Што значи секс на почеток на врската?

• Креатор на темата Креатор на темата persephonia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 декември 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Dali ako partnerot ve tera use vo pocetok na vrskata da imate sex znaci deka ne ve pocituva dovolno ili ne mu znacite i deka ednostavno saka samo da se zadovoli so vas i potoa da ve otkaci... kazuvajteee:toe:

Значи дека партнерот е продуктивен и конструктивен менаџер кој што се труди во најкраток можен рок да ја постигне целта на фирмата.
Браво за детето !!! :vozbud:

Сака неговата врска да биде комплетна.

Не мора да значи дека сака да ја искористи девојката, зависи од човекот, нормално. Сепак, јас би била претпазлива. А и нормално, зависи и колку на почеток од врската... Зашто и три месеци се сеуште почеток нели...Затоа дефинирај што мислиш кога кажуваш на почеток од врската.

Не мора да значи дека сака да ја искористи девојката, зависи од човекот, нормално. Сепак, јас би била претпазлива. А и нормално, зависи и колку на почеток од врската... Зашто и три месеци се сеуште почеток нели...
Ти не си мој тип на риба... дефинитивно !!! :pos2: :smir:

Dali ako partnerot ve tera use vo pocetok na vrskata da imate sex znaci deka ne ve pocituva dovolno ili ne mu znacite i deka ednostavno saka samo da se zadovoli so vas i potoa da ve otkaci... kazuvajteee:toe:

Неее! Таман работа, што збориш, па барањето секс во почетокот на врската значи сигурен крај на желбата за подолго задоволство.

П.С. Прифаќањето на ова барање од твоја страна значи и сигурн доказ што сака партнерот :helou:

Значи ако девојчето се осеќа несигурно и ако мисли дека он сака само да ја искористи, не треба да прифати ништо. Ако осеќаш доверба и ако мислиш дека е со тебе, заради тебе, тогаш имај секс, ама ако не се осеќаш спремно, немој да правиш ништо што не сакаш и не ти е мерак, само за да исполнуваш туѓи мераци.

се е до спонтаност. сепак не мислам дека треба да се избрзуваат работите. се ќе си дојде на време. а ако едниот не го прифаќа чекањето на другиот, тогаш настанува проблем.

kako toa da se zadovoli so vas.....seksot e obostrano zadovolstvo....obavezno
prezervativ....a za toa ako te otkaci sto se sekiras...ne e sapun pa da se potrosi:toe:

Тука влијаат многу фактори... за каков почеток се мисли (дали една недела, дали 2-3 месеци), дали девојката е спремна, дали девојката имала претходно секс или не, колку сексуални партнери имала, дали е лесна... се` е индивидуално.

Некои девојки сексот го сметаат како нешто посебно и внимаваат во какви околности ќе се деси тоа, а на некои им причинува само потреба и не им е фактор времето. Секако постои и златна средина.:smir:

Како и да е, ако јас не сакам да имам со некој прв пат секс премногу рано, а тој го бара тоа од мене и инсистира, тогаш не ме почитува доволно. Сепак, машките по дифолт треба да си почекаат за секс. Не да ја молат, ама кога и таа ќе се согласи на тоа, тогаш.

се е до спонтаност. сепак не мислам дека треба да се избрзуваат работите. се ќе си дојде на време. а ако едниот не го прифаќа чекањето на другиот, тогаш настанува проблем.

Е па да де! Прашањето е едниот сака, а другиот ем му стиска ем му писка.

П.С. Спонтаноста или доаѓа или е резултат на прекумерната досадност „де бе златооо, те молам, само мааалку, плиииз само малку те молам.....:toe:

Секс на почеток на врската ќе значи дека дечкото поише ќе ја гушка девојката ради тоа што ќе му биде одморена раката...

настрана ремет
лично јас си барам уште на почеток на врска, ама се покажало дека ако ми даде во првите 3 недели врската ќе трае максимум уште 3, и се се сведува само на секс, строго
треба да се пази кој ти е сексуален партнер, половиот орган не е за хуманитарна помош:smir:

А бе мамицу му...
Потреба е бре алоооооо!!!!!!!!
И нема баш многу врска со искористување и слични тракатанци...
Ако пак се погоди сексот и кај двајцата...подобар предуслов за една врска не може ни да има...во најголем дел од случаите чувствата се раѓаат после сексот, кога гледаш каква е реакцијата на партнерот, па гушкање, бакнежи и сл...

Мислам дека значи огромна доверба на партнерите еден во друг. Е сега, секс, или водење љубов? Два мноооогу различни термини! Ако е секс е доверба и ослободување на животински нагони, а ако е водење љубов доверба и страс проследени со планови за заедничка иднина

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom