Споменик на Александар Македонски на плоштад Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Хахахахаха. Па добро де, нека ги тргнат сите историски спонеци, и ќе ставаме за секој пејач по еден споменик.
Не дека не го сакав Тоше или нешто слично. Не му ги слушав песните, ама го почитував како личност, ама мислам дека има посоодветни места за негов споменик. Се надевам има некои кои го делат моето мислење....
Сакаш да направиме една анкета врз првите 500 луѓе кои ќе ги сретнеме низ центарот на главниот град?

Прашањето ќе биде за кругот на плоштад и чиј споменик треба да стои тука... Александар Македонски или Тоше Проески...

За во Кучевиште не ме интересира...
А за Аце ако водел некој наред, тогаш не не водел НАС СЛОВЕНИТЕ...!!!

Можеби треба од ИТАР ПЕЈО да ставиме споменик... Па и подобро би било... Така...???
pa mozebi ne ve vodel vas slovenite,ama ne vodel nas makedoncite,a jas sum MAKEDONEC.

Сакаш да направиме една анкета врз првите 500 луѓе кои ќе ги сретнеме низ центарот на главниот град?

Прашањето ќе биде за кругот на плоштад и чиј споменик треба да стои тука... Александар Македонски или Тоше Проески...

Немој не се клади молим те... Како ни е задоена ПОГРЕШНО денешнава младина од ВМРО, биди сигурен дека за Ацета ќе гласаат... Демек тој бил нивни... :nenene:

Те молам образложи зошто

Па уште цигари да почнат да произведуваат со ликот на Тоше...замисли си „Ајвар а ла Тоше“...Од премногу експонирање, аверзија ствара. Тоше треба да го има доволно, а не претерано.

Дали во Вашингтон има статуа од Елвис Присли, или споменик на Американските борци?

Си видел ли што споменик има на плоштадот во Будимпешта?

Берлин?
Париз?
Барселона?
Москва?!
Белград?!
Загреб?

Незнам колку метри од тука али блиску е... се гради спомен куќа или што и да е на Мајка Тереза...

Го водела народот во одреден период?
Мешаш манџи Јоване,има разлика,eдното е спомен куќа другото е споменик,централен и огромен.Како Бан јелачич во Загреб и слични такви

За во Кучевиште не ме интересира...
А за Аце ако водел некој наред, тогаш не не водел НАС СЛОВЕНИТЕ...!!!
Јас сум Македонец ти србски крлеж незадоволен,ене ти Табановце кај
ти ако се осеќаш поврден од споменикот на крај крева
Можеби треба од ИТАР ПЕЈО да ставиме споменик... Па и подобро би било... Така...???
Има во Прилеп има,исто како што за Тоше ќе има во Куршево

Сепак стојам зад ставот дека не треба се мешаат едниот и другиот. Од различна перспектива гледано, и на двајцата повторно велам дека треба да им се дигне споменик.

Незнам колку метри од тука али блиску е... се гради спомен куќа или што и да е на Мајка Тереза...

Го водела народот во одреден период?

Збориме за централниот плоштад.

Ова што се прави преку Тоше е срамота, се игра со емоциите на луѓето и се ставаат во морално глупава одлука да ривализираат два сосема различни ликови преку поставување на нивни споменици.

Самото спротивставување против споменикот како прво, се коси со залагањето за споменик ама од Тоше на истата локација.

Се наметнува прашањето, што и кому пречи Александар Македонски?

Мене не ми пречи било каков споменик на Тоше, ама не како производ на контрирање меѓу политички опоненти, туку како иницијатива сама од себе.

На плоштадот Македонија има место за сите, ама сепак централна фигура може и треба да биде само историска личност.

Па уште цигари да почнат да произведуваат со ликот на Тоше...замисли си „Ајвар а ла Тоше“...Од премногу експонирање, аверзија ствара. Тоше треба да го има доволно, а не претерано.

Дали во Вашингтон има статуа од Елвис Присли, или споменик на Американските борци?

Берлин?
Париз?
Барселона?
Москва?!
Белград?!
Загреб?

Е еден таков ни треба нас па дури и повисок, да може да го гледаа и словенине одозгора и циганине одоздола.

Берлин?
Париз?
Барселона?
Москва?!
Белград?!
Загреб?
За жал сум имал можност само во Будимпешта да одам од горенаведениве и видов дека им се историски личности али твојата прва реченица е претеризам...

Еве кажи ми како во Скопје е одбележано постоењето на Тоше Проески, или како е планирано да се одбележи... главен град е, и плус во него помина доста време од својот живот, тука работеше, твореше...

Направете разлика само помеѓу Александар и Тоше и ќе видите кој и зошто треба негов споменик нема потреба од повеќе од кажување.

Збориме за централниот плоштад.

Ова што се прави преку Тоше е срамота, се игра со емоциите на луѓето и се ставаат во морално глупава одлука да ривализираат два сосема различниликови преку поставување на нивни споменици.

Самото спротивставување против споменикот како прво, се коси со залагањето за споменик ама од Тоше на истата локација.

Се наметнува прашањето, што и кому пречи Александар Македонски?

Мене не ми пречи било каков споменик на Тоше, ама не како производ на контрирање меѓу политички опоненти, туку како иницијатива сама од себе.

На плоштадот Македонија има место за сите, ама сепак централна фигура може и треба да биде само историска личност.
Остај тоа какви политички игри играат, знам шо му е финтата на Трифун, али баш тоа место веќе го одбележа Тоше така да пологично ми е ако воопшто се поставува некакво негово обележје во главниот град да биде токму тоа место, сега колку е централно или не...

Ако сакате можете да направите и Александар да биде центар... не е тоа проблем... зборувам конкретно за кругот со цвеќињата кај што е елката сега...

Ova so spomenikot na Ace odamna se znae samo dpmne go cuva za pred izbori pa ke go babne na sred plostad po nova godina kolku ima da se pali narodot t.e vmrovcite
A spomenik na Tose, e pogolema glupost od ova ne sum slusnal

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom