Trance музика

relaaaaaaax.....Perfect!!! einfach nur traumhaft :-)
едноставно неам зборови посебно за вторава трака :vozbud:
relaaaaaaax..... и после не вреди??? кој рече така down a

Јас, и уште многу други кои во последните 2-3 години слушале барем една ASOT/TATW/MFTBP епизода...

Јас, и уште многу други кои во последните 2-3 години слушале барем една ASOT/TATW/MFTBP епизода...
a да слушнеш ти една TCL епизода ама онака убаво од 10 до 02h па да ми кажеш после ова ,она тоа ,така ,ова ,вака и секако најдобриот на сите времиња дефинитивно се враќа таму каде што треба да биде позз:wink:

a да слушнеш ти една TCL епизода ама онака убаво од 10 до 02h па да ми кажеш после ова ,она тоа ,така ,ова ,вака и секако најдобриот на сите времиња дефинитивно се враќа таму каде што треба да биде позз:wink:
Club Life и Music for balearic people на Roger Shah идат во исто време и секогаш ја слушам емисијата на Роџер, еднаш се излажав Тиесто да го слушам, катастрофа од емисија, уште кантри да почнеше да пушта.

За 2009та година, според мене...

1. Armin Van Buuren
2. Above And Beyond
3. Markus Schulz
4. Roger Shah
5. Aly And Fila

Ова за DJ... За продуценти не ни сакам да размислувам, не може да се избере најдобар.

За 2009та година, според мене...

1. Armin Van Buuren
2. Above And Beyond
3. Markus Schulz
4. Roger Shah
5. Aly And Fila

Ова за DJ... За продуценти не ни сакам да размислувам, не може да се избере најдобар.
a Paul Van Dyk kaj ке го сместиш според тебе ?? ? ?? баш ме интересира или го заборави а???? David Guetta според мене би требало да биде прв:helou:ама ај да го видам твоето размислување

музика која потполно смирува...мене ми е мн симпатична за слушање:wink:

На мене не ми е добра али кој сум тука ја да кажувам кој шо сака нека си слуша шо му лежи на душа тоа...:toe:

a Paul Van Dyk kaj ке го сместиш според тебе ?? ? ?? баш ме интересира или го заборави а???? David Guetta според мене би требало да биде прв:helou:ама ај да го видам твоето размислување

Искрено кажи ми, знаеш ги тие последните 3ца (4ца поточно :))?

ja неам појма а /// еве и ја гласав онака како на линков http://www.thedjlist.com/
можеш слободно да се соочиш со вистината:helou:Top Ten DJs out of 210,609 Total DJs крај

ja неам појма а /// еве и ја гласав онака како на линков http://www.thedjlist.com/
можеш слободно да се соочиш со вистината:helou:Top Ten DJs out of 210,609 Total DJs крај
абе види... ова се собрало и зато уште Тиесто е прв... а види јас сум голем фан на тиесто ама кошо глеам и фати удолницата... не знам по една нова трака не можам да судам ама од ко ќе го чујам целиот албум ќе видиме... Како диџеј да а како продуцент мислам дека овојпат ќе е сјебат...

His remix of Delerium featuring Sarah McLachlan's Silence was the first house track ever broadcast on daytime radio in North America, (it became an international dancefloor anthem and also spent eight weeks in the UK top 10 chart)...
(страницава малку е имат утнато ама?)

TheDJList... Ох брее, барем да знаеше која е "официјалната листа", ќе те разберав ако Тиесто беше прв. Ама вака... Its sad, man. It really is. :)

И ако не ги знаеш, човек, не си во тек со случувањата на транс сцената во последните 2-3 години, нели? :)

His remix of Delerium featuring Sarah McLachlan's Silence was the first house track ever broadcast on daytime radio in North America, (it became an international dancefloor anthem and also spent eight weeks in the UK top 10 chart)...
(страницава малку е имат утнато ама?)

Малку повеќе. :)

TheDJList... Ох брее, барем да знаеше која е "официјалната листа", ќе те разберав ако Тиесто беше прв. Ама вака... Its sad, man. It really is. :)

И ако не ги знаеш, човек, не си во тек со случувањата на транс сцената во последните 2-3 години, нели? :)

Малку повеќе. :)
hhhhh ај знам на која листа мислиш а таму кое место е тиесто а си видел или само Бурен го глеаш бурен=буре барут
Тиесто на таа листа е втор али ај нема врска зверот ке се врати кај и да е :baeh:

Гледам сте почнале со типувањата за новата ранг листа со сосема оправдано фаворизирање на транс диџеите, па ајде и јас да произлезам со некој мој став и мислење. Вака стојат работите, според мене :) ..

Above & Beyond дефинитивно би требало да избијат на прво место за 2009та (со цел респект кон Армин кој веќе 2 год. по ред е таму), а и еве зошто : Постигнаа огромен успех, а воедно и мене страшно ме импресионираа со новиот маестрално изработен албум во кој сите траки до една (барем според мене) се ХИТ, второ на емисијата што ја водат TATW вртоглаво и се крева рејтингот и е се послушана генерално кај оние што редовно ја пратат транс сцената и како трето, имавме и ние шанса да ги чуеме во живо кога гостуваа во Колосеум месец дена пред Армин, па според мн. кои имаат присуствувано и на двете журки, настапот на А&B го оценуваат како подобар.

Армин, мислам дека ќе падне за едно место т.е. ќе биде втор. Стардно, добро ја истера 2009та. In & Out Of Love стана една од најслушаните вокал-транс траки (иако за жал премина во ТЕШКА комерцијала), а воедно и стандардно-одлично си ја водеше својата емисија, за многумина можеби и моментално најдобрата АSOT.

Е сега за третото место ќе биде мртва трка. Моментално таму се наоѓа ПВД, кој според мн. би требало да падне. Тој издаде нов албум (заедно со машкиот вокал Џони МекДаид) кој помина и така и така (мене лично ми се свиѓа), но и од истиот тој албум произлезе една од најдобрите траки за годинава - Home. Плус тоа, од моја гледна точка, има додатен + бидејќи имав прилика да го слушнам во живо кога гостуваше во Софија и само едно ќе кажам - МАЈСТОР, стара школа, си е стара школа :). Но од друга страна тука се наоѓаат диџеи кои се во подем и кои се потенцијални загрозувачи на ПВД. Тоа се Џон О'Калаган, Роџер Шах и Маркус Шулц. Јас лично, сите нив би ги ставил на исто рамниште, но некако мислам дека блага предност пред останатите има Шах на кого особено добро му оди неговата емисија MFBP.

И се разбира, тука се и стандардно добрите, пред се одлични ремиксери Cosmic Gate и Aly & Fila. И тие и тие направија страшни ремикси на по неколку траки во изминативе година дена, но исто така издадоа и по едед хит - Not Enough Time од C.G. (која ми е една од најслушаните траки во последно време) и Rosaires од A&F. Но на Aly & Fila одлично им оди емисијата што ја водат FSOE, така да мислам дека тоа им дава додатен + во сево ова.

Очекував и кам-бек на ATB со тој најавуван нов албум (кој мене ептен ме бендиса), но мислам дека некако задоцнија со него, па и од тука не очекувам нешто посебно да напредуваат. А од останатите т.е. НЕтранс диџеите очекувам влагање во топ 10 на Deadmau5 ..

Пааа според ова, вака некако би требало да изгледа, според мене се разбира :) :

- Above & Beyond
- Armin van Buuren
- Roger Shah
- Paul van Dyk
- Markus Schulz
- Aly & Fila
- David Guetta
- Cosmic Gate
- Deadmau5
- John O'Callghan

За 2009 (според мене нели):