Владата прави терен за забрана на абортусот

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Тие што се во брак прескокнете го мојот пост.

Тие што не се...ШТО МАЈКА ЧЕКАТЕ. Со секој пост што сте го напишале сте потрошиле 5 минути. Повеќе од доволно да зачнете девојка.

Прва работа. Реален07 си кажа убаво дека си постои закон за абортирање. Тоа што не се почитува, треба да се казнува. Таму нека се бара кривицата, а не нов закон да се донесе.
Втора работа. Ако абортусот е убиство, мастурбирањето е геноцид. Во првата фаза на еволуција на клетката...тоа е само клетка. Капка крв ти капнала од нос. Одредена женска личност абортираше иако во брак. Второто дете во првиот месец. Ништо не и фали. Просто не беше спремна за второ дете во нејзиниот живот во таа фаза. Поради проста причина. Подобро ќе "убие" клетка, отколку да роди дете кое што нема да може да го сака, чува и да му обезбеди нормален живот. Примарни егзистенцијални работи. Школо, облека, играчки.

Го дрвите жими таквото. Си постои закон за абортус. Треба само да се почитува.
Вака само ќе народот ќе бара друго чаре.

Убава странска изрека...Can't stop a dog from barking, but you can put a leash to it.

П.С Да Ада, тотална забрана за абортус Е фашизам.

анабел: Не можам да ти реплицирам повеќе, затоа што ова навака е психологија.... а не сум психолог, ама како социјален работник можам да те разберам, зошто зборуваш и размислуваш така, се надевам дека вакви себични размислувања нема да им набиеш на твоите деца како мајка ти на тебе. Поздрав!

Биди ми и ти поздравена,мислам дека погрешно се разбираме ама ајде...подобро е сега да бидам себична отколку тогаш кога навистина и јас ќе сакам тоа дете да се роди и да му пружам се што е најдобро за него.Не можам да живеам во некојси розов свет:ќе родам дете,ќе си го сакам битно ништо друго нема да биде важно.Еве ти ако си мајка знаеш дека не е доволно само да го сакаш тоа дете.

Ете нека ти биде...ЗАЧЕТОК а не живот....не е живот и неможе да биде убиство.
Имајте си свое мислење во ред е сето тоа ама да ми кажувате дека тие што се одлучиле на абортус треба да бидат казнети за тоа и дека ќе им се суди е тоа неможам никако да го прифатам.Нема грев,нема никакво кривично дело според тоа никој не може да биде казнет.

е ова ми звучи како невестата е малку трудна

е или е трудна или не е

Можеби ова ќе ви помогне во дискусијата:
Правото на фетусот не гледа како на жив организам, освен во случај на наследство, кое би му припаѓало доколку се роди живо, а наследството се отвара додека е сеуште фетус.
Во таков случај имаме фикција дека детето се раѓа во моментот на отварањето на наследството.

Ама му се качивте на девојчето,трудна е веќе од вас.

Можеби ова ќе ви помогне во дискусијата:
Правото на фетусот не гледа како на жив организам, освен во случај на наследство, кое би му припаѓало доколку се роди живо, а наследството се отвара додека е сеуште фетус.
Во таков случај имаме фикција дека детето се раѓа во моментот на отварањето на наследството.

ова е веќе квантно право, ионака бев збунет, сега ме дотолчи

ова е веќе квантно право, ионака бев збунет, сега ме дотолчи
Не бе, просто е.
Се додека не се роди како живо, не се смета за жив човек.
Освен ако му следува право некое...па има фикција дека е родено детето на денот на стекнувањето на тоа право.

Да, прочитав пак, и според законот во Македонија абортусот е дозволен само под тие пет точки, и само во одредени клинички центри.
Жал ми е стварно колку има значи девојки/мајки психички болни,силувани и деца со аномалии чудо толку многу бе :uvo: Стварно чудно дека бројката на абортуси е иста со бројката на родени деца...

И да мајка ми има направено 2 абортуси затоа што кога веќе била трудна првиот брак и бил во криза и била пред разведување.И ете од истата причина значи затоа што тие деца немале да бидат одгледани во хармонија и љубов се одлучила на таков чекор и не жали воопшто затоа што сепак ме има мене :wink:
Браво!Попаметно немам прочитано,останав без зборови!Кој пример даде да се чуди човек.Убила едно,ама пак затоа си има друго...воа ко топчето во автобусот.Бррррр

Јас моето си го кажав на темава.Има секој право на свое мислење,не сме тука за да се осудуваме затоа што според мене тоа е одлука која сами ја носиме и НЕМОЖЕ некој друг да влијае на тоа.Ви благодарам што пробавте некако да ми го промените мислењето и искрено жалам што не успеавте.

Жал ми е стварно колку има значи девојки/мајки психички болни,силувани и деца со аномалии чудо толку многу бе :uvo: Стварно чудно дека бројката на абортуси е иста со бројката на родени деца...

Браво!Попаметно немам прочитано,останав без зборови!Кој пример даде да се чуди човек.Убила едно,ама пак затоа си има друго...воа ко топчето во автобусот.Бррррр

Епа стависе на местото на некоја девојка чиј плод е производ на силување... И кажи ми дали би го гледала тоа дете??? Ако е океј за тебе тоа ти посакувам да ти се деси. :tapp:

Втора работа. Ако абортусот е убиство, мастурбирањето е геноцид.

Да се забрани и менструацијата.. и тоа е убиство:kesa:

Их, што умни сте се собрале.. :kesa::kesa::kesa:
Исто е, а???? Клетка и организам е исто??? Клетка и човечки организам е исто???
Ми наликувате на заштитувачите на животински права: Да си убиел кокошка и човек било исто??:uvo:
Од кога човекот е човек??? После 7-от месец???? Хитлер бил одвратно суштество, Калигула бил психопат??? Не би рекол.
Тоа што нашето општеството (чии чинители сме ние!!) не нуди алтернатива и средина за изградување во нормални личности на тие деца, не е оправдување за такво чедоморие.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom