Српските весници не именуваат како БЈРМ

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Во потполност се соглсувам со тебе само колегиве тоа некако не го сваќаат и погледни што се не изнапишаа просто им се чудам тие се бесни на другите без да се прашаат себе си каде ни е грешката. Тоа ми е поентата.

На примитивна навреда неможеш да очекуваш да реагираме непристрасно и вината да ја побараме во себе.

Дека стои политичка цел позади таквото омаловажување на Македонија во Српските весници и покра тоа што Србија официјално не признава како Македонија, неможе никој да одрече и не треба да се занемаруваат ваквите провокации и постојано да се ќути.

Српскиот хегемонизам е познат на овие простори, доколку некој треба да си лечи комплекси тоа се Србите.

И јас го мислам истото само во обратна насока...

А што се однесува до Србите и Србија јасно е се , жално е што сеуште има МАкедонци кои со задоволство би им слугувале...
Што се гледа од коментарите во кои се самообвинуваме место нашиот револт да го насочиме кон педераната која не признава со уставното име а ја користи привремената референца...

Батче, види вака. Албанците почитувале, и верувај премногу биле фер. Можеби ти изгледа грубо и глупо, ама така е. Во ниеден случај македонците (барем политиката која што ја воделе македонците) не била фер кон албанците. Од друга страна пак на србите и нозе им миете (генерално кажано). И после некој ќе ми каже па албанците се малцинство...А србите што се? Богови? Дека дефинитивно така и се однесуваат :)
А тоа дека македонци би им слугувале на србите воопшто не ме чуди, знаејќи дека голем број, и тоа ептен голем број на луѓе што ги знам, поради некои чудни околности потекнуваат или па и самите се родени во Србија, а се поголеми македонците од сите.

OOOOOO Srboljubci da kazea Albancite takvo nesto na glava ke se kacevte a sega samo pusti opravduvanja za srbijanskite sranja...

И после коа викам дека албанците ви се дежурни кривци, не ми веруваш....

Многу не почитуваат Албанците затоа и до ден денешен има внатрешно раселени Македонци.:toe:

Батче, види вака. Албанците почитувале, и верувај премногу биле фер. Можеби ти изгледа грубо и глупо, ама така е. Во ниеден случај македонците (барем политиката која што ја воделе македонците) не била фер кон албанците. Од друга страна пак на србите и нозе им миете (генерално кажано). И после некој ќе ми каже па албанците се малцинство...А србите што се? Богови? Дека дефинитивно така и се однесуваат :)
А тоа дека македонци би им слугувале на србите воопшто не ме чуди, знаејќи дека голем број, и тоа ептен голем број на луѓе што ги знам, поради некои чудни околности потекнуваат или па и самите се родени во Србија, а се поголеми македонците од сите.

И после коа викам дека албанците ви се дежурни кривци, не ми веруваш....

Vo Srbija sum porasnat gi znam kako disat...zatoa nemozam da razberam koga ke gi vidam ovdeka Srpskite slugi kako se TOPAT pred Srbite...i kako cel svet im e kriv vklucuvajki ne i nas , samo srbinot e vo pravo...
Sum protiv omraza i sakam da se zivee mirno na Balkanot ama ne so nekoj koj me omalovazuva...

Sto se odnesuva do vas Albancite ni vie ne ste kitka za mirisanje...generalno kazano...
Vsusnost starosedelcite da, oni se OK a vo Makedonija pred 30 godini nemalo nikakvi sranja...
Tuku Kosovcite vi nabutaa Bubacki i naednas nevazi toa sto sme go gradele so vekovi na ovie prostori...
A ne vikam deka i na nas ne se prelea srpskata omraza kon Albancite...
Se na se mislam deka nadvoresniot faktor (Srpskiot kako i Kosovskiot ) e onoj koj go unisti sozivotot vo MAkedonija...

Se soglasuvas li?

Незнам дали усештате,но параноjaта около терминот БJРМ става се поголем и поголем во граганите на РМ.Дали има големо значение как ви именоват?Не е ли побитно,как ВИЕ се именовате?Какво ви интересира как Ви нарича,напред со уставното си име.
Относно србите-ништо ново под слонцето.
SR: Hi my dear friend Greece!

Во потполност се соглсувам со тебе само колегиве тоа некако не го сваќаат и погледни што се не изнапишаа просто им се чудам тие се бесни на другите без да се прашаат себе си каде ни е грешката. Тоа ми е поентата.

Ти штета што постоиш срамно за градот од каде потекнуваш твојот начин на изразување не е вреден да се коментирам понатаму веќе самиот си кажа на кое ниво си. Подалеку од таквите како тебе.
За жал не си ја постигна целта да ме навредиш само слатко ќе ти се насмеам и ќе ти одбијам на глупост.
Od mnogu sto se iznasmea pocna da pravis greski kako dete od prvo odelenije, a mozda i se iznasmea, takvite izrodi kako tebe koga nekoj gi pluka tie vikaat deka vrne dozd.
I ne se grizi ti za moeto nivo, jas go spustam moeto nivo na nivo na sogovornikot za da moze da me razbere :tapp:

Батче, види вака. Албанците почитувале, и верувај премногу биле фер. .

Ауф, качаците што ровареа во 19 век во Македонија и палеа цели македонски села од Призрен до Кожани и од Коњух (Елбасан) до Вардар, само да ги истераат Македонците од вечните огништа, беа многу морални, добри, добронамернии и полни почит и разбирање за Македонците :pos2:

Od mnogu sto se iznasmea pocna da pravis greski kako dete od prvo odelenije, a mozda i se iznasmea, takvite izrodi kako tebe koga nekoj gi pluka tie vikaat deka vrne dozd.
I ne se grizi ti za moeto nivo, jas go spustam moeto nivo na nivo na sogovornikot za da moze da me razbere :tapp:

Ти стварно ни во градинка не си одел, а не па во училиште (барем јас сум во прво одделение :) ), се пишува одделение а не оделеније. Просветителите во гроб се превртуваат од тебе ако си учел воопшто македонски јазик. А за нивото прашај се да не беше обратно. И смени си го името од охридмкд во Мизерија барем има почетна буква голема.
И од кога ти со мене си соговорник кога отворено влезе во непотребен вербален конфликт.Наместо да дадеш некој аргумент ти отворено почна да се расфрлаш со погрдни зборови или немаш доволно аргументи. Ах, пусто охриѓанче - туристичката сезона ја отвори, туку градот си е убав ама луѓето што живеат во него не се како што треба ( секоја чест за исклучоците кои за жал го потврдуваат правилото).

П.С. И не рипај како млад мајмун.

Погодивте на комшии еден пат.Не е леко да си македонец на днешно време...

Погодивте на комшии еден пат.Не е леко да си македонец на днешно време...

Да,трагедија е што нема веќе комшии на кои да им се довериш...тоа е...
Минаха години...

Денес нашите граѓани од нашиот државен универзитет не нарекуваат БЈРМ, па што останува за некои на кои сме им верифицирале откинување територија.
Ne vazi za niv. Tie se elitata i zlatoto na ova posrana drzava.
Nikogash ne se sami, sekogash ke imat podrska od novite patrioticinja sozdadeni od portokalovo. Bratot, trn vo oko i cela kompanija.

а ти руски дудлач ли си ?
Jas sum makedonec za razlika od tebe so turska krv i braka albanci. Nemate nisto zaednicko so istoriski licnosti kako Sv, Kiril Metodij, vie ste potomci na tursko ropstvo.
Da se vratite vo turcija toa e vasha tatkovina.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom