Владата прави терен за забрана на абортусот

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
rymz...зошто брат толку уживаш да ги провоцираш луѓето да му кажваш невистини...и да ги бодриш на нешто шо не треба?

А што да кажи на ваква глупост?

Srbija go izgubi kosovo posto srbinkite ima prav na abortus i bea emanncipirani isto i macedonia ke bide albanska zemja zaradi kejfot na makedonkite da imaat prava.

Нормално дека ќе си тера сеир.

rymz...зошто брат толку уживаш да ги провоцираш луѓето да му кажваш невистини...и да ги бодриш на нешто шо не треба?

Не провоцирам бе. Само гледам луѓето се големи патриоти кои што сакаат со раѓање по 10 деца да прават нација. Логично е да ги прашам колку тие даваат контрибут кон таа цел :) Колку деца родиле.

Дека нели, чим маваат груда, а во реалност не праат ништо...испаѓа дека само серат...и серат..:)

Знам многумина тука форумов кои што имаат дечко/девојка, со години во врска, а не се во брак. А сепак, ми попуваат за морални/религиозни правила на живеење, како демек требало брак, требало деца...дрн дрн. Муда за бубрези.

Ете и тебе ќе те прашам. Колку деца имаш? Што чекаш?

А што да кажи на ваква глупост?

не реков само за ова....не го цитирав за ништо...во многу теми од порано кај шо го читав се некој провокативни постови...не знам како се воздржувате да не враќате...јас не сум доволно јак со аргументи од политиката па затоа го прашав едноставно прашање само....

не реков само за ова....не го цитирав за ништо...во многу теми од порано кај шо го читав се некој провокативни постови...не знам како се воздржувате да не враќате...јас не сум доволно јак со аргументи од политиката па затоа го прашав едноставно прашање само....

Пак ќе ти кажам. Не провоцирам. Само поставувам така повкусни прашања на тие што тврдат нешто а не стојат позади тоа :)

Не чинело абортус. Убаво било да се раѓа...ради нација. Ради патриотизам. Така да...кој колку деца има :)

rymz;2117536Ете и тебе ќе те прашам. Колку деца имаш? Што чекаш[/quote напиша:
немам деца...и немам во план сеуште рано ми е......си ја чекам жената....и + чекам закон за забрана на деца раѓање.....

Ете и тебе ќе те прашам. Колку деца имаш? Што чекаш?

Остави ние по колку деца имаме!

Ти гледај да не направиш 10 деца.....а,може би и да ги имаш веќе де.
Ништо чудно...

Остави ние по колку деца имаме!

Ти гледај да не направиш 10 деца.....а,може би и да ги имаш веќе де.
Ништо чудно...

Ја затоа го почитувам законов. Мојана 3 едвај ми роди, и нејќе повеќе. Сеа ќе и кажам дека нема абортус. Ќе терам до накај 7..

Не можам 10ка, многу ми се фаќа. Ако терам едно или две деца во туѓина може и 10 ќе направам. :)

Ајде свртете ја темата во етнички размери македонски патриоти!

Пак ќе ти кажам. Не провоцирам. Само поставувам така повкусни прашања на тие што тврдат нешто а не стојат позади тоа :)

Не чинело абортус. Убаво било да се раѓа...ради нација. Ради патриотизам. Така да...кој колку деца има :)

а зошто да не е убаво да се раѓа??така ви одговара?вие по 12 деца дома...а ние едвај две???

а зошто да не е убаво да се раѓа??така ви одговара?вие по 12 деца дома...а ние едвај две???

Eпа баш поради вакви мислења и вакви ставови зборев :):):):):)

Чим ми љубомориш, што чекаш?? Пуно девојки има во градов, иди, запроси некоја, купи и убав прстен некој, не штеди. Едно, две, три, дал ти господ здравје и 10 да наредиш. Дал ти господ и плата да ги нахраниш исто.

Eпа баш поради вакви мислења и вакви ставови зборев :):):):):)

Чим ми љубомориш, што чекаш?? Пуно девојки има во градов, иди, запроси некоја, купи и убав прстен некој, не штеди. Едно, две, три, дал ти господ здравје и 10 да наредиш. Дал ти господ и плата да ги нахраниш исто.

не ти љубоморам....погрешно ме свати....ми беше работата зошто вие да раѓате по толку многу да се множите како народ а кај нас нацијата да опаѓа....зато нема абортус и ке има деца и ќе има МАКЕДОНЧИЊА после...

Едит:заминвам Битола сега од таму ќе ти реплицирам ако има нешто за мене....да не речиш дека заќутив.....поздрав

не ти љубоморам....погрешно ме свати....ми беше работата зошто вие да раѓате по толку многу да се множите како народ а кај нас нацијата да опаѓа....зато нема абортус и ке има деца и ќе има МАКЕДОНЧИЊА после...

Ама убаво ти вика rymz наместо да зборите на форумов одете правете деца,што чекате.Што се фаќате за други,гледајте си пред себе.Ама македонче уста толкава за другите,а дома нема ни жена,а камоли деца,па уште и бара забрана за абортус.

Море, контра само "колку деца имаш ти лично" (и за момент заборава дека всушност најголемиот дел од членовите се помлади од 25 години) или "одете правете деца".
Океј, контра у ист стил: одете абортирајте.

Ќе одиме кога ќе имаме несакана бременост,која е плод на претходно користени контрацептивни средства кој не се 100% ефикасни и можат да доведат до непланирана бременост,силување,оштетување на плодот или лични здраствени проблеми.

Сега го чекаме законот за забрана на дишење,многу сме ја претерале со воздухов:)

...
Правно гледано, дупката (колку грдо звучи, ама ај) е приватна сопственост се додека не загрозиш други права! Штом веќе се зачнува живот во таа „дупка“ не можеш така да се однесуваш!
Значи, ако нивата (станот, автомобилот, дворот, дупката...) е моја сопственост, јас на неа можам да убивам??? (пошто на моја нива си убивам де, не на нечија туѓа)
Ова дефинитивно не ти држи!!!
...

па затоа реков, тоа е само една од опциите
и сега се кајам што ја отворив темата да ја читам, арно си седев мирен и се бавев со претседателски кандидати, сега ме мачат размислувања

еве понатамошни опции:
сега економски-правно гледано, бидејќи во производството на финалниот продукт учествувале двајца, производот не е само во сопственост на едната страна, туку има и косопственик, и тоа со 50% уддел во сопственичката структура. Иако производот е во владение на едната страна или подобро да кажам на приватниот имот на едната страна, за евентуалното уништување на производот, би требало да биде прашан и косопственикот.

Па дури и двата “деловни“ партнери да се одлучат за уништување на својот производ, тука би можела да влета државата. Не како сопственик, туку бидејќи се работи за жив производ, ако производителите се откажат од него, тој би бил иден социјален случај. А бидејќи сме социјална држава и државата е обврзана да гарантира социјална правда (стои во преамбулата на нашиот устав), тука би можело да влета министерството за труд и социјална политика. Дури може и како сопственик со тоа што ќе направи национализација или конфискација на туѓ имот, заради несовесно користење. Тогаш ако државата стане сопственик, ќе треба да и плаќа кирија на женската страна за останатите месеци до 9-тиот месец ...

не знам, збудалев

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom