Споменик на Александар Македонски на плоштад Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Ova so spomenikot na Ace odamna se znae samo dpmne go cuva za pred izbori pa ke go babne na sred plostad po nova godina kolku ima da se pali narodot t.e vmrovcite
A spomenik na Tose, e pogolema glupost od ova ne sum slusnal

Според мене нека го стават кога сакаат пред избори зад избори само да има споменик на Александар Македонски а за Тоше Проески немам ништо против но мислам дека нема потреба споменик во Скопје може да се направи во неговиот роден крај Крушево.

За жал сум имал можност само во Будимпешта да одам од горенаведениве и видов дека им се историски личности али твојата прва реченица е претеризам...

Еве кажи ми како во Скопје е одбележано постоењето на Тоше Проески, или како е планирано да се одбележи... главен град е, и плус во него помина доста време од својот живот, тука работеше, твореше...

Настаните и личностите што се одбележуваат о меморијален споменик треба да се од исклучително значење за развојот на државноста на Република Македонија и за нејзиниот државно-правен континуитет и да се вградени во историскиот развој на земјата.

А ти реков што мислам во врска со злоупотребување на Тоше како оружје за контрирање меѓу политичките опоненти.

Споменик на Тоше треба да се изгради, по иницијатива, а не поради спротивставување на Александар Македонски.

Подобро ќе биде да направат споменик на Александар Македонски отколку на Тоше зошто стварно нема смисла ова сега споменик да се праве за Тоше и тоа на сред плоштад во Скопје, и незнам зошто толку му се контре градоначалникот на владата:uvo:

Настаните и личностите што се одбележуваат о меморијален споменик треба да се од исклучително значење за развојот на државноста на Република Македонија и за нејзиниот државно-правен континуитет и да се вградени во историскиот развој на земјата.

А ти реков што мислам во врска со злоупотребување на Тоше како оружје за контрирање меѓу политичките опоненти.

Споменик на Тоше треба да се изгради, по иницијатива, а не поради спротивставување на Александар Македонски.
Добро, ај остај, заборај дека то Трифун го изјавил и искористил како оружје против владата... Што мислиш за конкретната локација?

Добро, ај остај, заборај дека то Трифун го изјавил и искористил како оружје против владата... Што мислиш за конкретната локација?

Не ме читаше досега. Против споменик на Тоше сум на таа локација.

Сакам историски значајна личност.

Според мене нека го стават кога сакаат пред избори зад избори само да има споменик на Александар Македонски а за Тоше Проески немам ништо против но мислам дека нема потреба споменик во Скопје може да се направи во неговиот роден крај Крушево.

Vo Krusevo i ke stavat spomenik so toa se slagam

Kakov spomenik na Aleksandar?Cista glupost!!!

Spomenici se izdignuvaat za lugje koi realno se zalagale i postignale nesto dobro za svojot narod.I da se zeme vo predvid najromanticnata verzija deka nie sme direktni potomci na Antickite Makedonci, Aleksandar NE E licnosta koja zasluzuva da ima spomenik vo Makedonija.Zosto? Zatoa sto poradi negovite idei i aspiracii Makedonskoto Kralstvo od solidna(stabilna) masa, se pretvara vo masa koja se razgraduva, za nabrzo po negovata smrt Makedonskoto Kralstvo da se raspadne, i po nekoe vreme da prestane da postoi.
Aleksandar bil lider so vizija za ekspanzija, pritoa zaboravajki deka taa ekspanzija bila i pricina za propast na svojata monarhija.

A drug pogled e toa sto pozasluzni licnosti koi REALNO imaat dadeno pridones za ona sto denes e, nasata drzava, ne se stavaat vo ednakov odnost na cestuvavnje so ovo imaginaren heroj Aleksandar, koj osven kako ime, nema doprineseno nekoja realna dobivka kon narodot/drzavata.
Sto e so Goce Delcev, Nikola Karev, Pitu Guli,,,90tite bea srz za velicanje na ovie Makedonski heroi(i od strana na VMRO) , a ovaa dekada gledam deka gi podzaboravile i nekoj drug go zavzel nivnotot mesto...pa se pocesto slusame nekakvi Filipovci, Aleksandrovci, Aminti,Perdiki...

Lugjeto koi svoja krv proleale za ovoj narod, za vasite babi i dedovci da ziveat slobodno ne zasluzuvaat spomenik na plostad, najgolema pocit kon deloto i zivotot na eden subjekt koj go zasluzil toa...ama zatoa pak nekojsi Aleksandar koj si gi gledal svoite interesi i koj Makedonija od bogata stabilna drzava ja pretvoril vo enormna blutkava masa, ili pojasno kazano balon od sapunica, koj tolku rastejki, nabrzo puknal....

Razmislete so svoi glavi...koj navistina zasluzuva da ima spomenik na plostad-najgolema pocit oddadena nekomu??????

Kakov spomenik na Aleksandar?Cista glupost!!!

Spomenici se izdignuvaat za lugje koi realno se zalagale i postignale nesto dobro za svojot narod.I da se zeme vo predvid najromanticnata verzija deka nie sme direktni potomci na Antickite Makedonci, Aleksandar NE E licnosta koja zasluzuva da ima spomenik vo Makedonija.Zosto? Zatoa sto poradi negovite idei i aspiracii Makedonskoto Kralstvo od solidna(stabilna) masa, se pretvara vo masa koja se razgraduva, za nabrzo po negovata smrt Makedonskoto Kralstvo da se raspadne, i po nekoe vreme da prestane da postoi.
Aleksandar bil lider so vizija za ekspanzija, pritoa zaboravajki deka taa ekspanzija bila i pricina za propast na svojata monarhija.

A drug pogled e toa sto pozasluzni licnosti koi REALNO imaat dadeno pridones za ona sto denes e, nasata drzava, ne se stavaat vo ednakov odnost na cestuvavnje so ovo imaginaren heroj Aleksandar, koj osven kako ime, nema doprineseno nekoja realna dobivka kon narodot/drzavata.
Sto e so Goce Delcev, Nikola Karev, Pitu Guli,,,90tite bea srz za velicanje na ovie Makedonski heroi(i od strana na VMRO) , a ovaa dekada gledam deka gi podzaboravile i nekoj drug go zavzel nivnotot mesto...pa se pocesto slusame nekakvi Filipovci, Aleksandrovci, Aminti,Perdiki...

Lugjeto koi svoja krv proleale za ovoj narod, za vasite babi i dedovci da ziveat slobodno ne zasluzuvaat spomenik na plostad, najgolema pocit kon deloto i zivotot na eden subjekt koj go zasluzil toa...ama zatoa pak nekojsi Aleksandar koj si gi gledal svoite interesi i koj Makedonija od bogata stabilna drzava ja pretvoril vo enormna blutkava masa, ili pojasno kazano balon od sapunica, koj tolku rastejki, nabrzo puknal....

Razmislete so svoi glavi...koj navistina zasluzuva da ima spomenik na plostad-najgolema pocit oddadena nekomu??????

Epa sega ti e jasno zosto nema spomenik na Goce i Dame zasto oni ne im bogat na grcite vo oci pa zatoa ke pravat na Ace spomenik celata rabota e za inat ne deka mnogu go sakaat Ace

А да си стои елката преку цела година? :pos:

Добро збореше вчера Груевски на шоуто на Миленко... треба да се инвестира во образованието! Очигледно многумина од овде го прескокнале тој стадиум и други мислат за нив.:uvo:

Добро збореше вчера Груевски на шоуто на Миленко... треба да се инвестира во образованието! Очигледно многумина од овде го прескокнале тој стадиум и други мислат за нив.:uvo:

Доста ми е од слушање што треба да се направи и што се планира...Нека направи нешто па ќе праиме муабет...

Веќе е направено и ти треба да си благодарен.

Хахахаха.....пффффф

Не ме смеј молим те...Ја не сум партиски обоен, така да у наредниот пост немој да ми се нафатиш за тоа...Сепак ,отиди до факултетите во Скопје и види во која состојба се па после кажи ми...Поразговарај со студентите и слушни што тие бараат и кои се нивните проблеми...Ќе се тепаат за да дојдат до збор пошо листата нема да има крај...

За што треба да сум благодарен ??? На кого треба да сум благодарен ???

Дефинитивно се слагам со реализирање на идејата. Споменик на плоштад од Александар Македонски!
Грцине ке пукнат :pipi:

Поставување на споменик на Александар Македонски на плоштадот е од исклучително значење за Македонија, како и за одбраната на нашиот идентитет и име. Тоа е како ставање печат на нашата долговековна национална борба. Нека оди потоа некој да го тргне споменикот. Затоа се плашат сега петоколонашите, тие многу добро знаат од какво национално значење е овој споменик. За да создадат поделби кај народот сега им текна да го подметнуваат Тоше кој предизвикува сеуште медиумски поттикнати емоционални реакции кај рајата . Името на Тоше се почесто се злоупотребува за политички цели, ова е само еден пример.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom