Владава премногу се саморекламира?! СДСМ љути.

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Но првенствено парите со кои се рекламира да бидат од неговиот џеб, за да би го осетил ризикот.

Парите што ги троши владата за реклами се од сите нас - ТОЧНО - ама зато бираме влади на секои 4 години за да управуваат, да собираат наши пари и да ги трошат тие наши пари за разни работи.

ОВИЕ сега што се на власт решиле дел од тие пари да ги трошат за реклами (а дел гледаме дека ги даваат за пензии, плати, субвенции, спортски сали, слушнав годинава и за повекје нови патишта, ...). Ако ние како народ не се согласуваме со нивниот стил на трошење на НАШИТЕ ПАРИ ќе ги смениме после 4 години.

- Колку вкупно чинат партиските реклами на Груевски, во изминатите скоро три години од неговото т.н владеење ?

Грешка си - не се тоа партиски реклами - тоа се ВЛАДИНИ РЕКЛАМИ. Ние како народ и даваме мандат на таа партија 4 години да владее и да прави ВЛАДИНИ програми и ВЛАДИНИ реклами и што уште не. Незнам колку коштаат - ама очигледно државава имала пари и во претходните влади - ама парите оделе за други намени (хе хе).

- Од која ставка во буџетот се финансираат ?

Секое министерство има ставка во својот буџет за рекламирање на активностите кои ги сработило. Ако нешто сработат ќе се рекламираат а на нас е дали ќе им поверуваме или не на тие реклами.

- Кои се придобивките од рекламирањето ? (се мисли на придобивките кај народот)

Тоа го напишав претходно ама еве пак накратко - придобивките од рекламирањето се дека народот очекува уште поголеми пензии, уште поголеми плати, уште поголеми субвенции за земјоделците, сточарите, ..., уште понамалени даниоци за бизнисмените, уште нови спортски сали за младите, уште нови патишта (дај Боже оваа година уште поише).

слушнав годинава и за повекје нови патишта, ...).
.

Обновата на патната инфраструктура не ја чепкај ќе се заглавиш :nenene:
ММФ и концесија треба да ти е познато тоа :smir:

Обновата на патната инфраструктура не ја чепкај ќе се заглавиш :nenene:
ММФ и концесија треба да ти е познато тоа :smir:

Види - во тоа се состои ризикот кај владава што се рекламира - сега ни ветија поише нови патишта. Во однос на релацијата јас-влада, јас размислувам НАЈЕГОИСТИЧНО за мене, за мојата фамилија и за поширокиот круг на мои сограѓани. ДУРИ ОВИЕ ШТО СЕ НА ВЛАСТ РАБОТАТ И РЕКЛАМИРААТ ШТО ЌЕ СРАБОТАТ И ПОСЛЕ РЕКЛАМИРААТ ШТО СРАБОТИЛЕ - тоа за мене е ОК.

Сега ветија поише патишта - ај да ги видиме - догодина ова време - Јануари 2010 ќе видиме дали и што исполниле.

Рекламиве од валадава замена за Лептен се. :С

Се тоа убаво де ,ама да кажеш дека ќе обновуваат патишта и дека ќе ги дадат под концесија не е исто :smir:
Само се се плашам да не излезе како во Хрватска со ХДЗ ....пред да ги изградат автопатот загреб /јадранска магистрала ,се скапаа од фалење како ете они остваруваат не тропаат зелени ,додека опозицијата ги опоменуваше дека тоа е само концесија која може на крајот да им удри по џебовите на обичните граѓани.И така бидна ,одкога го пуштија автопатот патарините им скокнааа за цели 35% , е сега ХДЗ вика абе не сме ние криви не ги качуваме ние цените ,автопатот е под концесија до таа и таа година :toe:

Парите што ги троши владата за реклами се од сите нас - ТОЧНО - ама зато бираме влади на секои 4 години за да управуваат, да собираат наши пари и да ги трошат тие наши пари за разни работи.
Ете јас како лојален граѓанин кој редовно си ги измирува обврските кон државата, сакам да знам колку владата троши на саморекламирањето. Го прашав пичиклиски..... нејќе да ми каже.
Може ти знаеш ?
Грешка си - не се тоа партиски реклами - тоа се ВЛАДИНИ РЕКЛАМИ. Ние како народ и даваме мандат на таа партија 4 години да владее и да прави ВЛАДИНИ програми и ВЛАДИНИ реклами и што уште не. Незнам колку коштаат - ама очигледно државава имала пари и во претходните влади - ама парите оделе за други намени (хе хе).
Ние како народ и даваме мандат на владата за да во реала обезбеди подобар живот и подобра иднина на граѓаните, а не да не дупи во здрав разум со дебилни реклами.
Секое министерство има ставка во својот буџет за рекламирање на активностите кои ги сработило. Ако нешто сработат ќе се рекламираат а на нас е дали ќе им поверуваме или не на тие реклами.
Бидејќи нели ова владава е најтранспаретна од досегашните, ќе можеш ли да ми најдеш дел од тие ставки кои ги спомнуваш.
На пример:
Рекламата наречена ти си Македонија, ја финансира тоа и тоа министерство со буџет одреден под таа и таа ставка и чини толку и толку.

Однапред благодарам.
Тоа го напишав претходно ама еве пак накратко - придобивките од рекламирањето се дека народот очекува уште поголеми пензии, уште поголеми плати, уште поголеми субвенции за земјоделците, сточарите, ..., уште понамалени даниоци за бизнисмените, уште нови спортски сали за младите, уште нови патишта (дај Боже оваа година уште поише).
Сакаш да ми кажеш дека 150 000 000 евра за три години се потрошени само поради горенаведеново!!!?

Се тоа убаво де ,ама да кажеш дека ќе обновуваат патишта и дека ќе ги дадат под концесија не е исто :smir:
Само се се плашам да не излезе како во Хрватска со ХДЗ ....пред да ги изградат автопатот загреб /јадранска магистрала ,се скапаа од фалење како ете они остваруваат не тропаат зелени ,додека опозицијата ги опоменуваше дека тоа е само концесија која може на крајот да им удри по џебовите на обичните граѓани.И така бидна ,одкога го пуштија автопатот патарините им скокнааа за цели 35% , е сега ХДЗ вика абе не сме ние криви не ги качуваме ние цените ,автопатот е под концесија до таа и таа година :toe:

Аааааа - ее тоа е друга работа. Не ти противречам за тоа. Во врска со тоа мислам дека ако потенцијалниот концесионер прво вложи сам и изгради дел од патната инфраструктура - може да го земе патот под концесија на 10-тина години, а после да и остане патот на државата да стопанисува. Во спротивно (ние прво да изградиме па да му го дадеме на концесија на приватно лице - еве на пример на Орце Камчев - хи хи) не се согласувам ни јас. Ама со ваква дискусија - што ќе биде откако ќе ги изградат патиштата - му кроиме капа на неродениот Петко. Да видиме прво дали ќе ја реализираат рекламата - да ги изградат новите патишта.

Karlos, неколку прашања до тебе:

- Колку вкупно чинат партиските реклами на Груевски, во изминатите скоро три години од неговото т.н владеење ?
- Од која ставка во буџетот се финансираат ?
- Кои се придобивките од рекламирањето ?

A koj e toj sto tocno ce mi kaze kolku se potroseni pari za reklamiranje.Jas slusnav izlegoja od SDSM so ovie gluposti okolu reklamite kako mnogu se troselo i posle toa nastana cela frka kako se trosele narodnite pari i razni gluposti.Pa istite reklami koi Gruevski kako togasen minister za finansii gi pusti i posle smenata na VMRO se vrteja pa nikoj nisto ne rece.Oti togas ko ja prezede SDSM vlasta ne rece deka ovie reklami se kontraproduktivni i ne gi zapre.(Primer Kupuvajte makedonski proizvodi ili proizvedeno vo Makedonija).Sega normalno e nekoja reklama da e utka ama ne moze nekoj da mi kaze deka "investirajte vo Makedonija" e utka.Ili najnovive gluposti okolu spotot na Milco Manceski.Pa olku cinel pa onolku odma pocnavme esapi da mu pravime.190 000eura.Uste ednas ce spomnam:Ovie pari zivot vredat.Stramota e i da se spomne a ne da se izleze i da se kaze Vladata potrosila 190 000eura za da ja promovira R.Makedonija niz svetot.Pa samo Branko i Ljubco da sednat na masa tolku ce potrosat kako ceh.Sekako ne od gjebot.

A koj e toj sto tocno ce mi kaze kolku se potroseni pari za reklamiranje.Jas slusnav izlegoja od SDSM so ovie gluposti okolu reklamite kako mnogu se troselo i posle toa nastana cela frka kako se trosele narodnite pari i razni gluposti.Pa istite reklami koi Gruevski kako togasen minister za finansii gi pusti i posle smenata na VMRO se vrteja pa nikoj nisto ne rece.Oti togas ko ja prezede SDSM vlasta ne rece deka ovie reklami se kontraproduktivni i ne gi zapre.(Primer Kupuvajte makedonski proizvodi ili proizvedeno vo Makedonija).Sega normalno e nekoja reklama da e utka ama ne moze nekoj da mi kaze deka "investirajte vo Makedonija" e utka.Ili najnovive gluposti okolu spotot na Milco Manceski.Pa olku cinel pa onolku odma pocnavme esapi da mu pravime.190 000eura.Uste ednas ce spomnam:Ovie pari zivot vredat.Stramota e i da se spomne a ne da se izleze i da se kaze Vladata potrosila 190 000eura za da ja promovira R.Makedonija niz svetot.Pa samo Branko i Ljubco da sednat na masa tolku ce potrosat kako ceh.Sekako ne od gjebot.
Рекламите со кои се промовира Македонија надвор од државата како турустичка дестинација, ги подржувам.
Зборувам исклучиво за внатрешните реклами наменети за перење мозок и создавање нереална слика за состојбите во државава.

Дали трошењето на 150 милиони евра за три години за тебе е глупост ?

Od koga e be karlos Maka-e-donija....nekoj ja esapi za SVET? :)
Ako mi dokazes... sakalu deka rasturas i sostavuvas skorpion za 30 sek...ke ti poveruvam, vaka....ostanuva tvrdenjeto deka vladava muva so toa "reklamite"... :)

Ne esapel nekoj ili ne Makedonija e del od svetot od Evropa.Mozi toa na nekoj mu smeta no toa e realnost.Da rasturam skorpion za 30 sek?Probav i go srediv za 30,5.Mi se vazi?

Рекламите со кои се промовира Македонија надвор од државата како турустичка дестинација, ги подржувам.
Зборувам исклучиво за внатрешните реклами наменети за перење мозок и создавање нереална слика за состојбите во државава.

Koj spored tebe se partiski reklami?I od kade e ova so 150 000 000e.Mislam od kade informacijata.

Ете јас како лојален граѓанин кој редовно си ги измирува обврските кон државата, сакам да знам колку владата троши на саморекламирањето. Го прашав пичиклиски..... нејќе да ми каже.
Може ти знаеш ?

Појма немам - ама еве да речеме 50 милиони евра годишно НАШИ пари.

Ние како народ и даваме мандат на владата за да во реала обезбеди подобар живот и подобра иднина на граѓаните, а не да не дупи во здрав разум со дебилни реклами.

Па дали секоја година по 10% поголеми пензии и плати, дали прво 40, па 50 па 70 милиони евра субвенции за земјоделците, дали ваучарите за секој студент, дали новите спортски сали, дали новите патишта, дали реформите во начинот на исплата на платите (каде што нема да може газдата да ти дава плата а да ти крие дека не ти уплатил здравствено и пензиско) - не се во функција на подобрување на животот. Или ти сакаш - добро е да го работат тоа што го работат - ама треба да ќутат и да не се рекламираат? Ахх - тоа нема да се случи па СДСМ колку што сакаат нека протестираат.

Бидејќи нели ова владава е најтранспаретна од досегашните, ќе можеш ли да ми најдеш дел од тие ставки кои ги спомнуваш.
На пример:
Рекламата наречена ти си Македонија, ја финансира тоа и тоа министерство со буџет одреден под таа и таа ставка и чини толку и толку.

Не сум парламентарец за да ти цитирам под кој број се тие ставки - ама тие ставки секако дека постојат. Ако зад некоја реклама не стои конкретно министерство - тогаш зад тоа стои Владата генерално, па така и за рекламата „Ти си Македонија“ мислам дека ако не е тоа проект на минстерството за Култура, тогаш најверојатно зад таа реклама стои целата влада - т.е. некој нејзин сектор. Патем, знам 2-3 мои пријатели грци - ептен ги нервира таа реклама.

Сакаш да ми кажеш дека 150 000 000 евра за три години се потрошени само поради горенаведеново!!!? (м.з. наведеното беше - пензии, плати, субвенции, ....)

Неее, не сакам тоа никако да го кажам. Рекламирањето е дел од економските механизми кои обезбедуваат САМООДРЖЛИВОСТ НА СИСТЕМИТЕ. Самоодржливоста на оваа влада го видовме на дело во Јуни 2008. Не е ништо страшно во тоа. Всушност ние граѓаните во крајна линија добиваме нешто од една влада (за прв пат). Е сеа - СДСМ сваќаат која шанса они си ја пропуштија и кукаат - да се прекинело со рекламирањето, за да се прекине со САМООДРЖУВАЊЕТО на ВМРО-ДПМНЕ на власт, за да они дојдат на власт.

Ама како што гледаш - Грујо не е како глупиот бугарин-предавник, туку многу паметно ја води и партијата и системот на самоодржување на таа негова партија на власт.

Напротив...
Јас пак нив ги сметам само како блага форма на одамна најавуваната и досега невидена на дело.....ДЕ-КОМУЊАРИЗАЦИЈА на македонското општество.
Без кое нема ..ниту европски видици..со комуњарски астигматизам на очите (деформиран-искривен поглед на светот и опкружувањето) кај народот.
:tapp:

....... ДУРИ ОВИЕ ШТО СЕ НА ВЛАСТ РАБОТАТ И РЕКЛАМИРААТ ШТО ЌЕ СРАБОТАТ И ПОСЛЕ РЕКЛАМИРААТ ШТО СРАБОТИЛЕ - тоа за мене е ОК...............

Овие што се на власт а и оние другите своите: желби, можности, евентуално нешто ако сработиле и слично нека си ги рекламираат во предизборната кампања или партиски трибини и тоа со свои партиски пари а не со пари од буџетот.

Овие што се на власт а и оние другите своите: желби, можности, евентуално нешто ако сработиле и слично нека си ги рекламираат во предизборната кампања или партиски трибини и тоа со свои партиски пари а не со пари од буџетот.

Види - сигурно си слушнал дека „Прасе пред Божиќ не се тови“. Така е и со рекламирањето - тие се на власт 4 години, тие управуваат со НАШИТЕ пари, и ќе ги трошат на се па и на рекламирање - без разлика колку СДСМ плаче, тие ќе го товат прасето 4 години а не пред Божиќ т.е. пред избори.

А во врска со тврдењето дека треба со партиски пари да се рекламираат - грешка си голема. Рекламите не се партиски туку владини, па според тоа се рекламирани со буџетски „владини“ пари. Да буџетските пари се НАШИ пари - ама тие наши пари се собираа и од претходните влади - ама ашшшшш - не одеа за пензии, плати, субвенции, ваучери, ...

Види - сигурно си слушнал дека „Прасе пред Божиќ не се тови“. Така е и со рекламирањето - тие се на власт 4 години, тие управуваат со НАШИТЕ пари, и ќе ги трошат на се па и на рекламирање - без разлика колку СДСМ плаче, тие ќе го товат прасето 4 години а не пред Божиќ т.е. пред избори.

А во врска со тврдењето дека треба со партиски пари да се рекламираат - грешка си голема. Рекламите не се партиски туку владини, па според тоа се рекламирани со буџетски „владини“ пари. Да буџетските пари се НАШИ пари - ама тие наши пари се собираа и од претходните влади - ама ашшшшш - не одеа за пензии, плати, субвенции, ваучери, ...

И сам не знаеш колку си ја погодил работата со оваа реченица.... всушност по ова се раководеа сите што биле на власт досега.

пензии????????...да не си грешка нешто?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom