На кого му е смачено од македонизирање на англиски речник нека дигне два прста!

• Креатор на темата Креатор на темата Annabel
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
епа кога можеме ние да пишуваме на Македонски со латинично писмо зс да не можеме да пишуваме Енглески на кирилица:)
темава сакс! сепак секој може што сака и каде сака да си праи и како сака да си праи а тоа дали некој нервира или не , не е ни најмал проблем на тој што сака така да се изразува...

Секако,тоа е твое мислење.Доколку не ти се допаѓа темата слободен си...да ја напуштиш :wink:

Aaaa ова за скопјани/ки, тие се нели поблиску до Запад од нас другиве...ви ај пи:wink:

Не го гледам тоа како толку нешто страшно. И мене ми се случува да напишам таков збор, сеа искрено додека сум запишувана ме мрзи да менувам фонт, башка така ми дошло.

Ај лајк ит,не е некоја национална катастрофа ако го деформираме англискиот и го прилагодиме на нашиот јазик :pipi:

:wink: Навистина?? Еве се срамам што не се сеќавам на така инспиративен и духовит дечко како тебе Apokalipto.
Тенкју :pipi:

ју ар мај саншајн мај онли саншајн... ју мејк миии хепиииии....

Секако,тоа е твое мислење.Доколку не ти се допаѓа темата слободен си...да ја напуштиш :wink:
да не бевме ние што не се слагаме со твојата тема, ќе имаше само еден пост и тоа твојот воведен. немаше смисла, па си пишавме. и, афкорс, нема тебе да те прашаме каде да пишуваме.

star-wars-yoda-orly.jpg

Уац ронг уит ит, ениуеј?

Ај вака на форум , можеби е и интересно , ама ко ќе видам реклами на фирми ,со Англиско име ама "преведено на нашки" ...
Пример : Секое сабајле се разминувам со еден автобус на кој со големи букви пишува INTERNEЈSENEL!
Па ова е трагикомично бе луѓе ....

Ајде сега сите немирни членки, bend over.
А за машките членови годинава нема подароци од Дедо Мраз и плус добивате клетва од мене, dvd плеерот до НГ да не ви чита порки.

Е така, ајде сега средете се малце па ќе ја отвориме пак темата.
Утре. :back:

Подобро тоа отколку правописни грешки да прави некој (не мислам на испуштена буква туку ако не знае како треб) :) Мене ми е интересно и си го користам кога ќе ми текне или кога поубаво звучи на англиски, и интересно ми е да го читам :)

еј стварно е тапа вака да пишувате....ако толку сакате да пишете нешто на англиски пишете го на латиница, и во оригинална форма како што треба :tapp:

THAT'S MY OPINION

ДЕТС МАЈ ОПИЊН <<--- LOL нели е тапа вака

Ју гат д поинт рајт??? Еве баш на што мислам.
Смачено ми е веќе не само овде на форумов...него сегде е вака каде што има интеракција помеѓу луѓе дали некој сакаат да се направат интересни или смешни незнам веќе шо...пробуваат англискиот речник да го напишат на македонски.О.К. на почетокот беше интересно до негде ама сега мислам дека е доста од сите тие глупости и дај да си пишуваме на нашки шо се вели.Па и кај нас има доста интересни изрази што може да си ги користиме.
И за крај да се разбереме не сум против англискиот јазик...само еве доколку имате потреба пишувајте како што е...Are we understood ? :wink:
бич плиз!!!!

или ко да немаме кирилица, па пишуваме латиница.
и не е поентата "знам англиски", ве молам, не тренирајте тука да бидете глупави. тенкју, претенкју.
ti prirodno si nadaren pa ne odis na trening a?tokmak,pisuvaj angliski kolku sakas gajle mi e

еј стварно е тапа вака да пишувате....ако толку сакате да пишете нешто на англиски пишете го на латиница, и во оригинална форма како што треба :tapp:

THAT'S MY OPINION

ДЕТС МАЈ ОПИЊН <<--- LOL нели е тапа вака
Тапа е, да. Ама за кого како!:pos::pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom