Кабелска vs. Сателитска

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Девојка111, се надевам се зафркаваше.Ма каде може кабелска со сателитска.Тоа што мислиш дека има само турски, романски се лажеш.Треба да ти е отклучен Thor сателитот, и на него ги има сите канали од кабелска, со кристална слика!Никогаш немало лоша слика, нити се губело сигнал.Кодовите ги менуваат, ама ќе ги најдеш.Што фајде да плаќаш по неколку стотки месечно за тиња телевизија, кога можеш да имаш многу повеќе канали со кристална слика за 200-300 евра еднократно платени.Инаку, јас дома имам околу 1400 канали.

C

cige

Гостин
Kazi nesto poveke za ova,cena,uslovi,povolnosti,broj na kanali i dali ovaa cena e godisna ili se plaka samo ednokratno?
Ние дома ставивме сателитска без дримокс 180 евра еднократна цена,
од кабловска ги нема само А1 и Пинк, ама А1 ќе си го гледаш на обичната, мислам дека има 11 сателити ама сите не ги вклучува, незнам колку телевизии има, реално да ти кажам јас не гледам ТВ, и ако седнам да гледам не ја уклучувам сателитската, си гледам на кабловска, наскоро ќе ја исклучиме кабловската, џабе фрлање пари е тоа кога не вреди за ништо, со тие пари ќе си плаќаш дримбокс(100 евра годишно)

Член од
1 јули 2008
Мислења
165
Поени од реакции
19
јас имам еколајт сателитска од 250 евра, и да ви кажам право, плачам по инфел кабелска.
Значи стварно нема ама баш ништо. 500 канали се стандард кодирани, 1000 се арапски и ти останува да ги гледаш алфа тв, к15 и к15мјузик. Освен една арапска тв MBC2, незнам на која друга има добар избор на филмови. Катастрофа во кратки црти:tv:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Мојата ја зедовме околу 200 евра.Фаќа 20 и нешто сателити, и со клучовите се отклучуваат нови канали и нема проблем.Не би ја менувал ни за 30 кабелски:)

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Ние дома ставивме сателитска без дримокс 180 евра еднократна цена,
од кабловска ги нема само А1 и Пинк, ама А1 ќе си го гледаш на обичната, мислам дека има 11 сателити ама сите не ги вклучува, незнам колку телевизии има, реално да ти кажам јас не гледам ТВ, и ако седнам да гледам не ја уклучувам сателитската, си гледам на кабловска, наскоро ќе ја исклучиме кабловската, џабе фрлање пари е тоа кога не вреди за ништо, со тие пари ќе си плаќаш дримбокс(100 евра годишно)
Imam satelitska prasuvav za Dreambox:)

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Ај едно прашање...
Зедовме сателитска дома.
Кога ги барав каналите на Thor сателитот ги најдов сите програми од кабелска и мнооогу многу повеќе, Нова, ХБО, Дигифилм...
Но, пред некое време ги снема, т.е. no signal.
Како да ги вратам, т.е најдам пак знае некој?

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Ај едно прашање...
Зедовме сателитска дома.
Кога ги барав каналите на Thor сателитот ги најдов сите програми од кабелска и мнооогу многу повеќе, Нова, ХБО, Дигифилм...
Но, пред некое време ги снема, т.е. no signal.
Како да ги вратам, т.е најдам пак знае некој?
Пробај во сетинзите влези, и пробај мануелно да ги бираш каналите.Мора да има некоја опција за да ги бараш каналите.И види кога ќе има најдобар сигнал, така остави го.Ама најдобро ќе ти е да си прашаш во продавницата кај што си ја купил сателитската.Тие сигурно знаат како треба.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Пробај во сетинзите влези, и пробај мануелно да ги бираш каналите.Мора да има некоја опција за да ги бараш каналите.И види кога ќе има најдобар сигнал, така остави го.Ама најдобро ќе ти е да си прашаш во продавницата кај што си ја купил сателитската.Тие сигурно знаат како треба.

Уште немам време салам да ја расчачкам, ќе проверам за ова...

Член од
9 октомври 2008
Мислења
186
Поени од реакции
3
dobro bre luge ne treba ova prasanje ni da se postavi normlano deka satelitcka e najdobro mislam. so sakam si gledam a vamu so sakat mi pustaat i gi nema site kanali sto se na satelit pa makar bile i od tuguzija sakam da vidam nesto so ima vo svetov kakva produkcija i programa i tehika imat i ako ne gi razbiram se e dobro da se vidi. mislam prasanjevo ne e malce na mesto.na satelit ako se svrtat site sateliti i ako se dekodiraat site kodirani kanali so posojat ima neznam ni jas kolku kanali nemozes da dobrois i dogledas edno 3000 moze i vise more vise se neznam ni jas samo na eden satelit kolku se ma primer na hodbirt pa kamoli na drugite taka da.

C

cige

Гостин
Во рок од 2 недели 2 пати го сменија клучевите на Thor и мора да го носам ресиверот во сервис на секое мењавање.
Има ли решение некако од дома да си завршам работа?

Член од
14 февруари 2009
Мислења
162
Поени од реакции
17
Клучевите се менуваат многу често во денот, меѓутоа се aжурираат автоматски и немаш потреба да се замараш. Зборувам за Dreambox co card sharing. Се што ти треба е интерет конекција.
:bravo::bravo:

Ова е најдобро решение за сега

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Сите вие што имате сателитска и интернет - земете си DreamBox, тоа ви е најдоброто нешто што досега постои од ресивер. Сите клучеви за програмите автоматски си ги апдејтува, без вие да си трошите време и нерви, ги имате сите можни тв канали вклучувајќи ги и 12-13 канали на ТВ Пинк, како Пинк Србија, Пинк М (Црна Гора), Pink BH (Босна), Pinik Music, Pink Movies (странски филмови), Pink Action(Акциони филмови), Pink Film (Екс Ју филмчиња), Pink Kids (за деца) итн. Мислам дека не ги отвара само Текилите... мислам, нема конкуренција, си плаќаш еднаш годишно за card sharing-от што кај мене во Битола е некаде околу 4000 ден. и крај. Многу поисплатливо од кабелска. Ке ја стават некоја јака тв па за 1 месец ќе ја исклучат, па ти ќе се нервираш оти е тоа така, оти не ја стават HBO и сл... Со сателитската во секое време ја имаш секоја тв на располагање. Јас сум за сателитската во секој случај. Поздрав.:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom