Тетоважи

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
istetovirajte nesto simbolicno za vasiot zivot ili za vas ... jas na pr: " live 2 die "

Член од
6 јуни 2010
Мислења
119
Поени од реакции
3
мразам тетоважи. се работи за задоволство со краток рок на траење.
за некој да. но тетоважа не се става за задоволство и да се к*рчиш (извинете на изразот), тетоважа се става за да бидеш обележан за цел живот. и тетоважите си имаат свое значење. на пр. пајак значи дека си убил некој, крст значи дека си верник итн...

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
за некој да. но тетоважа не се става за задоволство и да се к*рчиш (извинете на изразот), тетоважа се става за да бидеш обележан за цел живот. и тетоважите си имаат свое значење. на пр. пајак значи дека си убил некој, крст значи дека си верник итн...
a be ajde! Zboris za zatvorenici sega? Ja imam pajak, dali toa znaci deka sum ubila nekogo? Za mene pajakot ima ohohoooo sasvim drugo znacenje.

Ali u sekoj slucaj, tetovaza ne treba da pravi samo za moda. Taa treba da znaci nesto za covekot sto se istetoviral.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Ako ti taka mislish.. mozhebi..

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
pajak znaci si ubli nekoj hahahaha :pos2: bravo legendo me nasmea treba da ima takvi kako tebe da ja razbivaat monotonijata na forumov, dosta jas vi pravev zafrkancii

Член од
6 јуни 2010
Мислења
119
Поени од реакции
3
значи имам другар кој на цело тело е тетовиран и знае, ми кажувал.

--- надополнето ---

a be ajde! Zboris za zatvorenici sega? Ja imam pajak, dali toa znaci deka sum ubila nekogo? Za mene pajakot ima ohohoooo sasvim drugo znacenje.

Ali u sekoj slucaj, tetovaza ne treba da pravi samo za moda. Taa treba da znaci nesto za covekot sto se istetoviral.
па затвореници имаат пајак дека убивале. да не убивале немало да бидат во затвор

--- надополнето ---

да, тоа сакав да кажам.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Pa ja sakam od mojata PRVA LJUBOV sho ke mi bide da si go zapisham nejzinoto ime blisku do srceto t.e. na gradite... i taka da ke mi ostane spomen i golemo znachenje ke ima..

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Pa ja sakam od mojata PRVA LJUBOV sho ke mi bide da si go zapisham nejzinoto ime blisku do srceto t.e. na gradite... i taka da ke mi ostane spomen i golemo znachenje ke ima..
Добра идеја.
Ако останете заедно, ќе си ја имаш блиску до срцето.
Ако ти раскине, ќе се правдаш дека си ја истетовирал до срце за да се секаваш на кучката која ти го скршила срцето.
win-win ситуација. :)

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Добра идеја.
Ако останете заедно, ќе си ја имаш блиску до срцето.
Ако ти раскине, ќе се правдаш дека си ја истетовирал до срце за да се секаваш на кучката која ти го скршила срцето.
win-win ситуација. :)
Da be :)

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Еве неколку страни на кои проверив, има различни информации од кои разбрав дека пајакот не симболизира ништо лошо туку баш напротив баланс, хармонија, плодност, мудрост. А за пајажината пишува лошо дека таа симболизирала дека човекот има убиено некого и точно е тоа дека такви тетоважи имале затворениците за да бидат обележани дека направиле некое злосторство.

Пајак извор
Пајакова мрежа извор

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Дај бе доста со муабетите од типот,пајакот значело дека имаш убиено некој...абе ајде ??
Нема врска ова,еве прост пример,некоја женска има истетовирано црна вдовица на гзот,тоа значи дека таа е убиец аутоматски ?
Еве јас имам читано на разни форуми дека пајакот всушност љубов...

На крај краева,никој не знае точно што значи пајакот,секој различно го доживува неговото значење :)

Wiche

шегобиец
Член од
22 декември 2009
Мислења
204
Поени од реакции
120
:pos2::pos2::nesvest: Sekoja chest majstore se zgaziv od smeenje koga ko procitav ovaa.... De kazi mi ako znaes sto znaci picajzla ako istetoviras....

Kajgana Shop

На врв Bottom