Trance музика

Епа Никола добредојде.
Негооооооо зборот ми беше за Москва, не ми се свиѓа таа андерграунд атмосвера пошто местото е хаос. Боље напрај го на отворено негде у природа, 100 пати ќе биде поинтересно.:smir:

jas ja zasakav prilicno bidejki deckomi e tezok transer pa odvreme an vreme si slusam i jas so nego inace ne e losa mi se sviga

Кутрите ние, отфрлени од околината :pos2: мала шала....
ај бе шо...шо ни фали, си уживаме на сопстевн, јуник начин, шо ни можат фолкерите :wink:
Треба да отвориме нова тема.... Фолкери vs. Трансери (ако више не постои, поима неам) :wink: ке има тепање :wink:
ај нема везе,
ПОЗДРАВ до ситеееееее:smir:

nikolagj добродојде.....!!!!!!!
си ја избрал правата музика,
за страни, плејлисти, траки и журки ќе бидеш известуван, за тоа е и темава
Ајде луѓе иаме нов човек... почнете со информации!!! Аааа да, и посакајте му добредојде нормално =)
и ко шо рече мојот мил комшија Дон Јас, велкам ту д клаб!!

А најак ми е муабетот на некој онака фолкер , демек абе шо муабет та музиката тупси тупси глата да те фати да неможи чоек да се напие :pos: А на секоја турбо фолк песна скоро истата музика е :) се 3 четвртински такт и то е оп са . то е low IQ :)

Инаку да се вратам на темата уште копнеам по белата сензација

http://www.youtube.com/watch?v=jcEo_5iKZyk

Не се разбирам од транс, мора да имаш ептен слушано за да се разбираш во финеси.

А најак ми е муабетот на некој онака фолкер , демек абе шо муабет та музиката тупси тупси глата да те фати да неможи чоек да се напие :pos: А на секоја турбо фолк песна скоро истата музика е :) се 3 четвртински такт и то е оп са . то е low IQ :)

Инаку да се вратам на темата уште копнеам по белата сензација
Само околу фолкерите нешо да спомнам :) Па они јадат гомна за се бе :) И за транс и за метал и за се! А нивната музика е најсрање и се слуша само кај нас, србија и бугарија! А метал и транс се слуша сегде! Рапериве македонски 90 посто се фејкери шо позади зграда слушаат цеца а у град рап али тоа ти е... нека не серат колку сакаат! Ама транс не ми смета (не го ни слушам ама ич)....

Ајде малку chillout за трансерките :back::

Sunlounger Feat. Zara - Crawling (Chill Version)

Armin Van Buuren - Burned With Desire (Xdr Short Mix)

Македонците ако у нешто се први тоа сигурно е у праење добри даркови еве, за пример земете ги Атриом, ја помек дарк со толку добро фклопени сфери и ефекти неам чуено од ниеден странски артист, уникати се нема што само што проблемот е што нема многу пари од праење на таков тип на музика, на пример да издадеш трака у компилација за Првати рекордс е негде околу 200 евра, издавање на албум негде од 3500 до 4000 евра али љубовта е таа што е битна. Доказ за тоа е еден мој другар кој буквално е опседнат со мракови, дневно слуша по пет шест саата, типот толку добро го разбира звукот што дур иде траката ти го кажува и опишува секое делче што доаѓа, почна да се бафта со програмиве Фрути Лупс, Кју Бејс сеа напраи нова трака, коа ми ја пушти не можев да поверувам дека човек само од премногу слушање на музика успеал да напраи трака која не може да ја напраи продуцент со 10 години искуство. Само уште не се разбира у мастеринг, а тоа ќе му дојде нешто како кристализирање односно правење на почист звук, сеа изглеа дека за тракава некој друг ќе му го праи мастерингот па ќе ја издава за Првати или некоја друга издавачка куќа. А да ќе заборавев не заборавајте да го набавите новиот албум на Атриом версус Енцефалопатикус :smir:

Atiohm се нешто вансериско.
icon_cool.gif
Риспект за Саше и Лео. Никој подобро ја нема опишано "ракијата" од нив :icon_lol:
new043.gif

Welcome to da club j00! <3

Е, и за почеток, ме мешај trance и house музика, house-от е многу lame! Врска немотија, не се споредува со trance, не е секоја електронска музика иста, ко да споредуваш рок и дет метал работава.

Tуку, сакав да прашам, има тема на форумов за ДнБ музиче? ДнБ форумот е ептен замрен, па ке испоштуем да се отвори ДнБ тема тука.

не е хаусот лејм.. се лажеш.. само не е за фрик аут прилики... дека неможеш да споредиш транс и хаус точно.. ама да кажеш дека е лејм немоеш.. исто ко шо немоеш да каеш дека и фолкот е лејм.. можда на нас трансерите не ни се свиџа.. ама има фолкери шо го свиџаат... ти текиња.. само сепак.. електронската музика е далеку со поголем број слушатели од кој било друг жанр.. такада.. транс ФТВ :)

Welcome to da club j00! <3

Е, и за почеток, ме мешај trance и house музика, house-от е многу lame! Врска немотија, не се споредува со trance, не е секоја електронска музика иста, ко да споредуваш рок и дет метал работава.

Tуку, сакав да прашам, има тема на форумов за ДнБ музиче? ДнБ форумот е ептен замрен, па ке испоштуем да се отвори ДнБ тема тука.

Нема врска тоа пример мене ми се допаѓа се од хаус и прогресив и се од транс , и тоа дека е лејм нема врска, хаусот е помек побавен поискулиран, додека трансот е многу побрз. Се е тоа до вкусовите на слушателот, а се разбира и расположението, јас пример ако сакам онака да искулирам да се опуштам си слушам хаус ова она.

Македонците ако у нешто се први тоа сигурно е у праење добри даркови еве, за пример земете ги Атриом, ја помек дарк со толку добро фклопени сфери и ефекти неам чуено од ниеден странски артист, уникати се нема што само што проблемот е што нема многу пари од праење на таков тип на музика, на пример да издадеш трака у компилација за Првати рекордс е негде околу 200 евра, издавање на албум негде од 3500 до 4000 евра али љубовта е таа што е битна. Доказ за тоа е еден мој другар кој буквално е опседнат со мракови, дневно слуша по пет шест саата, типот толку добро го разбира звукот што дур иде траката ти го кажува и опишува секое делче што доаѓа, почна да се бафта со програмиве Фрути Лупс, Кју Бејс сеа напраи нова трака, коа ми ја пушти не можев да поверувам дека човек само од премногу слушање на музика успеал да напраи трака која не може да ја напраи продуцент со 10 години искуство. Само уште не се разбира у мастеринг, а тоа ќе му дојде нешто како кристализирање односно правење на почист звук, сеа изглеа дека за тракава некој друг ќе му го праи мастерингот па ќе ја издава за Првати или некоја друга издавачка куќа. А да ќе заборавев не заборавајте да го набавите новиот албум на Атриом версус Енцефалопатикус :smir:
Го заборави Јудиштира. :)
Многу ме нервира тоа што еве во нашава земја повеќе се ценат странски ди-џеи и артисти отколку наши. Колку и да имаат нашите квалитет (кои има артисти кои многу го поседуваат) сепак ако бираат некои за 200 ден. на наш ди-џеј и 200 ден. на странски ди-џеј пола и више би отишле на тој странскиот. Не се почитува нашата транс сцена.

veke 3-4 godini slusam trance, zurka ne propustam i top mi e:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom