Десет Причини Зошто Вашиот-ВМРО ДПМНЕ

• Креатор на темата Креатор на темата insaneivan
  • Време на започнување Време на започнување
they_live.jpg
Hypocrisy.png

1. Заради тоа што е ВМРО-ДПМНЕ исконски поврзана со традицијата на македонскиот народ и со неговата желба за самостојна, суверена и демократска Македонија.
- Сите партии имаат желба за самостојна, суверена и демократска Македонија.

2. Заради тоа што е ВМРО-ДПМНЕ партија со демохристијанска, народна и конзервативна идеолошка ориентација, која го почитува демократското достоинство на човекот и неговите слободи и права.
Тешко дека некоја партија во Еу не почитува достоинство на човек и негови слободи и права така да...

3. Заради тоа што ВМРО-ДПМНЕ ги уважува потребите на другите етнички заедници во Република Македонија и се залага за постојано унапредување на меѓуетничката хармонија.
Сташно се залагаат, еве жив пример е дека борците на Она ќе бидат на исто рамниште со војниците на АРМ.

4. Заради тоа што ВМРО-ДПМНЕ создава активен стручен и научен потенцијал за излез на Македонија од економска криза.
Стручен и научен потенцијал??? Алоо кој е потенцијалот бре човече? Груески што завршил на прилепски факс или што?
Од криза ќе излеземе со тоа што Бучим ќе се затвори или што?

5. Заради тоа што ВМРО-ДПМНЕ, поддржувајќи ја пазарната економија, има формулирано реална програма за привлекување странски директни инвестиции.
Затоа Македонија е преплавена од инвестиции, еве секој месец камен темелници се удираат.Какви инвестиции бе??? Кој видел инвестиција во Македонија???

6. Заради тоа што ВМРО-ДПМНЕ, како прва партија што предложи декларација за членство на Република Македонија во ЕУ има сила да ја одведе нашата Татковина во европското семејство на народите и во НАТО - алијансата.
Па да, во право си.Декларации, цепелини, маички и сличен промотивен материјал.Хехехех не ме смеј молимте, со тоа не се влага во Нато !!!
И што се деси ??? Што напраи декларацијата? Треба резултати бе туп, глеаш дека пак сме изолирани од Нато.Ццц наместо да чутиш ти уште нагласуваш, патетизам.

7. Заради тоа што ВМРО-ДПМНЕ има изградено непоколеблив став и е подготвена за справување со корупцијата и криминалот, кои ја нагризуваат економската основа на Република Македонија.
Точно.Истрагата е во тек !!! Пред месец дена утепаа полицаец, а да те потсетам Лека се шета пред Јанкулоска.А оваа чека погоден момент за апсење, така се справува со криминал а??? Или со корупцијата се справуваат на таков ефикасен начин, што сега ставија лимени паравани на кеј - во очи на јавноста.

8. Заради тоа што ВМРО-ДПМНЕ има свест за значењето на образованието и науката и верува дека треба да се даде силен поттик за понатамошна едукација, особено на младите во Република Македонија.
Да, кампањите се на Тв.Груески ќе кажува на некој човек, ќе го учи дека требало да се образува, луѓево не се свесни дека им треба образование, па сега стигна некој да им кажува.И тие кампањи имаат цена, нормално милионските суми се од парите на граѓаните

9. Заради тоа што ВМРО-ДПМНЕ, почитувајќи ја традицијата, има изградено свест за создавање на предуслови македонските пензионери, достојно да го поминат остатокот од животот.
И пензиите се покачија а? Леле патетизам.Пензионерите земаат 500 денари повеќе, а инфлација 11%.ЦЦЦЦЦЦЦ

10. Заради тоа што ВМРО-ДПМНЕ има историска одговорност за иднината на граѓаните и е решена со сите сили да истрае на тој пат!
Да, ќе истрае.Каква историска одговорност бе? Иднината на граѓаните ќе ја крои со тоа што ги лаже преку медиумски кампањи.

Абе како не ти е срам да отвораш ваква тема.Ццццццц

abe ne ma deset nema nitu edna vmrovec se ragas a ne stanuvas licen moj primer
cela familia bese de za ovoj de zaonoj jas trcav po mitinzi i se drugo pa sea nema beganje

А да набројаме 10 милиони причини зошто не твојот ДПМНЕ? - па човече се покажаа како неспособни за да ја водат оваа земја. За жал народот и овојпат погреши и он ќе ги сноси последиците заради тоа.

еве ги 10те причини зошто да бидете за сдс-комуњар
има грешки така да ако прочитате сочувување на националниот идентитед тоа значи губење на националниот идентитет итн да почнеме:
1. СОЧУВУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НАЦИОНАЛЕН ИДЕНТИТЕТ
2. ПОЛИТИЧКА СТАБИЛНОСТ НА МАКЕДОНИЈА
3. ЧЛЕНСТВО ВО ЕУ, ЧЛЕНСТВО ВО НАТО
4. ВИСТИНСКИ ЕКОНОМСКИ ПРОГРЕС
5. ПОВИСОК ЖИВОТЕН СТАНДАРД И НАМАЛУВАЊЕ НА СИРОМАШТИЈАТА
6. КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАНИЕ ДОСТАПНО ЗА СЕКОГО
7. ЗДРАВСТВО ЗА СИТЕ
8. ПЕНЗИИ ЗА ДОСТОИНСТВЕН ЖИВОТ
9. ЕВРОПСКО И ПРОФИТАБИЛНО ЗЕМЈОДЕЛСТВО
10. ПОДИГНУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА ЖИВОТОТ НА СЕКОЈ ЧОВЕК

luge mozda vie ste vo partija od cera pa zuete se i sesto so ili kakvi pricini ama aj kazete ni nas sto stori nasata partija za nas clenovite koi sedevme po kutiii i trcavme po mitinzi koga odam vo opstinski komitet ne mozam da poznam eden vmrovec site ovie se novi tvorovi na grujoa istite tie se na vidni funkcii i site sina kniska do pred 15 god a onie kako mene i apokalipto sedat i dremat na forumov poso nema so da pravat

А да набројаме 10 милиони причини зошто не твојот ДПМНЕ? - па човече се покажаа како неспособни за да ја водат оваа земја. За жал народот и овојпат погреши и он ќе ги сноси последиците заради тоа.
хаха ако има 10 милиони причини за да не бидеш Дпмне тогаш за да не бидеш Сдс има 100 милиони причини вашите дека се неспособни многу пати се покажаа и народот гледаше и паметеше и ви покажа и во 2006 и во 2008

Добро во ред се слагам со тебе...неспособни се.
Но посочи друга политичка сила која во моментот е поспособна,која ќе ја води државата како што треба???
Зошто ВМРО-ДПМНЕ..???.....затоа што нема друга подобра опција.

Наброј ми барем еден кој се покажал способен да ја води оваа држава?

luge mozda vie ste vo partija od cera pa zuete se i sesto so ili kakvi pricini ama aj kazete ni nas sto stori nasata partija za nas clenovite koi sedevme po kutiii i trcavme po mitinzi koga odam vo opstinski komitet ne mozam da poznam eden vmrovec site ovie se novi tvorovi na grujoa istite tie se na vidni funkcii i site sina kniska do pred 15 god a onie kako mene i apokalipto sedat i dremat na forumov poso nema so da pravat
Брате за кого како ти од кај си од кој општински комитет??

dali e toa vazno covece cela nsdp e na rabotni funkcii a nie doma sejme alloooo

еве ги 10те причини зошто да бидете за сдс-комуњар
има грешки така да ако прочитате сочувување на националниот идентитед тоа значи губење на националниот идентитет итн да почнеме:
1.СОЧУВУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НАЦИОНАЛЕН ИДЕНТИТЕТ
2.ПОЛИТИЧКА СТАБИЛНОСТ НА МАКЕДОНИЈА
3.ЧЛЕНСТВО ВО ЕУ, ЧЛЕНСТВО ВО НАТО
4.ВИСТИНСКИ ЕКОНОМСКИ ПРОГРЕС
5.ПОВИСОК ЖИВОТЕН СТАНДАРД И НАМАЛУВАЊЕ НА СИРОМАШТИЈАТА
6.КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАНИЕ ДОСТАПНО ЗА СЕКОГО
7.ЗДРАВСТВО ЗА СИТЕ
8.ПЕНЗИИ ЗА ДОСТОИНСТВЕН ЖИВОТ
9.ЕВРОПСКО И ПРОФИТАБИЛНО ЗЕМЈОДЕЛСТВО
10.ПОДИГНУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА ЖИВОТОТ НА СЕКОЈ ЧОВЕК

Хм, ќе направам споредба додека беше Сдсм на власт.

1.Го зачувува македонскиот идентитет, многу нормално затоа сеуште нели го имаме.

2.Политичката стабилност беше далеку поголема, впрочем немаше жртви на избори и убивање на полицајци.

3.Имавме статус на членка за во Еу, и точен датум за членство во НАТО, а сега сме далеку од претходно споменатите организации.

4.Економскиот прогрес не беше лош, барем никој не се жалеше, не седеше никој во шатори пред влада и никој не плачеше на зелено пазарче.

5.Тогаш не плаќавме 100 денари масло за јадење туку 50-60 денари.Денес имаме затворање на фабрики и рекордна инфлација во регионот и Европа - 11%

6.Квалитетно образование имавме, никој никого не убедуваше во здрав мозок дека треба да учи.

7.Лол, тогаш екими дан имаше? Или се дешаваа скандали како пред некое време кога парите за конгреси беа поделени во туѓи џебови? Или пак се исклучуваше струја во Филип Втори насред операции? Здраството си беше ок !

8.Дедоми и бабами земаат пензии од како памтам за себе.Само разликата е во тоа што инфлацијата сега е поголема, т.е. енормно висока.

9.Профитабилно земјоделство? Тогаш субвенции немаше, но што дека сега има кога парите одат кај партиски личности? Како и да е, земјоделството не се разликуваше сега и тогаш.За профитабилност воопшто не праам муабет.

10.Квалитетот беше добар.Кажав илјадапати, инфлација имаме од 11%, би рекол срамна инфлација.Некои од цените на производите се подигнаа за 50%, дали тоа тебе ти го направи поквалитетен животот? Или пак затворањето на Бучим?

i kazi mu ako si od skopje deka vo resen grdonacalnik e buzle

1. Заради тоа што е ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ, ЛДП, ЛП, ДПА, ДУИ И ОСТАНАТИ СРАЊА.........
Ти бе, и другите малолетници....има врема кога ќе се бавите со политикување..ај имате попаметни работи.....:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom