Друго е кога веќе ќе порасне детето...тоа е веќе живот...може ќе звучам немилосрдно ама фетусот како таков не значи живот...да значи ама ете откако ќе се роди и ќе живее...а се дотогаш..додека има шанси за абортус тоа е само јајце т.е. клетка и ништо повеќе.Оплоденото јајце содржи само генетски код.Така да нема ништо свето и морално тука.Тоа е како секоја друга клетка во организмот.Според тоа аргументите дека абортусот е убиство паѓаат во вода.
Види ја
сликава и кажи ми дека ова не е дете туку е јајце (инаку поставена е како линк за да ги заштитам вашите нежни очиња од ваква монструозна фотографија... и на правниче не му смета лекар да му го убие детето, ама нема храброст сам да го направи тоа)
Тоа е право на жената,доколку не сака дете,доколку не е подготвена во моментот на таков чекор има право на абортус.
НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!
Право на жената е да одбере дали ќе ги крене нозете или не.
Право на жената е да го одбере методот за контрацепција.
Право на жената е да знае дека пичката и курот се примарно "измислени" за размножување, не дека ни е убаво кога ги чешаме едниот од другиот.
Право на жената е да знае што всушност прави.
Право на жената е му го намести кондомот на комшијата кој божем на кафе дошол, ама еве и ќе ја помине дур е тука... Две муви со еден удар да отепа.
Жената има многу права. Правата на жената и се загарантирани и обезбедени. СЕ ДОДЕКА ОНА ВО ПРОЦЕС НА ПОЧИТУВАЊЕ НА СВОИТЕ ПРАВА НЕ ГАЗИ ПО НЕЧИИ ДРУГИ!!!
Имаш комшија. Комшијата пушта музика толку гласно што цела зграда се тресе.
Комшијата има право да слуша музика.
Комшијата нема право со неговата музика да ти гази по твоите права за мир во сопствениот дом.
Јасно?
Јас на 20 години не сум спремна да родам и да чувам дете
Не се еби слатка сестро. Твоето право на избор во никој момент не смее да биде погазено. Ти си жена, света работа. Нешто нај нај. Ако не си спремна да родиш, не се ни еби. Загарантирано право на избор.
а не па некоја малолетничка што сеуште неможе самостојно да донесува одлуки.
Ќе станам познат по цитатов "бројот на малолетнички кои абортираат е МНОООООООООООООГУ ПОМАЛ од бројот на моми 20+ години кои абортираат".
Океј?
Се десило што се десило и тоа е тоа.
Точно... сакаш секс, користиш контрацепција, одговорна особа си... и ете, биднало. Роди го. Роди го па дај го во некоја институција ако не го сакаш. Имам еден подалечен роднина, прекрасни луѓе, би биле прекрасни родители... ама не можат да имаат деца од здравствени причини. Дај им го на нив, ко очи ќе го гледаат ти гарантирам со мојот живот.
Точно. Ама кога се работи за телото на бебето, негова одлука е што ќе прави понатаму. Реков и порано, не ми смета ама ич ако тоа дете во неговата младост пикне прсти у струја. Шанса мора секому да се даде.