Тужба од Грција за Македонија поради користење на ѕвездата од Вергина

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
ajdeeee imali tema bez vas be izrodi opoziciski...frustracii aaaa e jebi ga opaka bolest...aj sea brane lider ce vi stane ce bide podobro:tapp:

Стоката која живее јужно од нас, а себеси сосема неприкладно се нарекува Грци(!?), со ваквите потези се обидува да игра на картата заплашување, но и малку да ја амортизира катастрофалната состојба дома.
Одиме до крај, машки, остро и на прва!

Твоето е класичен пример на пореметена брзина на функционирање во однос мозок-рака.Значи прво прочитај дали јас некаде сум напишал дека треба да се откажеме од Сонцето од Кутлеш па потоа суди што сум и како сум.

Број 1: Од наша страна постојат провокации, име на аеродром, барање за права на малцинство и многу други работи.И тоа нормално не е провокација, тоа е наше легитимно право за барање на правдата.НО, кога сме во надвор од ЕУ и Нато, зошто прво не пробаме да влеземе таму, да седнеме рамноправни со Грција на иста маса и тогаш да почнеме да бараме се што ќе ни падне на памет.Тоа ми беше главната поента.

Број 2: Болдираното ти е океј.Се слагам со тебе.
Јас нигде не спомнав дека ти се откажуваш од било што.
Јас се осврнав на твоето тврдење дека провоцираме.
Како може барање права на малцинство, значи основно човеково право секој да има шанса да учи на свој јазик и да си ја искажува националноста, да биде провокација?

Ете, во таквиот резон е психологијата на робовите.
Што не сфаќаат дека тоа се нивни права за кои треба и можат да се борат, туку уплашени се кријат и молкум примаат понижувања, затоа што си велат, сами си залсуживме.

А, во ЕУ и НАТО, нема да влезеш како рамноправен.
Ќе влезеш како обезличен народ без држава.
Тоа е нивниот услов. Да се откажеме од се наше и да се самоукинеме.
И робовите тоа го прифаќаат.

За да сево ова биде комплетно и не биде млатење во празна слама, те молам надополни го со конкретни примери (во врска со меѓудржавни спорови), каде што правдата ја победила силата.
Правдата ја имаме.
А, силата ќе ја имаме кога ќе бидеме достоинствени и обединети.
Значи, ги имаме предусловите за добитната комбинација. Но, го имаме резонот на слуга и себе-понижување кој не држи назад.

Патем, кое е според тебе решението?
Ведена глава сабја не ја сече, или?

*тоа само за тебе може да биде празен муабет.
Но, општо е познато дека на злоставувачот, силата му ја дава оној кој дозволува да биде злоставуван.
И тоа важи во сите нивоа на човечки односи.

ajdeeee imali tema bez vas be izrodi opoziciski...frustracii aaaa e jebi ga opaka bolest...aj sea brane lider ce vi stane ce bide podobro:tapp:

А може ли секакви шупци ^ и идиоти кои уствари и немаат што да кажат да дрндаат и спамираат по секоја тема ?

Еј, ај остајте партии у дискусијава.

Партиите денес ги има, утре ги нема и пак нишо не се менува. Али кога станува збор за држава муабетот е друг.

Тука збориме за нешто неспоредливо поголемо од партија. Збориме за нешто кое ни е заедничко на сите. Нашата земја и како некои се спремни да се откажат од неа и од правата на народот на кој му припаѓаат и тие самите.

Јас нигде не спомнав дека ти се откажуваш од било што.
Јас се осврнав на твоето тврдење дека провоцираме.
Како може барање правоа на малцинство, значи основно човеково право секој да има шанса да учи на свој јазик и да си ја искажува националноста, да биде провокација?

Ете, во таквиот резон е психологијата на робовите.
Што не сфаќаат дека тоа се нивни права за кои треба и можат да се борат, туку уплашени се кријат и молкум примаат понижувања, затоа што си велат, сами си залсуживме.

А, во ЕУ и НАТО, нема да влезеш како рамноправен.
Ќе влезеш како обезличен народ без држава.
Тоа е нивниот услов. Да се откажеме од се наше и да се самоукинеме.
И робовите тоа го прифаќаат.

Ние буквално гледано не провоцираме, ама нашите соседи тоа го сметаат за провокација, што значи кога ќе излезат на суд овие ќе речат: Бараат права на малцинство кое не постои кај нас, ни ја крадат историјата, имаат територијални претензии бла бла...
Е сега поради тоа што тие имаат повеќе пријатели во Европа т.е. припаѓаат во европската заедница сето ова ќе биде окарактеризирано како провокација, т.е. кај што има сила нема правдина.

Земи пример, јас и Зевзус играме карти а ти седиш на страна.Ако праам ја некои мучки ти ќе реагираш ама кој ќе те шмиргла во моментот.А кога ќе седнеш да играш со нас, значи имаш удел во партијата т.е. рамноправен си со нас, е тогаш ќе речеш СТОП, и сакале нејќеле ќе мора го слушнеме она за кое претходно цело време си зборел/а бла бла бла.

П.С. Интересна ти е теоријата за робовите, браво.

Правдата ја имаме.
А, силата ќе ја имаме кога ќе бидеме достоинствени и обединети.
Значи, ги имаме предусловите за добитната комбинација. Но, го имаме резонот на слуга и себе-понижување кој не држи назад.
Реторички одговор кој може слободно да се свати како: таков пример не постои.

Патем, кое е според тебе решението?
Ведена глава сабја не ја сече, или?
Секое решение кое ќе резултира барем со еден куршум во мета од 100 испукани.

А во реала, ние и немаме пукање во мета.
Дури и немаме ни пукање околу мета.
Ние уствари пукаме рафали.....ама со ќорци (куршум кој се користи за вежби безопасни по оној во кој пукаш).

The Great и realen_07, нема да ве цитирам, туку само кратко и на двајцата ќе ви се обратам...

Сетете се на шестмината кои ја создадоа револуционерната македонска организација, и кои од позиција на грст луѓе, кренаа цел еден народ и се бореа за неговите права, кога навидум, тоа изгледаше како невозможна мисија.
Да се плашеа, да ја оправдуваа неправдата, да правеа компромиси, односно да беа ментални робови...Немаше од нивното дело да искочи ништо.

Луѓето со логика како вашата втеруваат страв (кога нема место за таков), и лажно го рационализраат кукавичлукот како нешто разумно.

Ниту една промена во светот не се издејствувала со луѓе кои тактизираат и се плашат.
Се издејствувала само со луѓе кои биле храбри и се бореле за своите заслужени права и слободи.

Затоа Ада јас реков, 50 милионски народ како 50 милиони лавови.Страшна работа е сето тоа, надалеку ќе се чуе нашето востание ...

И да се вратиме на темава...

Тужбава е очајнички обид на грција за заплашување.
Но, место за страв НЕМА.
И тука вистината е на наша страна.

А, кога сме кај крадење симболи, да се потсетиме:

250px-British_East_India_Company_fl.png

Flag (the red English St. George's cross) used on the ships of the colonial English Honourable East India Company established in 1600;

125px-Flag_of_Greecesvg.png

The Greek flag

.... Наспроти тоа, јас сум реален.

Јас сум реален затоа што мое РЕАЛНО човечко право е ... ...

ова тужбава на атињаните ми личи како кога нашиов од форумов со ник realen, би ги тужел нашиве од форумов _The_Great_ и TpH_Bo_OkO, затоа што викаат дека биле реални, т.е. му го користат никот

кој апсурд, што ли се не ќе им истекне на (без)умните атињани.

Einstein во својата позната изрека, покрај, вселената и човековата глупост, требало да додаде уште нешто

Реторички одговор кој може слободно да се свати како: таков пример не постои.

Секое решение кое ќе резултира барем со еден куршум во мета од 100 испукани.

А во реала, ние и немаме пукање во мета.
Дури и немаме ни пукање околу мета.
Ние уствари пукаме рафали.....ама со ќорци (куршум кој се користи за вежби безопасни по оној во кој пукаш).

bla bla...nemoj so tie kursumi...e druze supak ,makedonija niz vekovite stradala od premnogu arno sto i mislat takvi ko tebe i tvojata brigada gubitnici.
da se vratam na temava
gejlada e vo ocaj,nie toa treba da go iskoristime i da si go vratime staroto zname....ne za drugo tuku da imat za sto da ne sudat a vaka te davat na sud a ti zbuneto gi gledas i si vikas sto im e na ovie

The Great и realen_07, нема да ве цитирам, туку само кратко и на двајцата ќе ви се обратам...

Сетете се на шестмината кои ја создадоа револуционерната македонска организација, и кои од позиција на грст луѓе, кренаа цел еден народ и се бореа за неговите права, кога навидум, тоа изгледаше како невозможна мисија.
Да се плашеа, да ја оправдуваа неправдата, да правеа компромиси, односно да беа ментални робови...Немаше од нивното дело да искочи ништо.

Луѓето со логика како вашата втеруваат страв (кога нема место за таков), и лажно го рационализраат кукавичлукот како нешто разумно.

Ниту една промена во светот не се издејствувала со луѓе кои тактизираат и се плашат.
Се издејствувала само со луѓе кои биле храбри и се бореле за своите заслужени права и слободи.

Нормално, кога нема одговор удри на реторика.

Види сега ада душо.
Верувај ми дека трипати повеќе од тебе сакам правдата да излезе на виделина.
Верувај ми дека три пати повеќе од тебе ја разбирам апсурдноста на ситуацијата во која се наоѓаме.
Но и трипати повеќе од тебе ја гледам сериозноста на моментов.

И знаеш што гледам ?
Гледам политика која нема концепт.
Гледам губење на таа и малку подршка што ја имавме од пријателските држави.
Гледам партиско профитирање.
Гледам збунетост и несигурност во оние кои профитираат.
Гледам потези од денес за утре.
Гледам пукање со ќорци.

Таква надворешна политика за внатрешна употреба, може да оди само во полза на непријателот.
Никако во наша.
И што е најзаебано.
Гледам дека и оној што е платен да гледа, го гледа истото што го гледам и јас.
Но сепак, ни најмалку не се труди тоа да го промени.

И не е време за цитирање патриотски фрази.
Дури можам и поубави од твоите да смислам и да ги напишам.
Време е да се размисли, кому ова политика ......највеќе му одговара ?

Политика која 95% од својата агенда посветува на тоа што било пред 50, 100 или 2300 години, а само 5% на тоа што може да се случи после 5/10 години.....во никој случај не може да биде патриотска и промакедонска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom