realen_07
Опозиционер
- Член од
- 12 април 2008
- Мислења
- 3.636
- Поени од реакции
- 134
REPUBLIKE E KOSOVES
За почеток...
Ти ова на заебанција....нели ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
REPUBLIKE E KOSOVES
За почеток...
Јас нигде не спомнав дека ти се откажуваш од било што.Твоето е класичен пример на пореметена брзина на функционирање во однос мозок-рака.Значи прво прочитај дали јас некаде сум напишал дека треба да се откажеме од Сонцето од Кутлеш па потоа суди што сум и како сум.
Број 1: Од наша страна постојат провокации, име на аеродром, барање за права на малцинство и многу други работи.И тоа нормално не е провокација, тоа е наше легитимно право за барање на правдата.НО, кога сме во надвор од ЕУ и Нато, зошто прво не пробаме да влеземе таму, да седнеме рамноправни со Грција на иста маса и тогаш да почнеме да бараме се што ќе ни падне на памет.Тоа ми беше главната поента.
Број 2: Болдираното ти е океј.Се слагам со тебе.
Правдата ја имаме.За да сево ова биде комплетно и не биде млатење во празна слама, те молам надополни го со конкретни примери (во врска со меѓудржавни спорови), каде што правдата ја победила силата.
ajdeeee imali tema bez vas be izrodi opoziciski...frustracii aaaa e jebi ga opaka bolest...aj sea brane lider ce vi stane ce bide podobro![]()
А може ли секакви шупци ^ и идиоти кои уствари и немаат што да кажат да дрндаат и спамираат по секоја тема ?
Јас нигде не спомнав дека ти се откажуваш од било што.
Јас се осврнав на твоето тврдење дека провоцираме.
Како може барање правоа на малцинство, значи основно човеково право секој да има шанса да учи на свој јазик и да си ја искажува националноста, да биде провокација?
Ете, во таквиот резон е психологијата на робовите.
Што не сфаќаат дека тоа се нивни права за кои треба и можат да се борат, туку уплашени се кријат и молкум примаат понижувања, затоа што си велат, сами си залсуживме.
А, во ЕУ и НАТО, нема да влезеш како рамноправен.
Ќе влезеш како обезличен народ без држава.
Тоа е нивниот услов. Да се откажеме од се наше и да се самоукинеме.
И робовите тоа го прифаќаат.
Реторички одговор кој може слободно да се свати како: таков пример не постои.Правдата ја имаме.
А, силата ќе ја имаме кога ќе бидеме достоинствени и обединети.
Значи, ги имаме предусловите за добитната комбинација. Но, го имаме резонот на слуга и себе-понижување кој не држи назад.
Секое решение кое ќе резултира барем со еден куршум во мета од 100 испукани.Патем, кое е според тебе решението?
Ведена глава сабја не ја сече, или?
.... Наспроти тоа, јас сум реален.
Јас сум реален затоа што мое РЕАЛНО човечко право е ... ...
Реторички одговор кој може слободно да се свати како: таков пример не постои.
Секое решение кое ќе резултира барем со еден куршум во мета од 100 испукани.
А во реала, ние и немаме пукање во мета.
Дури и немаме ни пукање околу мета.
Ние уствари пукаме рафали.....ама со ќорци (куршум кој се користи за вежби безопасни по оној во кој пукаш).
The Great и realen_07, нема да ве цитирам, туку само кратко и на двајцата ќе ви се обратам...
Сетете се на шестмината кои ја создадоа револуционерната македонска организација, и кои од позиција на грст луѓе, кренаа цел еден народ и се бореа за неговите права, кога навидум, тоа изгледаше како невозможна мисија.
Да се плашеа, да ја оправдуваа неправдата, да правеа компромиси, односно да беа ментални робови...Немаше од нивното дело да искочи ништо.
Луѓето со логика како вашата втеруваат страв (кога нема место за таков), и лажно го рационализраат кукавичлукот како нешто разумно.
Ниту една промена во светот не се издејствувала со луѓе кои тактизираат и се плашат.
Се издејствувала само со луѓе кои биле храбри и се бореле за своите заслужени права и слободи.