Незнам од кај да почнам, денојве изгледав многу работи, та стари, та нови, ај ќе ги редам по хронолошки редослед:pipi2: (да се пофалам иам нов емотикон)
Flags of our fathers
Сега гледам имат 7.2 рејтинг на имдб. Потценето. Филмов е еден од најдобрите воени драми шо сум ги гледал. Се работи за војната на Иво Џима, 1945 година. Клинт Иствуд е ѕвер. Еден од најдобрите, и како глумец и како режисер се докажа. Не очекувајте од овој филм да видите само војна. Интересно е шо е разгледан психолошкиот профил на неколку војници кои присуствувале таму, и славата со која се стекнале враќајќи се во Америка.
И за тоа дали навистина постојат херои и кои се тие.
После Flags of our fathers, го гледав
Letters from Iwo Jima. На имдб имат оцена 8.1, ама и тој потценет филм. Зш го велам ова за двата? Затоа што заслужвет чиста 10ка.
Писма од Иво Џима е филм кој излезе неколку месеци после Flags of our fathers. Писма од Иво Џима е филм исто режиран од Клинт Иствуд. Во овај филм се работи за истата битка на Иво Џима, ама овој филм е од страна на јапонците. Во филмов нема амерички говорења, само јапонски. На дивидито имаше вграден англиски субтајтл. Овој филм ми се бендиса појќе него првиот дел. Ама мора по хронолошки редослед, овој втор да го гледате.
Ќе видите дека во една војна немат добри и лоши, туку и двете страни се соочени со тоа дека крајот е тука. Многу потресна воена драма, му ги препорачувам секому овие два филма во пакет.
Едноставно ко ќе гледаш ваков филм ја осеќаш неговата магија, зборувам поточно и за двата филма. Ги гледав пред една и нешо недела, првиот филм по втор пат, вториов прв пат, и верувајте, уште сум под импресии.
Бел бумбар и предлог од мене да гледате добра воена сага.
10/10 (двата)
Cruel Intentions
Фак, не очеквев вакво дејствие на филмов. Јас кога го спомнаја, мислев е некоја љубовна комедија, добро, имаше некои комични елементи, ама ова е стварно јак филм, одраз на еден реален живот. Ко му реков на Курте - брат, филмов да го глеаш. Ми рече - нејќам драми бе
.
Му велам - абе да видиш колку се расипани жениве.
- Знам колку се брат.
Ама ќе го гледат филмов, незнајт дека до тој степен се. Мене во филмов ми се бендиса то шо не очеквев било какво дејствие како шо понуди самиов филм. Иако имаше малку пропусти, ако сакате забава гледајте го. Ќе се препознаете сигурно во некој од овие ликови понудени овде.
Не откривам спојлер, ама сцената со инвалидска количка и деветтата симфонија од Бетовен ужасно личит на
A Clockwork Orange. Незнам зошто, ама секогаш Деветтата симфонија од Бетовен ме потсеќат на филмов. После се уверив на имдб дек всушност тоа и значи сцената кога Себастијан ја слушат и е во количка.
Да не должам многу, ако сте расположени малку да се изненадите, интересен филм.
7/10
Just like heaven
Овај филм ми се чинит ми легна на срце. Ми дојде во право време. На две сцени се присетив дека ги имам гледано тие две сцени, ама понатаму не. Изгледа на тв сум го начекал негде.
Ако сакате интересен љубовен филм, обавезно овај да го изгледате. Иако многу ме потсеќа на Ghost со Патрик Свејзи и Деми Мур, не вервам дека е некоја бледа копија, туку напротив, еден од оние филмови кои се интересни за релаксирање и опуштање.
После неколку посериозни филмови изгледани, ваков филм е повеќе и од добар.
Јас му давам прилично висока оцена, 8/10, и препорака да го гледате, најдобро е во друштво на партнерот, а ако не, гледајте си го сам. 99 проценти од филмојве ги гледам сам па уште ништо не ми се десило. Ама ваков филм е многу убав за во друштво::J:. Бел бумбар.
Meet the parents,
Meet the Fockers (класика, особено првиов дел, не ги рецензирам пошо по 100 пат ми се гледани, а и сигурно на минатата заклучена тема ги имам спомнато)
Road Trip
Во последно гледам малку поопуштени филмој. Овај ми е гледан едно убај 5-6 пати, ама секогаш ми е смешен. Многу јако филмчиште, ако не сте го гледале, многу јак предлог за да помините одлични сат и пол во релаксација на мозокот.:asd:
Кајл ѕвер, овај чоек ми е идол еј. Имат јаки фори, не рецензирам многу, да не расипам нешто и кажам за филмов:asd:
Јас му давам прилично голема оцена, гледан ми е многупати и ќе го гледам уште многу, па ево ќе биде 8.5/10. Некој можеби ќе рече вакво сценарио е веќе видено, али не ми теквит во моментов некој подобар филм шо го содржит зборот
TRIP.
Ај сега одам на посериозни филмој, имам неколку на листа спуштени, верно чекет да ги изгледам.
И Форца Милан.
:milanez: