Македонскиот "Момент на вистината"

Дали го оправдувате квизот?

• Вкупно гласачи
    476
Г

Господ

Гостин
Да учевствуваш на било какво шоу во овој фазон е срамота.
Идоли,таленти големи браќа сестри тетки стрини вујни,брзи бавни пари,
сето тоа е перење мозок, и треба да се забрани.
Милионер можеби ама ете и тие забушаваат кога треба да дадат повеќе од
5 илјадарки,од искуство ви кажувам.
Она 50-50 беше толку дебилно што Happy Hour изгледа како авантура во споредба со тоа.
Ама ајде,туп народ силна држава.

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
Дали имате удрено дете со кола и избегано?
-Да
ВИСТИНА

Дали некогас сте платиле некому да истепа некој?
-Не
ЛАГА

Ајдеееееееееее, а овој вика не сум имал потреба од тоа, ниту сум го направил, а и зошто некој би лажел за вакво прашање ама водителкава вика тоа покажал детекторот, што да се прави...
Унаку најјако беше првото прашање
Дали некогаш сте испуштиле гасово и сте обвиниле некој друг? :tapp: па го чита како за убиство од прв степен да се работи...зошто го вратија ова срање пак на ТВ :toe:

S

StereoLove

Гостин
Цццц јас мислев дека ова шоу нема да успее во Македонија а се уште имало будали кои би се пријавиле би ги кажеле и најмрачните тајни само за да дојдат до некој денар.:tapp:

Дали некогас сте платиле некому да истепа некој?
-Не
ЛАГА

Ајдеееееееееее, а овој вика не сум имал потреба од тоа, ниту сум го направил, а и зошто некој би лажел за вакво прашање ама водителкава вика тоа покажал детекторот, што да се прави...
Имам забележано дека секој ко ке стигне до тоа ниво каже еден одговор а детекторот друго.Ми смрди нешто овде:jaj:

-Дали имате удрено со кола дете и избегано?
-Да...
-Вашиот одговор е..........ВИСТИНА

( публиката аплаудира) :tapp: зар ова аплауз заслужува :nesvest:???
Аплаудира на глупавоста на тој човек:pos:
Oва не е ништо...на Нова телевизија какви глупости си кажуваа...од спиење со сестрата на сопругата до сексуални фантазии по животни:nesvest:

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Јас мислам дека шоуто е наместено. Работата е договорена однапред и не се работи за парична награда туку им даваат на учесниците однапред позната сума само за да излезат на ТВ и да одглумат дека откриваат тајни пред целата јавност. Целата работа е шоу-бизнис која треба да го задржи гледачот пред екраните и телевизијата да лапне пари од реклами. Јас лично не го гледам “квизот“, но, мислам дека народот сака да гледа нешто што е ново и невообичаено за нашиот ТВ етер.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Квизот треба да го смени името во Момент на Ретардација! :)

H

^HITMAN^

Гостин
Не ми смета квизот ич ама водителката....:tapp: НАЈ ДЕГЕНСКО НЕШТО ШТО СУМ ВИДЕЛ :tapp:

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
ЗАШТО Е ОВОЈ КВИЗ ГЛУПОСТ ?!?!?!?!? ЗАШТО УНАПРЕД ЗНААТ КОГА КЕ ТЕ БУТНАТ...
ЗАШТО ??
Зашто одговараш на 50 прашања на детектор ... од кој вадат 25 прашања за во емисија... и нормално они веке знаат на кое прашање детекторот покажал ЛАГА и нормално они ке ти го тртнат негде тоа прашање и ке те бутнат и ај по дома...

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.319
Поени од реакции
8.315
Не ми смета квизот ич ама водителката....:tapp: НАЈ ДЕГЕНСКО НЕШТО ШТО СУМ ВИДЕЛ :tapp:
:zver:
е стварно како ме нервира се да му ебам кучка невидена ај кај што му одговараар за секакви прашања па уште прашува дополнително и овие будалите му кажуваат за без пари абре кој ја е*е јас да сум ништо не му кажувам повеќе само ќе одговарам со DA NE и толку па нека се нервира инаку нај добар беше овај нашиот Битолчанецот оби ја изеба одговори на таму 5-6 обични прашања и му ја кидна со 60000 ама колку што занм и за тоа дека до сега на никој не му имааат палатено за учеството така да за џабе се брукаат :kesa:

H

^HITMAN^

Гостин
:zver:
е стварно како ме нервира се да му ебам кучка невидена ај кај што му одговараар за секакви прашања па уште прашува дополнително и овие будалите му кажуваат за без пари абре кој ја е*е јас да сум ништо не му кажувам повеќе само ќе одговарам со DA NE и толку па нека се нервира инаку нај добар беше овај нашиот Битолчанецот оби ја изеба одговори на таму 5-6 обични прашања и му ја кидна со 60000 ама колку што занм и за тоа дека до сега на никој не му имааат палатено за учеството така да за џабе се брукаат :kesa:
Taка е брат и ја мислев да напишам за дополнителните прашања но ме мрзеше...

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Прво учесниците да ги стават на тест за "Дали се плашат од водителката",па после да учествуваат во квизот,oти реакциите што ги прави она ко да ќе тепа некого,а не да му поставува пари.:toe:
И во овој квиз луѓето не земаат пари,туку прават будали од себе.:tapp:

Член од
1 јануари 2010
Мислења
183
Поени од реакции
290
Можеби квизов е местенка, ама и да е така, треба да си луд да се бламираш пред цела јавност, а пари да земеш во А1, е тоа не знам баш како оди....
Многу одамна, кога се појави првиот квиз на А1 - “Без Паника“ игра на асоцијации, јас бев дел од публиката во првата емисија што се снимаше. Тогаш , случајно, бидејќи немаа доволно натпреварувачи , ми понудија да учествувам. Со другар ми прифативме, направивме тим и снимавме. Ни беше понудено, дека за секоја емисија ќе добиеме пари, нормално, колку победуваш, повеќе заработуваш. Ние, тогаш млади деца, ајде се залетавме, победивме во две емисии, ама во третата не победија оние “легендарните“ Аце и Мики...
И дојде моментот да си ги земеме парите, ама пари јок, вика вие изгубивте....
Па нели, победивме два пати, па нели, секоја емисија ја плаќавте.....
Ништо, ко сам со себе да разговараш, ни дадоа по две маици со лого на квизот, демек “награда“....
Затоа, иако многу пати ми викаа потоа, абе што не се јавиш на квиз некој ( мислам на квиз на знаење, не на квиз за глупирање како овј момент на вистината) не ни помислувам, оти е бадијала трошење време, а пари....друг пат..
Малку излегов од темата, ама беше за истиот организатор кој го прави ова дебилно “шоу“. Оваа емисија после кратко време на тв нова во Хрватска ја прекинаа, оти заради емитувњето ризикуваа да им отиде телевизијата-во нормална држава се пази на морал и што све смее да се емитува на телевизија.
Кај нас, све она што е нај ниско во однос на моралот - воајерски спектакли (големиот брат, фарма...), идиотски “квизови“ по телефон каде треба само да се јавиш и да си ги змеш парите , ама тамам добиеш линија, не ти иде да гукнеш, девојчето те преколнува, плаче да зборнеш, а ти “прекинуваш“ линија - забранети насекаде, Момент на вистината, сето тоа кај нас е законски, морално етички.
Се тоа кај нас е хит, многу популарно, седи дома, биди воајер, смеј се на перверзии, јавувај се на на “Даринка“ (мислам така го пиша “квизот“ во еден весник).
Уште Џери Спрингер шоу ни недостасува, и ќе се дотераме до даска....
Ма све тоа би забранил да можам, труење на мозок , “едуцирање“ на млада популација како да стане што поперверзна, за да биде во тренд......
Само, дали има закон овде.......

S

StereoLove

Гостин
^
Ти типче си губел време...те направиле будала во здрав мозок,не ми се верува,ама таква е денешницава.
И тоа што викаш за овие квизови...дебилни...не ми се вклучува повеке телевизорот.Денес се има на програма.Започнувајки од еден Бумбар во која секоја емисија се вклучуваат исти дедо Илија,дедо Никола,Македонка од Велес и даље запалени личности до ВБ,Тоа сум јас шоуа во кои спијат со кој им текне за да дојдат до популарност па до емисија како Момент на Вистината.Какви прашања поставува па и уште го прашува за приватниот живот:kesa:
"Чекај бе јас овде сум дошол да се натпреварувам(будала да направам од себе)а не да ти кажувам за мојот приватен живот".
И кога веке си ги изнакажат глупостите,како што спомнав и претходно,најмрачните тајни стигаат до ниво во кое сите пагаат.Детекторот вели вака ти онака:tapp:
Оф леле.
Од квизовите ако гледам го гледам само Милионер.Ништо друго:toe:

iggo_s

.. sangre blanca en mis venas!
Член од
30 јуни 2009
Мислења
1.389
Поени од реакции
1.077
Живи глупости. Не знам само кај ја нашле Кочишки да ја води емисијата. Ама таман.. и "шоуто" мизерно, и она мизерна..

Kajgana Shop

На врв Bottom