Тетоважи

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Metono1[mkd];4248068 напиша:
Поселска тетоважа од трајбл нема, нема ни да има.. Не се тетовирајте безвеза бе за кч, стај нешто што ќе ти значи.
не трајбал, оди кај мене на профил и види ја тетоважата со пегас која ја остави misery :)

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
не трајбал, оди кај мене на профил и види ја тетоважата со пегас која ја остави misery :)
Еееее, баш е убава таа слика - сега ја видов! Само те молам полека, најди некој од најдобрите артисти за да ја изработи. Гледај портфолија на милион ако треба. Како half-sleeve би изгледало убаво.

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Еееее, баш е убава таа слика - сега ја видов! Само те молам полека, најди некој од најдобрите артисти за да ја изработи. Гледај портфолија на милион ако треба. Како half-sleeve би изгледало убаво.
дадада истата ке ја правам вејќе бев да се договорам , средина од овај месец ја правам, само без скелетот... :D ке ставам слика :)

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
ијам две тетоважи, пеперутка и млечен пат... здравје годинава и трета

V

Vollstandig

Гостин
Дај ставете некој интересни мотиви од тетоважи за на рамо

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Дај ставете некој интересни мотиви од тетоважи за на рамо
зашто баш на рамо и што отприлика би сакал да тетовираш? трајболи, животни, ѕвезди???

V

Vollstandig

Гостин
зашто баш на рамо и што отприлика би сакал да тетовираш? трајболи, животни, ѕвезди???
Незнам, неќам ни да изгледа нешто “тинејџерско како трајболи, змејови, сабји, и глупости“ ниту пак животни, ѕвезди и сл. Сакам некој мотив со значење:)

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Незнам, неќам ни да изгледа нешто “тинејџерско како трајболи, змејови, сабји, и глупости“ ниту пак животни, ѕвезди и сл. Сакам некој мотив со значење:)
тетоважа не е мала работа, имај на ум дека си ја носиш цел живот на тебе... е сеа размисли си убаво кој момент би сакал да го нацрташ на себе и зошто... јас би ти предложила кинеска буква (со значење нормално) или некоја фраза, некако мислам дека текстовите тетоважи никогаш нема да бидат де мо де и тинејџерски...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Латинските изрази се одлични за тетоважа, само да си најдеш некоја која ќе си има значење за тебе. Брат ми неодамна си истетовира Dum spiro spero на подлактица и изгледа одлично на мое изненадување пошто јас и не сакам многу тетоважи.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Ако незнаеш што сакаш да тетовираш кој може предлог да ти даде???

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Змеј е тетоважа со огромно значење , само прекористена.
Инаку мотив со значење е широк поим. Треба пред се тебе да ти значи за да го имаш цел живот. Предлог неможе некој да ти дадам конкретен додека не кажеш во духот на што , дали има некоја реченица според која се водиш во животот , некоја желба или некоја меморија која сакаш да ја носиш на тебе , мил или немил настан на кој сакаш да се сеќаваш целиот твој живот .
Навидум е само шкртаница на телото , ама секое парче на мастило на твојата кожа треба да е приказна или бар дел од иста . Треба да можеш сам да си објасниш за 50 години зашто токму тоа го имаш на твоето тело.

Патем дрндалче , слика сакам да видам , ако не е тајна (ако не е за поширока јавност може и преку ПП) . :)

V

Vollstandig

Гостин
тетоважа не е мала работа, имај на ум дека си ја носиш цел живот на тебе... е сеа размисли си убаво кој момент би сакал да го нацрташ на себе и зошто... јас би ти предложила кинеска буква (со значење нормално) или некоја фраза, некако мислам дека текстовите тетоважи никогаш нема да бидат де мо де и тинејџерски...
Кинеска буква не сакам имав 3 и ги одстранив ласерски како мал ги ставив и почнаа да ми изгледаат премногу детски и тинејџерски. Сакам нешто што ќе има значење а не да ти се здосади до крајот на животот или на постари години да си смешен со детска тетоважа:) Иначе веќе имам една тетоважа на рамото , и тоа голем змеј можеш да го видиш овде и овде

Ако незнаеш што сакаш да тетовираш кој може предлог да ти даде???
Па отприлика знаам, само сакам да разгледам мотиви што ќе ми се допаднат, гледам измеѓу трајболи, некои поинтересни мотиви низ цела рака итн.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Да ти истетовираат 1 црта само тоа за тебе може да значи цел Роман напишан за твојот живот. Тоа е тетоважа а не од каталог.

V

Vollstandig

Гостин
Да ти истетовираат 1 црта само тоа за тебе може да значи цел Роман напишан за твојот живот. Тоа е тетоважа а не од каталог.
Зависи за кој како, има љубители на апстрактни тетоважи некој сака кинески букви, некој реченици, некој трајболи, некој сака чак норис да го нацрта. Ја сакм некој мотив од типот на ова:
Не мислам на змејот туку мотивот на тетоважата, преку цела рака, како слика, да не е едноставна, е такви примери барав да ми постават.

Kajgana Shop

На врв Bottom