- Член од
- 30 јануари 2005
- Мислења
- 7.397
- Поени од реакции
- 1.308
Сигурен сум дека примерот подолу ќе се развие во дебата за религиите општо, па така и насловот го наведов. Конкретно...
Вакви примери има и во другите “религии“ вклучувајќи ги и нашите блиски и мега популарни. Каков е вашиот став по ова прашање?
Кога мене би ме прашале, ментални болести дали постојат може да разговараме, но да се лиши од медицинска помош момче на 16 години кое не е свесно се` уште ни како врвките да си ги заврзе а не пак да знае дека ментална болест не постои е далеку од глупаво. Тоа е лудо исто онолку колку и модерните постулати на илјада и едната религија која ја знаат вистината за нашето постоење, минатото и иднинатаУтрински весник напиша:Смртта на шеснаесетгодиш ниот Џет Траволта на вториот ден од новата 2009 година беше тажна вест за интимна семејна трагедија, која прерасна во контроверзни толкувања за причините за
прераното заминување на синот на славните родители Џон Траволта и
Кели Престон. Во некои претпоставкие изразено нескриено сомневање дека смртта на Џет Траволта дошла прерано поради скиентолошките уверувања на неговите родители. Според учењето на скиентолошката црква, ментални болести не постојат, односно за нив се виновни самите болни, па тоа е и причината поради која Траволта - Престон не го лекувале синот, кој очигледно бил ментално хендикепиран кога на 16 години му било потреб-
но внимание на две дадилки.
Вакви примери има и во другите “религии“ вклучувајќи ги и нашите блиски и мега популарни. Каков е вашиот став по ова прашање?