N
n/a
Гостин
А на Букефал може уште еден?
Рецимо... пред седиштето на ДПБНЕ у центар.
И пишете на тоа таблата... ШТАЛА.
Рецимо... пред седиштето на ДПБНЕ у центар.
И пишете на тоа таблата... ШТАЛА.
Ако на нашиов народ му идеше преку глава на Бихаќка ке имаше масовна гробница. Повеќе од 15 години мајка ни расплакаа. Геноцид кој ја направи таа гнасотија на сопствениот народ ајде кажи да те чујам оти ти си ми некој шетан човек. Името наше многувековно кој го изгнаси. Сега за провокаци ми зборите. Саката да се виткаме ,кичми да кршиме до кога ,свиткани сме до земја , не виткаа години потераници. Нашите не виткаа. Доста е.Сега барем отпор пруживме каков таков. Споменици до небо да направиме малку е. Секоја педа од земјава Македонска споменик е.1. Самиот народ на кој ќе му дојде преку глава од реклами и перење мозок, продавање патриотизам и чукање во гради.
2. А ако тргнеме по патот на Гвујо и неговиот лјубен Ахмети кај ке идеме?
3. Многу повеќе од тебе, и на тоа се должат моите ставови.
На различна бранова должина сме и поинаку гледаме на работиве. Никој и никогаш не може да не смени од тоа што сме. Македонци сме и македонци ќе останеме. А тоа што последниве години живееме во вирутелен свет и само бараме непријатели надвор а никако да си погледнеме внатре е тоа ме вознимирува пријателу. Што сме ние па сите да не мразат, сите ли се против нас. истото што ни се сервира тука се сервира и во Гејлада. А сето тоа е ради пумпање на рејтинг и желба за власт. Со тоа се покриваат сите грешки, сите криминали цела погрешна политика. И ние плаќаме за тоа од сопствени џебови.Ако на нашиов народ му идеше преку глава на Бихаќка ке имаше масовна гробница. Повеќе од 15 години мајка ни расплакаа. Геноцид кој ја направи таа гнасотија на сопствениот народ ајде кажи да те чујам оти ти си ми некој шетан човек. Името наше многувековно кој го изгнаси. Сега за провокаци ми зборите. Саката да се виткаме ,кичми да кршиме до кога ,свиткани сме до земја , не виткаа години потераници. Нашите не виткаа. Доста е.Сега барем отпор пруживме каков таков. Споменици до небо да направиме малку е. Секоја педа од земјава Македонска споменик е.
Поздрав.
Така Е!На различна бранова должина сме и поинаку гледаме на работиве. Никој и никогаш не може да не смени од тоа што сме. Македонци сме и македонци ќе останеме. А тоа што последниве години живееме во вирутелен свет и само бараме непријатели надвор а никако да си погледнеме внатре е тоа ме вознимирува пријателу. Што сме ние па сите да не мразат, сите ли се против нас. истото што ни се сервира тука се сервира и во Гејлада. А сето тоа е ради пумпање на рејтинг и желба за власт. Со тоа се покриваат сите грешки, сите криминали цела погрешна политика. И ние плаќаме за тоа од сопствени џебови.
На некој не му одговара нато и еу. А знаеш зошто? Зошто тогаш нема криминален увоз на струја и перење пари. Нема купување компјѕтери по два пати, нема градење на исти сали по 3 пати, тогаш некој ќе контролира. А очигледно тука некој не сака да е контролиран него он сака да контролира.
На која земја членка на НАТО или на ЕУ и било барано да го смени сопственото име? Одговори ми, те молам!Види мајката ЛОГИКА. Значи сите шо се во нато и еу се будали, а само ние сме паметни. И сите тие ке се распаднат и на крај ке останеме само ние на овој свет да бидеме главни. Никој ништо не знае по светов, сами ние сме тие што знаат, само историјата која ја учиме ние тука и ниту еден друг на светов е најточна и најпрецизна. Ние тука живееме во оваа оаза и ни е најубаво на цел свет. Зошто сме директни наследници на Александар кој ќе беше ли најголемиот војсководец на сите времина ако се колебаше и правеше компромиси????:pos2:
па што мислиш ти?Види мајката ЛОГИКА. Значи сите шо се во нато и еу се будали, а само ние сме паметни. И сите тие ке се распаднат и на крај ке останеме само ние на овој свет да бидеме главни. Никој ништо не знае по светов, сами ние сме тие што знаат, само историјата која ја учиме ние тука и ниту еден друг на светов е најточна и најпрецизна. Ние тука живееме во оваа оаза и ни е најубаво на цел свет. Зошто сме директни наследници на Александар кој ќе беше ли најголемиот војсководец на сите времина ако се колебаше и правеше компромиси????:pos2:
Сите си ги сменија имињата, само ние останавме немодерни и не европеизирани!На која земја членка на НАТО или на ЕУ и било барано да го смени сопственото име? Одговори ми, те молам!
Ако ги прочита сите мои постови ке видиш дека никаде не спомнав дека сум за промена на име. Само сум изреволтиран од сетаа оваа негативна енергија што се создава во државав и тоа секако поттикната од власта дека нас сите не мразат дека сите се против нас дека сакаат да не видат на колена да не заебат. Сето тоа е дневна политика и се игра на картата на патриотизмот. Со самиот однос кон еу и нато направивме да ни се случува ова денес. Ако некој подолго време ги прати настаниве ќе увиди дека реторикава на надворешниот фактор е сменета во последно време. И на нив им дое преку глава да го гледаат ова што овде се случува и дека неможеме еднаш засекогаш да пораснеме и да ги поминеме овие детски болести. како што кажав и тука како и во грција Патриотизмот се користи како маска да ги скрие сите лоши работи.На која земја членка на НАТО или на ЕУ и било барано да го смени сопственото име? Одговори ми, те молам!
Ако ги прочита сите мои постови ке видиш дека никаде не спомнав дека сум за промена на име. Само сум изреволтиран од сетаа оваа негативна енергија што се создава во државав и тоа секако поттикната од власта дека нас сите не мразат дека сите се против нас дека сакаат да не видат на колена да не заебат. Сето тоа е дневна политика и се игра на картата на патриотизмот. Со самиот однос кон еу и нато направивме да ни се случува ова денес. Ако некој подолго време ги прати настаниве ќе увиди дека реторикава на надворешниот фактор е сменета во последно време. И на нив им дое преку глава да го гледаат ова што овде се случува и дека неможеме еднаш засекогаш да пораснеме и да ги поминеме овие детски болести. како што кажав и тука како и во грција Патриотизмот се користи како маска да ги скрие сите лоши работи.
Анджек де,Нека се направи што е можно повисок поголем и поубав.Нека пукнат сите.Ама ич со око нема да трепнам.Не гледате дека што и да направиме ние сме тие што предизвикуваме и провоцираме.Епа нека провоцираат.Едвај чекам да го напраат да го сликаат и да биде објавен по сајтовиве во странство.