Владава премногу се саморекламира?! СДСМ љути.

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
И сам не знаеш колку си ја погодил работата со оваа реченица.... всушност по ова се раководеа сите што биле на власт досега.

пензии????????...да не си грешка нешто?

Можда сум во грешка - Б.Ц. им зеде 8%, бугаринот-предавник им ги врати, после Б.Ц. пак малкуцка 3-4% им ги зеде, па сега Грујо секоја година по 10% повеќе им дава. Тоа е грешката?

Koj spored tebe se partiski reklami?I od kade e ova so 150 000 000e.Mislam od kade informacijata.
Во недостаток на официјални информации за релевантна ја земам бројката изнесена од Транспарентност Македонија.
Појма немам - ама еве да речеме 50 милиони евра годишно НАШИ пари.
Дали Македонија како држава е во ситуација да троши 50 милиони евра годишно НАШИ пари на реклами, особено во време на светска економска криза ?
Наброј ми барем една држава во транзиција, каде што тамошната влада троши 2% од вкупниот буџет на саморекламирање.
Дали средствата ја оправдуваат целта ?
Па дали секоја година по 10% поголеми пензии и плати, дали прво 40, па 50 па 70 милиони евра субвенции за земјоделците, дали ваучарите за секој студент, дали новите спортски сали, дали новите патишта, дали реформите во начинот на исплата на платите (каде што нема да може газдата да ти дава плата а да ти крие дека не ти уплатил здравствено и пензиско) - не се во функција на подобрување на животот. Или ти сакаш - добро е да го работат тоа што го работат - ама треба да ќутат и да не се рекламираат? Ахх - тоа нема да се случи па СДСМ колку што сакаат нека протестираат.
Не бе DameMak. Јас сакам да кажам дека преку овие таканаречени рекламирања се перат големи пари за кои во иднина некој МОРА да одговара. 50 милиони евра годишно раздели ги на 5 телевизии на три весника и на две продуцентски куќи, па ќе го воочиш криминалот кој не може да го видиш.
Не сум парламентарец за да ти цитирам под кој број се тие ставки - ама тие ставки секако дека постојат. Ако зад некоја реклама не стои конкретно министерство - тогаш зад тоа стои Владата генерално, па така и за рекламата „Ти си Македонија“ мислам дека ако не е тоа проект на минстерството за Култура, тогаш најверојатно зад таа реклама стои целата влада - т.е. некој нејзин сектор. Патем, знам 2-3 мои пријатели грци - ептен ги нервира таа реклама.
А рекламава оди и во Грција ?

Неее, не сакам тоа никако да го кажам. Рекламирањето е дел од економските механизми кои обезбедуваат САМООДРЖЛИВОСТ НА СИСТЕМИТЕ.
Посочи ми ја логиката на болдираното, но прво земи во предвид дека разговараме за влада на Република Македонија која троши народни пари, а не за некоја компанија од типот на Кока Коала или Мерцедес.
Ама како што гледаш - Грујо не е како глупиот бугарин-предавник, туку многу паметно ја води и партијата и системот на самоодржување на таа негова партија на власт.
Мојот впечаток за неговото владеење е сосема спротивен од твојот, но сепак да се задржиме на темава.
Напротив...
Јас пак нив ги сметам само како блага форма на одамна најавуваната и досега невидена на дело.....ДЕ-КОМУЊАРИЗАЦИЈА на македонското општество.
Без кое нема ..ниту европски видици..со комуњарски астигматизам на очите (деформиран-искривен поглед на светот и опкружувањето) кај народот.
:tapp:
И ти ако се знаеш што пишуваш

Па кај бивало комуњар, комуњар да декомуњаризира.

Дрн дрн јариња.:tapp:

Рекламите со кои се промовира Македонија надвор од државата како турустичка дестинација, ги подржувам

OOOOOOOOOOOOO мислев дека нема да го дочекам ова.
Реален подржа нешто што е од оваа влада . Добро е.
Срекен божик и се најубаво.

Можда сум во грешка - Б.Ц. им зеде 8%, бугаринот-предавник им ги врати, после Б.Ц. пак малкуцка 3-4% им ги зеде, па сега Грујо секоја година по 10% повеќе им дава. Тоа е грешката?

:oftopic:

Грешка е твоето сфаќање на поимот пензија и се што оди со тој поим заедно......

Да се вратиме на рекламите!
Зошто вака нигде нема да стигнеме.

Наброј ми барем една држава во транзиција, каде што тамошната влада троши 2% од вкупниот буџет на саморекламирање.
Дали средствата ја оправдуваат целта ?

Хрватска троши и прави поголем број реклами за владини проекти од Македонија. Нашиве всушност од нив ја научија финтата. За било кој партиципиент во политиката „срадствата ја оправдуваат целта“. За нас - конзументите на политиките на владите што сме ги избрале останува само оценувањето на секои 4 години (ако нема предвремени избори).

Не бе DameMak. Јас сакам да кажам дека преку овие таканаречени рекламирања се перат големи пари за кои во иднина некој МОРА да одговара. 50 милиони евра годишно раздели ги на 5 телевизии на три весника и на две продуцентски куќи, па ќе го воочиш криминалот кој не може да го видиш.

Ахх - си ме оценил погрешно. Не сум јас глуп и партиски испран и да не ги видам криминалите што СЕКОЈА власт ги прави, па и оваа. ЈАС СУМ ЕГОИСТИЧНО ЗАИНТЕРЕСИРАН од било која влада да видам корист за народот (па на тој начин индиректно и за мене). Сега за сега - овие се најдобрите кои работат за народот. А перењето на парите - тоа било и ќе биде. Лоповот Камчев беше со Б.Ц., па се прешалта со лоповот-бугарин-предавник, па после пак се прешалта со Бучко, и после пак се прешалта со Мијалкови. Ама е како чума - до кого се закачил, несреќа му донесол. Ако Грујо продолжи со него - нема на арно да му излезе.

Посочи ми ја логиката на болдираното, но прво земи во предвид дека разговараме за влада на Република Македонија која троши народни пари, а не за некоја компанија од типот на Кока Коала или Мерцедес.

Нашата демократија е прилично млада. Во постарите демократии владее синтагмата дека изборната кампања започнува веднаш штом завршат изборите. Овие што се сега на власт конечно почнаа така да се однесуваат. И тоа е добро за сите нас - народот - затоа што кампања пред избори е само ветување и лажење, а кампања додека си на власт мора да ја правдаш со резултати.

Срекен божик и се најубаво.
Благодарам Jagger.
Среќен Бадник и Божик на тебе, и на сите членови на Кајгана :smir:

На оние кои се во Македонија им посакувам убав помин, а на оние кои во моментов се надвор од државава, им посакувам в'година празникот да си го прослават дома, покрај своите семејства.

Поздрав.

Отидов Јас да ја негувам традицијата:smir:

и хрватите учеа нешто од нас, не само ние од нив, на пр. кампањата купувајте хрватски производи, не знам точно како кај нив беше наречена, но што би рекол нашиот премиер "тоа е тоа", за што добија веднаш заушка од еу (добро заушката не е ни толку битна, мислам дека не боли многу и може едноставно да се игнорира)

друго, не е битна сумата на пари и бројот на реклами, германија може да прави многу повеќе реклами и да троши многу повеќе пари, битен е процентот од буџетот што оди за реклами

и дали некогаш трајко или ставревски, иако трајко повеќе пати бил прашан, одговорил на ова прашање?

него, кога ние ќе вечераме, време е, бадник е

Abe golema frka krenaja ovie od SDSM so ova reklamive bez veze.Kolku samo potrosi EU za reklamite ili propaganda naraceteja kako sakate za "otrovnite kineski igracki".

И ти ако се знаеш што пишуваш

Па кај бивало комуњар, комуњар да декомуњаризира.

Дрн дрн јариња.:tapp:

Па однекаде ..конечно мора и да се почне..
А и како чисти ортодоксни комуњари ...не „враќаа(т)„ во светлото ни минато..а??
Кога ИСТИТЕ тие некојпат и не „водеа„ во светлата ни иднина..а??

:toe:

Badnikova vecer so reklamite na vlasta

Denes e badnikova vecer. Voobicaeno site se doma. Den koj sto treba da mu se posveti na smejstvoto spored tradicijata za zaednicka vecera na koja se krsi lepceto so paricka. I normalno site ili najgolemiot broj na domakjinstva se doma, a neizbezen dekor e i vkluceniot TV.
No sto ima na site programi ? Reklami na vlasta na skoi 30 min. Kakva sramota. Kakva drskost, da se uzurpira najudarniot termin vo godinata i istiot toj da se plakja so narodni pari.
Vrv na se za mene licno bese Telma ? Pa zarem i vie od tv Telma dojdovte na rabot na egzistencijata i sega mora da se spasuvate so parite od vladata koja vi gi dava za moronskite reklami vo koi ni kazuvaat :
- deka treba da imame deca( aj be ziti se, do Juli 2006 ne znaev)
- deka sme Makedonci...???? ejj u picku materinu, a jas pa do vcera mislev deka sum marsovec
- deka Aleksandar ako se palsel nemalo da trgne da go OSLOBODI svetot( ???? kogo toa osloboduval aleksandar? ). Jas pa milsev deka bil osvojuvac od tipot na Napoleon i Hitler. Osvojuval tugi teritorii, ubival, siluval i se perdasel zguza...
- deka obrazovanieto e mokj, aj be Grujo ne me zezaj zivti majka, jas se si mislev deka e fora da imas vtoro oddelenie
- deka ako sum sakal da uspeam sum trebal da se boram i pazi, jas sum bil Makedonija, a Makedonija bila jas...cccc bravo narodov mislese deka za uspeh ne treba da se trudi zatoa sto toj narod sto mu gi plakja reklamite e afrika a afrika e u picku mater....

A Sitel e prica za sebe. Otpisani , Neretva, Her Zika i uste milion drugi bljuvotini sto vekje im se dosadni i na najugonostalgicnite penzioneri.
Srekja sto postoi kablovska, a tamu ako nisto drugo ima barem MTV i Eurosport.

затоа мојот телевизор денес е цел ден исклучен и слушам музика и гледам клипчиња на youtube по мој избор
и читам форум кајгана и пишувам

Denes e badnikova vecer. Voobicaeno site se doma. Den koj sto treba da mu se posveti na smejstvoto spored tradicijata za zaednicka vecera na koja se krsi lepceto so paricka. I normalno site ili najgolemiot broj na domakjinstva se doma, a neizbezen dekor e i vkluceniot TV.
No sto ima na site programi ? Reklami na vlasta na skoi 30 min. Kakva sramota. Kakva drskost, da se uzurpira najudarniot termin vo godinata i istiot toj da se plakja so narodni pari.
Vrv na se za mene licno bese Telma ? Pa zarem i vie od tv Telma dojdovte na rabot na egzistencijata i sega mora da se spasuvate so parite od vladata koja vi gi dava za moronskite reklami vo koi ni kazuvaat :
- deka treba da imame deca( aj be ziti se, do Juli 2006 ne znaev)
- deka sme Makedonci...???? ejj u picku materinu, a jas pa do vcera mislev deka sum marsovec
- deka Aleksandar ako se palsel nemalo da trgne da go OSLOBODI svetot( ???? kogo toa osloboduval aleksandar? ). Jas pa milsev deka bil osvojuvac od tipot na Napoleon i Hitler. Osvojuval tugi teritorii, ubival, siluval i se perdasel zguza...
- deka obrazovanieto e mokj, aj be Grujo ne me zezaj zivti majka, jas se si mislev deka e fora da imas vtoro oddelenie
- deka ako sum sakal da uspeam sum trebal da se boram i pazi, jas sum bil Makedonija, a Makedonija bila jas...cccc bravo narodov mislese deka za uspeh ne treba da se trudi zatoa sto toj narod sto mu gi plakja reklamite e afrika a afrika e u picku mater....

A Sitel e prica za sebe. Otpisani , Neretva, Her Zika i uste milion drugi bljuvotini sto vekje im se dosadni i na najugonostalgicnite penzioneri.
Srekja sto postoi kablovska, a tamu ako nisto drugo ima barem MTV i Eurosport.

Pa tokmu poradi ovie pricini koj si gi nabrojal se reklamite.Samo problemot e sto kaj tebe uste ne prorabotila svesta.Tie reklami se tokmu za takvi kako tebe kaj koi treba da se razbudi Makedonskoto vo niv.Kako sto i samiot gledas ti mislis deka se znaes a ustvari nisto ne si razbral.Od takvi kako tebe Amerikancite ne vikaat "slabi vernici" ,za srbite ne postoi nasata crkva, Grcite ni ime ni identitet ne ni priznavaat,tatarite ze zezaat so nas vikajci ne FIROMCI a siposite vejce ni ja zedoja polovina od zemjata i ti velis deka see pod kontrola i oti dosadni se?Otvorigi ocite i gledaj kako milite ni sosedi toa go pravat.Tie ne zalat pari za reklami i propaganda.Toa go ima samo kaj Makedonceto.

...............Otvorigi ocite i gledaj kako milite ni sosedi toa go pravat.Tie ne zalat pari za reklami i propaganda.Toa go ima samo kaj Makedonceto.
Како прво...одеше и една реклама..употребувај кирилица или слично нешто беше...

Второ соседите не жалат пари за пропаганда..
......точно...
......но тоа го прават како треба и кај што треба.:toe:

Како прво...одеше и една реклама..употребувај кирилица или слично нешто беше...

Второ соседите не жалат пари за пропаганда..
......точно...
......но тоа го прават како треба и кај што треба.:toe:

na primer:

Ако досега не ти стана јасно и понатаму нема да ти биде....
Членка сме на ЕУ?
Во НАТО сме?
Безвизен режим имаме?
Значи им се исплатиле инвестициите!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom