Кое е Божјото име?

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
Стварно де ај наведи ги? или барем 10-20 .

Чекај ако вашиот бог се одазива на секое име посебно тооогашш

ааауууухххххх човече еј

ај кај воа кристијаниве биле Тројца па треба секој посебно да го викаш

ами кај вас 99 богови па вие сте биле пагани бе .!

1 господ е аман има 99 имиња, а кај христијаните постои (му се молат на) бог,неговиот син(кој не постои), и светиот дух...

1 господ е аман има 99 имиња, а кај христијаните постои (му се молат на) бог,неговиот син(кој не постои), и светиот дух...
Ако неговиот син не постои што бара Исус во Куранот...btw..Мухамед го нема во Библијата ни како трговец..А името на Бог не е а оние коине веруваат во него..

Ако неговиот син не постои што бара Исус во Куранот...btw..Мухамед го нема во Библијата ни како трговец..А името на Бог не е а оние коине веруваат во него..

исус на куранот се вика ISA и според куранот не е син на господ туку профет....замисли како може еден обичен чобек да биде син на господ....а вие немате поим како изгледа господ...со овој разговор вие речете дека ако е исус син на господ тогаш и господ можеби е чобек...нема логика....барем кај нас муслиманите нема синови....:tapp:

исус на куранот се вика ISA и според куранот не е син на господ туку профет....замисли како може еден обичен чобек да биде син на господ....а вие немате поим како изгледа господ...со овој разговор вие речете дека ако е исус син на господ тогаш и господ можеби е чобек...нема логика....барем кај нас муслиманите нема синови....:tapp:
Види за да дискутираш за Исус треба прво да ја прочиташ Библијата..па да ти стане јасно кој е и што е...А за изгледот на Господ..не биди апсурден..Бог не е тело па да има излгед...или си се претплатил на карикатурите од Данска

Види за да дискутираш за Исус треба прво да ја прочиташ Библијата..па да ти стане јасно кој е и што е...А за изгледот на Господ..не биди апсурден..Бог не е тело па да има излгед...или си се претплатил на карикатурите од Данска

анализирај добро што сакам да ти кажам,читај го добро....и ти за да дискутираш за мухамед читај ја прво куранот....но пак зборуваш иако не знаеш. епа кога бог нема тело (изглед) како може исус да биде негов син?

анализирај добро што сакам да ти кажам,читај го добро....и ти за да дискутираш за мухамед читај ја прво куранот....но пак зборуваш иако не знаеш. епа кога бог нема тело (изглед) како може исус да биде негов син?
Знаеш што е отелотворување? Бог се понизил доволно(за наше спасение) да се отелотвори преку утробата на својата креација..Значи Исус не е само Божји син туку е Бог..Тој и Таткото се едно..те исто...Кога збориме за тоа треба да се прави разлика околу природата на Исус која е двојна..широка ќе да е оваа а темата е Божјото име...

Знаеш што е отелотворување? Бог се понизил доволно(за наше спасение) да се отелотвори преку утробата на својата креација..Значи Исус не е само Божји син туку е Бог..Тој и Таткото се едно..те исто...Кога збориме за тоа треба да се прави разлика околу природата на Исус која е двојна..широка ќе да е оваа а темата е Божјото име...

Кога Исус ќе рече “мојот татко кој е на небото“ на кој мисли ?

Кога Исус ќе рече “мојот татко кој е на небото“ на кој мисли ?

Тоа ќе го рече Исус човекот...

Ај погоди чии се ови зборови...

Отк. 1:17, "Јас сум Првиот и Последниот и Живиот, и умрев, и ете , Жив Сум во сите векови"

Отк. 2:8, "Ова го зборува Првиот и Последниот, Кој умре и оживе"

Отк. 22:13, "Јас Сум Алфа и Омега, и ете, доаѓам скоро, и наградата Моја е со Мене, за да му дадам секому според неговото дело! Првиот и Последниот, Почетокот и Свршетокот."

"Зашто ако не поверувате дека ЈАС СУМ, ќе умрете во своите гревови."

Не ми одговори на прашањето - На кого Исус мисли кога ќе речи “Мојот татко кој е на небесата“

Не ми одговори на прашањето - На кого Исус мисли кога ќе речи “Мојот татко кој е на небесата“
Па ти одговорив на Бога затоа што зборува како човек..Исус има двојна природа...тој е и човек и Бог...тоа го знае секој кој себе си се нарекува Христијанин..
А одговорот за милионче е....
Јас и Татко Ми едно сме.” Јован 10-30..
Што мислиш што сака да каже?

Види потенцирање на она “На небесата“, хммм ако имал двајца татковци па да вели за едниот дека е оној на небесата. Исус го сметал Бога за свој духовен татко а не како вистински татко па затоа и му се обраќал како “мојот татко на небесата“ пошто си имал и свој овоземен - физички татко. Зато и го потенцира тоа на небесата да се знае за кој татко зборува.

Добро де Јован што му бил, ако не татко? Нормално е да се прави разлика..оти дури и кога зборуваме Исус човекот сепак треба да се знае дека неговиот татко е од Небесата...нема овде ништо нејасно...

Јосиф мислиш. Али татко на сите Евреи бил Бог. Не само на Исус. Сите Евреи биле божји синови. Али си имале и овоземни татковци. Од чие “семе“ потекнувале. Убаво пиши во евангелијата која е лозата на Исуса. Овоземна е не е небеска.

Исус мисли на Неговиот Отец, Небесен. Отецот Го роди Синот, пред сите векови, во Небесниот, духовниот Свет. А Синот се овоплоти преку Исуса Христа и стана човек (по тело) па така, од евангелските текстови, може лесно да се заклучи кога Исусу се однесува како Син човечки а кога како Син Божји.

:) да Јосиф...
Од чие "семе" Исус не потекнува...оти ако потекнува ова нема да го каже за кое
не добив од тебе мислење..Јас и Татко Ми едно сме.” Јован 10-30..а не мисли на Јосиф...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom