Срѓан Керим - заеднички кандидат

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
Мирен Даме ,да не те разочара и овој како војводата Љубчо:shok:
Секогаш постои таква можност од разочарување.

Работата е колку е мотивиран „лидерот“ да влезе во историјата запамтен како лидер кој работел за општото дробро (засега така се понаша Груевски), или како лидер кој си работел само за себе (Б.Ц. и љуБчо).

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
Пред неколку дена Срѓан Ќерим се договори со Социјалдемократскиот сојуз на Македонија за да настапи на изборите како нивен кандидат. Дали сеа вмровциве почнавте да вадите прљави алишта откога тој не е ваш кандидат?
quote]

Значи уште пред неколку дена во темата Дали Керим бил на прогрчки позиции ви кажав јасно дека тој ќе биде кандидат на СДСМ.

Мислам дека овој потег на СДСМ кој му го нуди на ВМРО ДПМНЕ е доста позитивен и ќе им помогне колку толку на нив пошо не можат да најдат кадар во нивната партија и ќе избираат кандидат преку извлекување.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Пред неколку дена Срѓан Ќерим се договори со Социјалдемократскиот сојуз на Македонија за да настапи на изборите како нивен кандидат. Дали сеа вмровциве почнавте да вадите прљави алишта откога тој не е ваш кандидат?
quote]

Значи уште пред неколку дена во темата Дали Керим бил на прогрчки позиции ви кажав јасно дека тој ќе биде кандидат на СДСМ.

Мислам дека овој потег на СДСМ кој му го нуди на ВМРО ДПМНЕ е доста позитивен и ќе им помогне колку толку на нив пошо не можат да најдат кадар во нивната партија и ќе избираат кандидат преку извлекување.
Од кога СДСМ одеднаш почна да се грижи за ВМРО и нивниот претседателски кандидат? :pos2:

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
А зошто би се затрчале да го „лапнат“ Керима? ВМРО-ДПМНЕ ќе треба да троши милиони евра партиски пари за кандидат на социјал-демократите. Бреее - памет. А СДСх би сакале Керим да стане претседател, ама гледајќи ги анкетите си рачунаат: “Што има да трошима партиски пари - кога и така ќе загуби.“ Затоа е предлогот - да бил заеднички кандидат.

Само политички ептен глуп лидер на ВМРО-ДПМНЕ во сегашните околности би поддржал кандидат што не е член на неговата партија, затоа што анкетите кажуваат дека токму кандидатот зад кој ќе застане Груевски - ќе победи. А Груевски се покажа дека не само што не е глуп, туку дека ниту еден политичар од опозицијата сега за сега не му е рамен.

Хеј - јас го поддржувам сега за сега Грујо - ама дури и Грујо да застане зад Керим - јас нема да гласам за Керим.

Јеби га - ќе треба да си отстапам од принципот „не давам поише глас на вересија“ - а гласот за Керим би ми бил глас даден на вересија дека типот ќе работел за Македонија и за мене. Досега - цел живот типот си работел за својот удобен живот. А зе мене - како обичен гласач од село Свирипичино? За мене од трите подолгото ќе има од кандидатот Керим.
Eh Dame ,Dame, ovde ne se izbira Pretsedatel na Partija, tuku Pretsedatel na celiot Makedonski narod i drzava...

Za eden pretsedatel e vazno da ima dobro zamisleni strategii za pretstavuvanje i vodenje na drzavata, a ne na koja politicka partija e clen...

Inaguracija na Pretsedatel koj e postaven so partiski konsenzus samo ja zacrvrstuva politickata stabilnost vo drzavata, a i Pretsedatelot dobiva na jacina vo nadvoresnite odnosi na Makedonija, vo odnos na Megjunarodnata Zaednica, bidejki negoviot zbor, voedno ke bide zbor i na site politicki subjekti, i narod vo zemjata...

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
Од кога СДСМ одеднаш почна да се грижи за ВМРО и нивниот претседателски кандидат? :pos2:
Па кога немаат кадар, мора некој да им помогне.
СДСМ се прогресивни и напредни, за разлика од ДПМНЕ кои прават постојано сопки.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Ova e dobar predlog zosto tie sto se uste so turska krv i ropski turski mentalitet ke glasat na turcin na izborite.

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
Eh Dame ,Dame, ovde ne se izbira Pretsedatel na Partija, tuku Pretsedatel na celiot Makedonski narod i drzava...

Не се согласувам со тебе по овој став. Од едноставна причина што во повеќе-партискиот демократски систем, партиите се тие преку кои се реализира политичкиот живот и активности. Значи кандидатот ќе биде партиска личност. Откако ќе биде избран за претседател ќе стане претседател на сите граѓани. (Формално може секој да се кандидира и како независен - ама шансите за успех му се мали).

Дали во УСА, Франција, Германија, Италија, Полска, ...., претседателите им се „непартиски“ луѓе?

НЕ

Партија стоела зад нив - а откако станале претседатели - нормално тие се претседатели на сите граѓани на нивните држави.

Од тој аспект - Керим има 0% шанси да стане претседател на Македонија.

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
OneAndOnly напиша:
Па кога немаат кадар, мора некој да им помогне.
СДСМ се прогресивни и напредни, за разлика од ДПМНЕ кои прават постојано сопки.
Имаше еден филм во бивша Југославија во кој имаше една парола
„Сваког дана у сваком погледу све више напредујем“. :pos2:

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Кога не им се дига ку*от на Сдсм сега ќе се здружуваат:toe: јасно им е на сите дека ќе победи секој зад кој ќе застане Вмро.

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
Кога не им се дига ку*от на Сдсм сега ќе се здружуваат:toe: јасно им е на сите дека ќе победи секој зад кој ќе застане Вмро.
И јас се согласувам дека секој зад кој ќе застане ВМРО ќе победи, ама не ДПМЕ

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
...
Хеј - јас го поддржувам сега за сега Грујо - ама дури и Грујо да застане зад Керим - јас нема да гласам за Керим.

Јеби га - ќе треба да си отстапам од принципот „не давам поише глас на вересија“ ... А зе мене - како обичен гласач од село Свирипичино? За мене ...
еве и јас еднаш да се согласам со даме (заправо вторпат е ова), да не помисли дека сум многу лош. Е сега што сме си одбрале различни "идоли" (додуша јас сеуште не сум одбрал) си е право на личен избор, и тоа воопшто не треба да ни пречи да си бидеме форумски другарчиња, така ли е даме?

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
еве и јас еднаш да се согласам со даме (заправо вторпат е ова), да не помисли дека сум многу лош. Е сега што сме си одбрале различни "идоли" (додуша јас сеуште не сум одбрал) си е право на личен избор, и тоа воопшто не треба да ни пречи да си бидеме форумски другарчиња, така ли е даме?
Така е. Може да се разијдуваме во мислењата - ама другарчиња на форумов ќе бидеме. И јас прифаќам од тебе и од другите по некое спротивно мислење. Еве (офф топиц) во врска со рекламирањето ми се бендиса мислата на Столе Наумов некни на Стадион - Канал 77. Рече: Абе и најдобар лек да е - од преголема доза ќе ти умре пациентот ако го труеш со лекот. И размислив - да - преголемото рекламирање иако мене не ми сметаше - изгледа имаше спротивен ефект.

Поздрав.

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
И јас се согласувам дека секој зад кој ќе застане ВМРО ќе победи, ама не ДПМЕ
Во официјалните документи ВМРО и ДПМНЕ прават ВМРО-ДПМНЕ, а она историското е друго. :toe: Овде полемизираме за избори за претседател во 2009 година каде активни чинители во политичкиот живот се ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ. Ако е по твое и СДСМ беа еднаш КПМ, па СКМ, па СКМ-ПДП и дури од скоро СДСМ за во иднина незнам. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom