А зошто би се затрчале да го „лапнат“ Керима? ВМРО-ДПМНЕ ќе треба да троши милиони евра партиски пари за кандидат на социјал-демократите. Бреее - памет. А СДСх би сакале Керим да стане претседател, ама гледајќи ги анкетите си рачунаат: “Што има да трошима партиски пари - кога и така ќе загуби.“ Затоа е предлогот - да бил заеднички кандидат.
Само политички ептен глуп лидер на ВМРО-ДПМНЕ во сегашните околности би поддржал кандидат што не е член на неговата партија, затоа што анкетите кажуваат дека токму кандидатот зад кој ќе застане Груевски - ќе победи. А Груевски се покажа дека не само што не е глуп, туку дека ниту еден политичар од опозицијата сега за сега не му е рамен.
Хеј - јас го поддржувам сега за сега Грујо - ама дури и Грујо да застане зад Керим - јас нема да гласам за Керим.
Јеби га - ќе треба да си отстапам од принципот „не давам поише глас на вересија“ - а гласот за Керим би ми бил глас даден на вересија дека типот ќе работел за Македонија и за мене. Досега - цел живот типот си работел за својот удобен живот. А зе мене - како обичен гласач од село Свирипичино? За мене од трите подолгото ќе има од кандидатот Керим.
Eh Dame ,Dame, ovde ne se izbira Pretsedatel na Partija, tuku Pretsedatel na celiot Makedonski narod i drzava...
Za eden pretsedatel e vazno da ima dobro zamisleni strategii za pretstavuvanje i vodenje na drzavata, a ne na koja politicka partija e clen...
Inaguracija na Pretsedatel koj e postaven so partiski konsenzus samo ja zacrvrstuva politickata stabilnost vo drzavata, a i Pretsedatelot dobiva na jacina vo nadvoresnite odnosi na Makedonija, vo odnos na Megjunarodnata Zaednica, bidejki negoviot zbor, voedno ke bide zbor i na site politicki subjekti, i narod vo zemjata...