Владата прави терен за забрана на абортусот

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
istoto vazi iza tebe ....drz mi go kopileto da se nasmeam na kopiljkata

Типичен македонски пример,курот од уста не го вадат нашиве мажишта.И боље,замисли да се отвори цела усна шуплина,што гомна ќе излезат:)

Ја затоа го почитувам законов. Мојана 3 едвај ми роди, и нејќе повеќе. Сеа ќе и кажам дека нема абортус. Ќе терам до накај 7..

Не можам 10ка, многу ми се фаќа. Ако терам едно или две деца во туѓина може и 10 ќе направам. :)

немој 10ка жити се
ќе треба и кромид да купуваш

некој спомна, кондомите биле 99% ефикасни (принц мислам беше)

ако е така, ако почнеш да имаш секс на 16 год, што е да речеме нормална возраст во денешницава, до 21 год. сигурно ќе имаш 100 пати секс, што не е многу, би дошло 20 пати годишно, што пак ми изгледа малку, значи веројатноста да затрудниш некоја, ако се работи за машко, или некоја да затрудни ако е женско е 100%, и тоа не теоретски туку реално. И пак доаѓаме до проблемот, кој/а би сакал/а на 21 год да биде татко/мајка.

Значи решението би било:
или да започнеш со секс покасно
или да имаш секс помалку од 20 пати годишно
или да се вложи во научно-истражувачка работа како би се произвеле поквалитетни кондоми
или да го вадиш пред свршување (за машки)
или само да мастурбираш додека не решиш да станеш родител

ова последново ич не ми е привлечно
оти тогаш самозадоволувајќи се, можеш да се самоповредиш, на пр. да си ја шинеш раката

Типичен македонски пример,курот од уста не го вадат нашиве мажишта.И боље,замисли да се отвори цела усна шуплина,што гомна ќе излезат:)

Aj стига јадеш гомна!

Штом не бендисуваш Македонци,низ Македонија имаш колку ти душа сака Албанци!

Можеби тие ке те задоволат!

п.с.извини на ваков јазик,просто некои си го бараат со борина,но некои и со кандило.

Aj стига јадеш гомна!

Штом не бендисуваш Македонци,низ Македонија имаш колку ти душа сака Албанци!

Можеби тие ке те задоволат!

п.с.извини на ваков јазик,просто некои си го бараат со борина,но некои и со кандило.

Што ќе се извинуваш во право си,некој и со кандило си го бара.Од таквите „патриоти“ како тебе,Македонија стаса на ова дереџе,цел ден се бистрат политики,а ништо не се работи.Си запнал тука да лаеш против Албанците и нивните 5 деца,земи бе ако си маж направи ги ти 5,не лај како куче пред месераница.

Не е само да ги направиш,треба и да ги нахраниш.

Има социјалка де ќе се гребам,ќе идам до А1 да прават приказна за мене како државата не оставила на цедило.....

Почни прво од почеток,најди ги жените:)

Што ќе се извинуваш во право си,некој и со кандило си го бара.Од таквите „патриоти“ како тебе,Македонија стаса на ова дереџе,цел ден се бистрат политики,а ништо не се работи.Си запнал тука да лаеш против Албанците и нивните 5 деца,земи бе ако си маж направи ги ти 5,не лај како куче пред месераница.
Како ги читам жените и тешко е бога ми да најдеш некоја која што ќе е спремна да роди...сите некако не спремни,мажите и да сакат деца нема со кој бе :toe: Или се мали,или несакаат деца,или сакаат да живеат во луксуз без да ги нервира дете,врти сучи :helou:

Мислиш ли дека таа одлука е многу лесна?Или дека е мнооогу лесно да родиш и после да го дадеш детето во дом?!И двете одлуки ке те јадат цел живот!Работата е да не дојде до тоа воопшто.Мислам дека не треба да се оди со заострување на овој закон туку во друга насока.Превенција и едукација,а не сеа ке се враќаме во среден век.
Не велам дека одлуката е лесна.
Ама, сакаат да биде таква. Као упс, имав секс без кондом, сеа за саат два ќе ме средат, и јово на ново. Шо ќе си ја чукам главата со некои детски усти кои бараат љубов, храна, внимание итд.

Сексот, освен што е задоволство, носи и одговорност. Таа не смее да се игнорира, ако веќе сакаме мирна совест.
И абортусот не смее да се користи као замачкување на совеста, или ко контрацептивно средство (што е се почест случај).

Сакам деца, сакам да родам, и не само едно дете, сакам да имам отелотворено своја крв, да одгледувам идни Македонци...Кај мене дилема нема.

Кај оние што има, нека имаат во предвид дека прекинуваат нечиј живот. Па, од таа точка нека ја носат одлуката.

Како ги читам жените и тешко е бога ми да најдеш некоја која што ќе е спремна да роди...сите некако не спремни,мажите и да сакат деца нема со кој бе :toe: Или се мали,или несакаат деца,или сакаат да живеат во луксуз без да ги нервира дете,врти сучи :helou:

Нате,мажите само ги читаш,а не ги гледаш дома што прават во тоа е проблемот:)

Мене не ми е јасно кои критериуми ќе се заоструваат, ако се знае дека во Македонија абортус може да се изврши само под пет точки, како што прочитав поназад во еден текст.

1. Жената може да изврши абортус само ако и' е загрозен животот.
2. Ако и' е загрозено физичкото здравје.
3. Ако и' е загрозено психичкото здравје.
4. Ако детето е зачнато со силување или инцест.
5. Ако плодот е со абнормалности.

По овие пет правни основи абортусот се дозволува во сите земји на Европската унија.

Значи ако може некој од подржувачите на заострување на критериумите да ми објасни, кои тоа критериуми од горенаведените 5 ќе се заоструваат ?

Мене не ми е јасно кои критериуми ќе се заоструваат, ако се знае дека во Македонија абортус може да се изврши само под пет точки, како што прочитав поназад во еден текст.

1. Жената може да изврши абортус само ако и' е загрозен животот.
2. Ако и' е загрозено физичкото здравје.
3. Ако и' е загрозено психичкото здравје.
4. Ако детето е зачнато со силување или инцест.
5. Ако плодот е со абнормалности.

По овие пет правни основи абортусот се дозволува во сите земји на Европската унија.

Значи ако може некој од подржувачите на заострување на критериумите да ми објасни, кои тоа критериуми од горенаведените 5 ќе се заоструваат ?
Да се абортира само под тие 5 точки во Македонија ќе ги стигневме за малку и Кинезите,но на жалост на која и текне и не се осети способна,или текилата и диско/парти може од дете или со дете највероватно да и се скрати, иде и си абортира...исто ко на фризер.

Најискрено да ти кажам,во моментов имам капацитет да гледам 3 деца(а ги немам сеуште 3 реално да ти кажам без да се лажеме).

Но,имајќи ја предвид мојата работа што во моментот ја работам и да направам 3 или 5,ќе е џабе,нејискрено немам толку доволно време за да им се посветам,како секој еден добар татко,кој треба децата да си ги изведе на правилниот пат.

Не сум јас Албанец,децата да ми шетаат со мрсули по улица,јас да си ја ладам патката на работа.

Кога раѓаш дете,треба да мислиш и како да го воспиташ и како да го одгледаш,а не само да го родиш и да го препуштиш само на себе.

П.С.Немој да си се осмелила да ми се вадиш со глупавите приказки за дадилки,детски градинки и слично,друго е кога секој родител лично и персонално ке се посвети на своите деца.

Да се абортира само под тие 5 точки во Македонија ќе ги стигневме за малку и Кинезите,но на жалост на која и текне и не се осети способна,или текилата и диско/парти може од дете или со дете највероватно да и се скрати, иде и си абортира...исто ко на фризер.
Да, прочитав пак, и според законот во Македонија абортусот е дозволен само под тие пет точки, и само во одредени клинички центри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom