Кампања за СИДА која влева страв!

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
Да.
Ако ми платиш за идејата со задоволство ќе ти ја кажам.

За ова и зборував.Влева непотребен страв,луѓето ќе почнат од секс да се откажуваат.:)

Колку од саат бараш?

BTW некој погоре спомна:

Сидата не се измисли завчера. Сидата не ја измисли.. ооовај.. Стенли Адамс. Сидата е порок на 20тиот век, сега сме 21ви така? Што значи Адамс не донесе ништо ново. Е! Адамс прво беше во Маџари, па после овде и заврши во слогајугомагнат. Значи, Адамс не измисли топла вода! Ако се сеќавате и Род Хатсон почина од сида. А актер над актерите беше!... Може нешто да ве прашам јас? Може? Од што произлегува сидата? Ако неможете јас ке ви одговорам. Сидата произлегува од ДУПЕЊЕ! Така? Е! Па да не дупат луѓето! Да си ги дупат своите жени. Да не МРДААТ ЛЕВО ДЕСНО!! Е! Од тоа ги страв луѓето! Сакаат ТУЃООО!!! Е СВОЕТО БАТО! СВОЕТО! НЕ ЧЕПКАЈ ПО ТУЃОТО! Е! И да видиш сида немааа. Единствено ако твоето мрднало лево десно, еве ти ја сидата.. Еве една се јави од Струмица и вели сида, ја исто ја прашувам и она не ми одговори и на крајот она ми вели вие сте безобразни! А она не е безобразна што ме прашува за сидата! Е! Знаеш зошто? ЗАШТО САКА И ТАА ДА СЕ ДУПИИИ! СЛАТКО И ЕЕЕ! Тоа е топ тема со години наназад, само изникна у Македонија и било топ тема.. Дрн дрн Милојке. АБЕ ТОА Е ТОА СИДАТА БЕ ЗЛАТО МОЕ!

За која реклама зборите онаа кај што кажува дека ги има во секоја дискотека,секој факултет ?

Како не е до цената? едно пакетче 150-200 денари, а колку трае? Имаат ли младите пари за да се штитат? Знаеш дека е штетно, но нагон те тера, а пари немаш. Јас сум постар, но и јас не можам да одвојувам сума од 50 евра месечно за заштита. Со тие кампањи не е лошо да организираат бесплатно или по минимум цени снабдување со кондоми, инаку само реклами на тв (или полоша варијанта, оа што беше пред пола месец-месец на плоштад, циркузантството за СИДА), џабе.

Али пази обично тие што ги даваат бесплатно или по поевтина цена ти е се поарно кесе купи си него такви......

Ајде,кажете ми од што произлегува сидата ?!

НЕ знаете?

Јас ќе ви кажам.
Сидата произлегува од дупење.Да си ги гледате девојките и женичките,оп,нема сида.Ама сакате да измрдате.Епа не може.Сум докторирал на оваа тема,па можам и да мрднам малку лево-десно.Вие не.

Само треба да пазите и девојката да не ви мрдне малку лево-десно.Тоа е мојата експертиза за сидата.

И,оп,нема сида.

:wink:

Овие од влада ја напраија угоре високо удоле длабоко,еднаш повикуваат на 4-5 дете и масновни буфтања,после кажуваат дека секој 4ти чоек има сида и те вадат од памет :):)

За која реклама зборите онаа кај што кажува дека ги има во секоја дискотека,секој факултет ?

Али пази обично тие што ги даваат бесплатно или по поевтина цена ти е се поарно кесе купи си него такви......
Е да, кинеска роба, правена во брод. Мислев на помош од државата во смисол "Сакаш да е*иш?" "Сакам" "Епа на ти 70% поефтини", државата или НГо-ата да учествуваат во цената.
Регуларни од 150 денари да ги продаваат по 50 кутивче.

Но и со тоа, секако дека мора да се биде секогаш на штрек. Никад се не зна. Башка не е само сида, миљон микроби се шетаат во нас и околу нас, нула кома еден посто да се штетни (со долгорочни последици), тогаш заглавивме.

Рекламата кога и да ја видам ме вади од памет.А најмногу од се ме нервира...таму и таму има толку и тилку заболени Знаеш ли кој се?Што сака да каже ??Тие што имаат сида да залепат налепници на нив имам Сида, ко што у втора светска хитлер лепел на Евреите:tapp::tapp::tapp:Можеле да напраат поасална реклама...и не со толку одвратна музика ко хорор да глеадам

Рекламава појќе ја доживувам као НЕМАЈТЕ СЕКС СО НИКОЈ ЖИВ отколку КОРИСТЕТЕ ЗАШТИТА

заш не ме прашаат мене за реализација на вакви проекти ццц

Една од поглупите работи шо ги иам прочитано.
Не рекламата воопшто не ги дискриминира тие шо имаат сида, нити ко ти шо викаш немајте секс со никој жив, нити влева страв дека ,,сите,, биле со сида...
Наменета е за оние кои првпат стапуваат во сексуални односи со некоја личност. Укажува на тоа да се користат кондоми како најефикасен метод за спречување на сидата. Исто така наменета еда се крене сексуалната едукација кај младите, шо ако кај повеќето е како кај тебе тогаш е супер шо постои рекламава.
Погоре прочитав и некој шо рече вака ни праат со рекламава угоре високо удолу длабоко, прво прајте деца сеа со кој да праиш сите сидосани, не е во право , баш за да имаат деца, да не шврљаат на страна да не имаат сидосани деца.

Една од кампањите на Владата која апсолутно ја поддржувам бидејќи пораката е одлична, на краток рок можеби не , но трајно треба да ја подигне свеста за сексуалната едукација кај населението.

Една од поглупите работи шо ги иам прочитано.
Не рекламата воопшто не ги дискриминира тие шо имаат сида, нити ко ти шо викаш немајте секс со никој жив, нити влева страв дека ,,сите,, биле со сида...
Наменета е за оние кои првпат стапуваат во сексуални односи со некоја личност. Укажува на тоа да се користат кондоми како најефикасен метод за спречување на сидата. Исто така наменета еда се крене сексуалната едукација кај младите, шо ако кај повеќето е како кај тебе тогаш е супер шо постои рекламава.
Погоре прочитав и некој шо рече вака ни праат со рекламава угоре високо удолу длабоко, прво прајте деца сеа со кој да праиш сите сидосани, не е во право , баш за да имаат деца, да не шврљаат на страна да не имаат сидосани деца.

Една од кампањите на Владата која апсолутно ја поддржувам бидејќи пораката е одлична, на краток рок можеби не , но трајно треба да ја подигне свеста за сексуалната едукација кај населението.
kako ne, nema vrska, site spotovi im se katastrofa, da ne sakaat da praat iranizacija? pa ne se sedi na dva stola, em nato i eu em nekoja demagogija so hristijanstvo. Kapitalizam e toa, sex imas segde, sto gluposti se ova...

А лоша им е и фиксацијата за само еден од многуте проблеми. Зарем не осетиле потреба да направат кампања за други сексуално преносливи животинки?

На пример една од многу опасните е ХПВ за кое дури сега се дозна дека носи голем ризик од канцерозни промени. Но не е само ХПВ, има и други бактерии (преносливи преку незаштитен секс) кои предизвикуваат вакви дегенеративни промени. Сигурно ова не е помалку опасно од сидата.

Им се дава (на страна уметничкиот дојам за спотот) погрешен знак на младите (а и постарите богами) дека ако се обезбедат дека немаат сида (тестови...) можат да се сексаат колку им душа сака. Епа не е така.

Можеби (не знам дали претходно споменав) сексуалното воспитување по школите е едно од решенијата, наместо спотот да се изврти неколку пати низ етерот.

Овие од влада ја напраија угоре високо удоле длабоко,еднаш повикуваат на 4-5 дете и масновни буфтања,после кажуваат дека секој 4ти чоек има сида и те вадат од памет :):)
Леле сине па ти ептен си промашил и тема и мислења :tapp: те вадат од памет а? А ти онака си седиш по дома по папучи и викаш надвор мед и млеко тече...едноставно не сакате и не гледате дека има проблем надвор...зашто бегате од тоа дека има луѓе кои имаат СИДА а тоа воопшто не е мала работа,не велам да ги избегнеме туку викам да се има поголема внимателност и контрола...

Земо се заебаам,може да се примети по “:)’’-то :)
не се притресувај толку,те молам

таа реклама треба да се забрани, имаат реченица СИДАТА МОЖЕ ДА БИДЕ СМРТОНОСНА БОЛЕСТ-сидата е смртоносна болест, се уште, на жалост нема лек....и има уште многу грешки кои можат да збунат мн луѓе!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom