Trance музика

Не слушам таква музика(па затоа и немам мислење) али се што не е емо и турбо фолк почитувам

Излезе Tuvan... :vozbud: :vozbud: :vozbud: (Original, Gareth Emery и Andy Blueman)

Е сега еве ја дилемата... Tuvan или Aztec? Нема шанси помеѓу овие две да се избере подобра.

^ Aztec ја ставам (далеку) пред Tuvan. И двете се ремек-дела, тоа е факт, но сепак Aztec е за, барем 1 класа подобра и тоа миксот од Али и Фила, мене лично ми е подобар од оригиналот.

Tuvan e ок и фино звучи, убав е оригиналот и ремиксот од Герет Емери (кој според мене е подобар), а за она што го има скоцкано Енди Блумен, немам коментар, преслушете ги сите 3, па кажете и оценете. КАНТА !!! :tapp:

П.С. : А да не ја заборави случајно Home од ПВД ?!?! .. И таа е тука некаде. :wink:

И трета год. по ред Армин е нумеро уно. Респект за мајсторот, јас лично очекував да го симнат од врвот А&Б (или пак во најмала рака Гета), али еве си остана недопрен .. Така кажаа фановите.

Ме изненади големиот прогрес на Дедмаус и Герет Емери. Јас знаев дека глушецот е доста слушан, респектиран од публиката и мн. баран, но 6тото место е енормен успех за него и јас му честитам на тоа. А и овој вториот не е за бацање, на сета конкуренција британецот е 9ти. Факт што доволно зборува за тоа колку е слушан.

Публиката уште год. покажа дека транс музиката, а со тоа и транс ДЈите се најслушани и најобожувани. Во новите топ тен, 7/10 се транс ДЈи. Тоа е сосема доволен показател ..

Transot e za mene duhovna muzika.Taa mi e vekje sekojdnevie.I koga go slusam podolgo vreme se desava da od edno custvo na polet i euforija se se svede na edno neobicno custvo na blagosostojba.
da se razbereme,zboram za psaj,goa,darkpsaj,fullon.

a toa progresivot,euro i takvi stvari,ne da me nervira u zadnje vreme,me iritira.I sam se cudam kako sum go slusal nekogas...neznam...:smir:

eve nesto temno...

BooM ShivayA!!!

И трета год. по ред Армин е нумеро уно. Респект за мајсторот, јас лично очекував да го симнат од врвот А&Б (или пак во најмала рака Гета), али еве си остана недопрен .. Така кажаа фановите.

Ме изненади големиот прогрес на Дедмаус и Герет Емери. Јас знаев дека глушецот е доста слушан, респектиран од публиката и мн. баран, но 6тото место е енормен успех за него и јас му честитам на тоа. А и овој вториот не е за бацање, на сета конкуренција британецот е 9ти. Факт што доволно зборува за тоа колку е слушан.

Публиката уште год. покажа дека транс музиката, а со тоа и транс ДЈите се најслушани и најобожувани. Во новите топ тен, 7/10 се транс ДЈи. Тоа е сосема доволен показател ..
- Мислам дека John 00 Fleming во најмала рака заслужува да биде во топ 10.
- 7 од 10 диџеи се транс, ама за жал ова се све Euro-Trance и Vocal Trance глупости. Дури и Infected Mushroom незнам што бараат на 12 место кога они се Live Band и немаат допирни точки со диџејство. Како најдобар на листата од Psy-Trance диџеите е Astrix на 55 место, што е стварно тиња, а можеби и најдобриот Psy диџеј - Skazi е на 81во. Мизерија е ранков...
PS: Fatboy Slim е на 94то место :nesvest:
Transot e za mene duhovna muzika.Taa mi e vekje sekojdnevie.I koga go slusam podolgo vreme se desava da od edno custvo na polet i euforija se se svede na edno neobicno custvo na blagosostojba.
da se razbereme,zboram za psaj,goa,darkpsaj,fullon.

a toa progresivot,euro i takvi stvari,ne da me nervira u zadnje vreme,me iritira.I sam se cudam kako sum go slusal nekogas...neznam...:smir:
И јас сум навлечен највеќе на Night Full-On, па на Pop Full-On & Dark, ама ми се дешава у последно време се почесто да слушам и Progressive. Симни ги следниве албуми (или можеби веќе ги имаш), мора да ти се свиѓат: VA - Traffic - Compliation by Khianz [2008] & New Order Vol. 2 Compiled by Ace Ventura [2009]

- 7 од 10 диџеи се транс, ама за жал ова се све Euro-Trance и Vocal Trance глупости. Дури и Infected Mushroom незнам што бараат на 12 место кога они се Live Band и немаат допирни точки со диџејство. Како најдобар на листата од Psy-Trance диџеите е Astrix на 55 место, што е стварно тиња, а можеби и најдобриот Psy диџеј - Skazi е на 81во. Мизерија е ранков...
PS: Fatboy Slim е на 94то место :nesvest:

И јас сум навлечен највеќе на Night Full-On, па на Pop Full-On & Dark, ама ми се дешава у последно време се почесто да слушам и Progressive. Симни ги следниве албуми (или можеби веќе ги имаш), мора да ти се свиѓат: VA - Traffic - Compliation by Khianz [2008] & New Order Vol. 2 Compiled by Ace Ventura [2009]
за Џон 00 Флеминг си во право за другиве и којкако... а иначе за New Order Vol. 2 Compiled by Ace Ventura... Ace Ventura растура:vozbud:

- 7 од 10 диџеи се транс, ама за жал ова се све Euro-Trance и Vocal Trance глупости.PS: Fatboy Slim е на 94то место :nesvest:[2009]

Добро сега, немој со такви коментари веднаш. Тоа ти е Друже, пред се тоа е разлика во вкусови кога е во прашање трансот, па и било која др. музика. Ти можда си повеќе по даркот и тоа ти прија, али и самиот гледаш дека кај денешниве генерации повеќе пали вокал трансот, аплифтингот, прогресивот јбг (зборам за трансерите) .. Што е и повеќе него пријатна музика за слушање, како за во клубовите, така и по дома. Кажи ми само дали го имаш преслушано последниов албум на А&Б ?? - Па јас лично би ти кажал дека поубава аплифтинг музика, со прекрасен женски вокал, за домашна чил-аут атмосфера, едноставно НЕМА. Симни го, нема да зажалиш ..

А гледам дека и си изненаден од местото на ФБ Слим. Имаш 19 и го знаеш убаво него, а и сигурен сум дека доста го респектираш и цениш, па и затоа си шокиран. Можда Фетбој уште го држи своето реноме на високо ниво, али САМО меѓу оние кои го знаат. А кога би излегол надвор и би направил анкета на сите што ќе ги сретнеш со под 17-18, на прашање : Дали знаете кој Фетбој Слим ? - Јас ти гарантирам дека половина само ќе згрчат раменици, а др половина ќе ти каже : Хммм .. Паа мислам дека знам, тоа е групата номинирана за Best Rock Band на EМА. Така ?!?!? :nesum: - Ептен патетично звучи, ал тоа е. Музиката иде напред, а со тоа и се менуваат ликовите т.е. доаѓаат нови.

А гледам дека и си изненаден од местото на ФБ Слим. Имаш 19 и го знаеш убаво него, а и сигурен сум дека доста го респектираш и цениш, па и затоа си шокиран. Можда Фетбој уште го држи своето реноме на високо ниво, али САМО меѓу оние кои го знаат. А кога би излегол надвор и би направил анкета на сите што ќе ги сретнеш со под 17-18, на прашање : Дали знаете кој Фетбој Слим ? - Јас ти гарантирам дека половина само ќе згрчат раменици, а др половина ќе ти каже : Хммм .. Паа мислам дека знам, тоа е групата номинирана за Best Rock Band на EМА. Така ?!?!? :nesum: - Ептен патетично звучи, ал тоа е. Музиката иде напред, а со тоа и се менуваат ликовите т.е. доаѓаат нови.
Епа тоа е тоа што го зборам дека македонскиов менталитет е мизерија. Fatboy Slim е единствениот човек што собрал 250.000 луѓе на журка, а во Македонија никој не го знае. Срамота. :nenene:

Е луѓе, а што мислите за Аплифтинг Мелодик правецот.Таа ствар нејвише се фура во Грција и Израел.Јас кога влегов во транс светот почнав со овој правец (слушав прогресив пред тоа)и го слушам и ден денеска заедно со псај-от,дарк-от и гоа-та.Гледам на нет,по форуми,а и со пријатели кога сум разговарал,мелодикот овде слабо стои со фанови,незнам зошто.Јас просто го обожавам.Што мислите вие,ха?...:)

еве нешто...

Cyan - Merlin

Holymen - Binah

D.O.T. - Once In Your LIfe

Нешто од најновата епизода на ASOT:

И ајде момци, гласајте за (доле), за најдобра транс трака годинавааааа... Ако не и едно од топ 10те парчиња уметност досега создадени од човештвото...

Епа тоа е тоа што го зборам дека македонскиов менталитет е мизерија. Fatboy Slim е единствениот човек што собрал 250.000 луѓе на журка, а во Македонија никој не го знае. Срамота. :nenene:
грешка си дека никој не го знае... сега види eurо,вокал трансот вистина дека пали поќе кај младината шо рече 4I4. Jас слушам баш се од електронска музика и некако псајот и гоа почна поќе да ме влечи ама пак по дома ретко пуштам поќе сум на аплифт.

интересно ти е ова многу некако ме потсеќа на Dream транс

И ајде момци, гласајте за (доле), за најдобра транс трака годинавааааа... Ако не и едно од топ 10те парчиња уметност досега создадени од човештвото...

добра е :) кај може да се гласа ? хехе

иначе од мене до сите вас :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom