue.

“Подобри работи“, за некој подобри работи е спортот за друг културата и уметноста. Пари треба да се вложува во СИТЕ сфери, ништо не треба да се запоставува. И не може се’ одеднаш.
Ako ne moze se odednas, zosto morlocaanata go pravat toa stihijno, za na krja da ostaneme vo tinja i kalojna otkako ke snemaat pari?

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Да те исправам, ако дозволиш, може?

Не е „не може се одеднаш“, туку „не може одеднаш“, тоа што треба правилно да се искоментира. Не може одеднаш култура, не може одеднаш ни болници и школи. Ништо не може одеднаш.

Затоа треба постепено, од сите делови по малку. Дел по дел. Годинава едно, догодина друго. И така, многу позадоволни ќе сме сите.

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Да те исправам, ако дозволиш, може?

Не е „не може се одеднаш“, туку „не може одеднаш“, тоа што треба правилно да се искоментира. Не може одеднаш култура, не може одеднаш ни болници и школи. Ништо не може одеднаш.

Затоа треба постепено, од сите делови по малку. Дел по дел. Годинава едно, догодина друго. И така, многу позадоволни ќе сме сите.
Ako ne moze se odednas, zosto morlocaanata go pravat toa stihijno, za na krja da ostaneme vo tinja i kalojna otkako ke snemaat pari?
Скопје 2014

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
?????

Бај д веј, џабе, од пуздани извори знам дека ќе има катаклизма во 2012, така да дискусијава е излишна освен како можност за ментален тренинг и вијугарење.

но, во случај Ада да погрешила и да не изгинуеме у 2012, ондак, како шо реков: ????????

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Ништо не ми докажуваш со бројката, и со поентата која ја имаш. 4 години се прекраток период за таков брз развој на тоа поле. Имај во предвид дека ќесето е едно - ако се одврзи повеќе на едно место, ќе се стегне богами на друго...

/само потсетување, не пишувајте за центарот на Скопје на оваа тема. За тоа си има посебна тема, да ги разграничиме/

Kajgana Shop

На врв Bottom